Mirage 2000D -hypoteesi Ukrainassa uskottavampi

Lähes vuoden ajan useat huhut ovat raportoineet mahdollisesta Ranskan toimittamasta modernisoituja taktisia Mirage 200D -pommittajia Ukrainaan. Asialle ei ole toistaiseksi saatu virallista vahvistusta. Mutta useat viimeaikaiset tiedot, mukaan lukien presidentti Macronin ilmoitukset SCALP-ohjusten ja A2SM Hammer -pommien toimittamisesta Ukrainaan lehdistötilaisuudessa 16. tammikuuta, pyrkivät vahvistamaan tämän oletuksen uskottavuutta.

Länsimaiset taistelukoneet ovat osa varusteita, joita Ukraina on vaatinut konfliktin alusta lähtien. Itse asiassa ne sata Mig-29-, Su-25-, Su-24- ja Su-27-konetta, jotka muodostivat ilmavoimat konfliktin alussa, olivat suurelta osin huonompia kuin Venäjän ilmavoimat ja niiden tuhat taistelukonetta, mukaan lukien Su-34. pommikoneet, Su-30 ja Su-35 monikäyttöiset raskaat hävittäjät sekä kourallinen Su-57-koneita.

Erilaiset huhut Mirage 2000:n toimittamisesta Ukrainaan konfliktin alusta lähtien

Ukrainan Itä-Euroopan liittolaiset, erityisesti Puola, vastasivat nopeasti Ukrainan kutsuihin siirtämällä Varsovan liitosta perityt Mig-29- ja Su-25-koneensa. Kesti kuitenkin yli vuoden ennen kuin Kiova vakuutti lännen noudattamaan Varsovan esimerkkiä, ja vielä vuosi, ennen kuin hän suoritti muutosohjelmat ukrainalaisille lentäjille ja teknisille joukkueille tanskalaisille ja hollantilaisille F-16-koneille, ensimmäisille länsimaisille hävittäjille, jotka Ukraina ottaa ne käyttöön tulevina kuukausina.

JAS 39 Gripen C
Ruotsi yhdisti JAS 39 Gripenin toimituksen Ukrainaan NATO-jäsenyytensä kanssa.

Kiova mainitsi myös muita lentomalleja, kuten ruotsalaisen Gripenin, mutta myös ranskalaisen Mirage 2000:n. Jos Tukholma yhdisti mahdollisuuden JAS 39 Gripen C/D:n toimittamiseen Ukrainaan Nato-jäsenyytensä kanssa., Ranska oli omalta osaltaan ollut hillityn tässä asiassa.

On totta, että äskettäin liikenteestä poistetulla ja monien äänien pyytämillä Mirage 2000C:llä ei itse asiassa ollut mitään kiinnostusta lähteä Ukrainaan eikä Ukrainan ilmavoimilla käyttää niitä. Nämä laitteet, joita ei ollut modernisoitu useaan vuoteen, muutoin loppuun kuluneet saattoivat käyttää aseena vain lyhyen kantaman R550 Magic 2 -ohjuksia ja sen 30 mm:n tykkiä, kun taas niiden puolustusjärjestelmät olivat suurelta osin vanhentuneita kehittyäkseen Ukrainan taivaalla.

Mitä tulee Mirage 2000-5 -koneisiin, jotka ovat edelleen käytössä ilma- ja avaruusvoimissa ja jotka ovat paljon tehokkaampia RDY-tutkallaan ja MICA IR- ja EM-ohjuksilla, niiden siirtäminen olisi heikentänyt Ranskan toimintapotentiaalia liikaa. käyttösopimus.

Mirage 2000D, Ukrainan tarpeisiin räätälöity hävittäjäpommikone

Tästä jäi Mirage 2000D -hyökkäyslentokone, josta 55 esimerkkiä on modernisoitu tai ollaan parhaillaan modernisoimassa, mikä antaa niille paljon kehittyneempiä kykyjä sekä parantaa selviytymiskykyään taistelussa että käyttää uusia sotatarvikkeita, mukaan lukien ilmaohjus. -puolustusilma MICA IR Magic 2:n sijaan.

Mirage 2000D Scalp
Mirage 2000D voi kuljettaa SCALP ER -risteilyohjuksen

Muutama päivä sitten Ukrainan ilmavoimien esikuntapäällikkö esitti sen mahdollisuuden Mirage 2000D:t korvaavat Ukrainan taktiset Su-24-pommittajat, kun taas A-10:t voisivat korvata Su-25-lähilentokoneet ja jo suunnitellut F-16-koneet, selviävät Su-27- ja Mig-29-koneet ilmapuolustustehtävissä.

Ranskan puolustusvoimien ministeriö on omalta osaltaan kysynyt aiheesta useaan otteeseen sekä toimittajien että parlamentin jäsenten taholta, ja se on aina ollut välttelevä, vaikka Le Figaro -sanomalehti paljasti, että ukrainalaiset miehistöt ja huoltohenkilöstö olivat kouluttamassa Mont-de-Marsanin lentotukikohta, jota Pariisi ei ole sittemmin vahvistanut eikä kiistänyt.

Tässä yhteydessä Ranskan tasavallan presidentin Emmanuel Macronin ilmoitukset Ranskan Kiovalle antaman tuen kehityksestä saavat paljon merkitystä.

Emmanuel Macron ilmoitti 40 SCALP-risteilyohjusta ja satoja A2SM-pommeja Ukrainalle


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit