Uusi hypersonic ohjus, uusi perustuslaki: Pohjois-Korea valmistautuu yhteenottoon vuodesta 2024 alkaen

Tänä tammikuun 15. päivänä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un ilmoitti Pjongjangissa Pjongjangin yleiskokouksessa pitämässään puheessa, päivää hypersonic-ohjuksen koelaukaisun jälkeen, tulevasta Pohjois-Korean perustuslain muuttamisesta.

Korean diktaattorin mielestä Etelä-Korea on nyt määriteltävä perustuslaillisesti maan pääviholliseksi ja kaikki kahdenväliset suhteet Etelän kanssa on tuhottava, kuten hiljaiset sopimukset tiettyjen rajojen suhteen.

Edellisenä päivänä Pohjois-Korean viranomaiset olivat ilmoittaneet ensimmäisen keskimatkan kiinteän polttoaineen ballistisen ohjuksen laukauksen, jonka päällä oli hypersonic purjelentokone. Jos nämä väitteet on selvästikin vahvistettava, varsinkin kun Pohjois-Korea levittää usein vääriä tietoja aseista, kaikki viittaa siihen, että Pjongjangissa on meneillään dynamiikka, jännitteiden syvällinen kiristyminen etelän kanssa, taustalla uusiutuneet suhteet Venäjään ja hajaantuminen. Amerikkalaiset joukot vastaamaan lisääntyviin kriiseihin.

Korean sodan päättymisestä heinäkuussa 1953 lähtien Pjongjang on erittäin säännöllisesti uhannut sotilaallisella yhteenotolla Etelä-Korean, mutta myös Yhdysvaltojen kanssa. Useimmiten kyse oli sisäisen kertomuksen luomisesta, jolla peitettiin valtavat taloudelliset vaikeudet, jotka ovat vaikuttaneet maahan tuosta päivämäärästä lähtien ja jotka ovat lisäksi pahentuneet vertaamalla paljon kukoistavampaan etelän naapuriin.

Tämä taistelullinen ja sotamainen keskustelu, joka kiristyi entisestään sen jälkeen, kun Pohjois-Korea hankki ydinaseet vuonna 2006, keskeytettiin useisiin näennäisen rauhan jaksoihin, mutta ilman suotuisia seurauksia keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä.

Pohjois-Korean jännitteet ja provokaatiot ovat lisääntyneet useiden kuukausien ajan

Viime kuukausina näyttää siltä, ​​​​että Pjongjang ja sen johtaja Kim Jong-un ovat osallistuneet harvinaisen voimakkaaseen sarjaan, jossa provokaatiot ja uhkaukset ovat lisääntyneet ja ennen kaikkea aina. tärkeämpi ja tuettu, Soulia sekä Tokiota ja Washingtonia vastaan.

2010 Yeonpyeongin pommi-isku
Vuonna 2010 Pohjois-Korean pommi-iskuissa Yeonpyeongin saarella kuoli neljä ja useita kymmeniä loukkaantui.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Jännitteet Etelä-Korea vs Pohjois-Korea | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit