Japani tilasi 400 amerikkalaista Tomahawk-risteilyohjusta

Tammikuun 18. päivänä 2024 allekirjoitettiin tilaus 400 Tomahawk-risteilyohjuksesta, joiden kantama on 1 800 km, aseistamaan Japanin laivaston itsepuolustusvoimien hävittäjät. Japanin puolustusministeri Minoru Kihara ja Yhdysvaltain Japanin-suurlähettiläs Rahm Emanuel. Tämä 1,7 miljardin dollarin sopimus tuo mukanaan perusteellisen muutoksen Japanin asevoimien oppiin.

Viime vuosina Tokio on joutunut kohtaamaan kahden suuren uhan nopean kehityksen samanaikaisesti. Toisaalta Japani on alttiina kiinalais-amerikkalaisille jännitteille, sillä sen maaperällä sijaitseva laivastotukikohta, kaksi lentotukikohtaa ja amerikkalaisten merijalkaväen divisioona, jotka todennäköisesti puuttuvat Taiwanin tukemiseen, saattaa nopeasti tulla Pekingin lailliseksi kohteeksi. Kiinan sotilaallinen väliintulo autonomista saarta vastaan.

Samaan aikaan Pohjois-Korean uhka, vaikka se ei ole juurikaan muuttunut perustaltaan viime vuosina, on kasvanut huomattavasti, kun taas Pjongjang on varustautunut uusilla ballistisilla ja risteilyohjuksilla, jotka pystyvät saavuttamaan maan. ohjuspuolustus on käytössä, vaikka ne voidaan aseistaa ydinkärjellä.

Opinmuutos ja Japanin itsepuolustusvoimien resurssien huomattava lisäys

Vastatakseen näihin uhkiin Japanin oli pääministeri Shinzo Aben ja sitten hänen seuraajansa Fumio Kishidan vaikutuksen alaisena ryhdyttävä syvälliseen ja nopeaan asevoimiensa modernisointiin muun muassa hankkimalla uusia hävittäjiä. 35, tiettyjen valmiuksien, kuten tyypin 12 laivojen torjuntaohjusten tai laivaston Taigei-sukellusveneitä ja Mogami fregatti.

Izumo lentotukialus
Izumon ja Kagan muutoksen myötä Japanin laivaston itsepuolustusvoimat hankkivat ensimmäisen lentotukialuksensa sitten toisen maailmansodan.

Kuitenkin, jotta pystyisimme käsittelemään tärkeimpiä ensilinjan voimavaroja, jotka voivat olla ydinvoimaa, yksinomaan puolustava asento, joka perustui perustuslaillisesti Japanin itsepuolustusvoimiin, ei enää riittänyt. Itse asiassa maan viranomaiset ovat tehneet useita poliittisia aloitteita, jos eivät muuttaa perustuslakia, joka tapauksessa muuttaakseen sen tulkintaa.

Tämä antoi Tokiolle mahdollisuuden muuttaa kaksi Izumo-luokan hyökkäyshelikopteritukialustaan ​​kevyiksi lentotukialuksiksi, jotka pystyvät kuljettamaan ja käyttämään F-35B-taistelulentokoneita pystysuoralla tai lyhyellä nousulla ja laskulla, sillä varmuudella, että alukset ja käytetyt ilma-alukset käyttää puolustustarkoituksiin Japanin saarten "syvyydessä".

400 Tomahawk-risteilyohjusta Japanin laivastolle

Samaa perustetta sovellettiin Tomahawk-risteilyohjusten hankintaan aseistautujille ja tulevaisuuteen Arsenal Alukset AEGIS ASEV Japanin laivaston itsepuolustusjoukot.

Loistava ase, jota käytetään pääasiassa ennaltaehkäisevien iskujen aikana vihollisen reagointimahdollisuuksien vähentämiseen, risteilyohjus ei kuulunut siihen asti Japanin asevoimien arsenaaliin perustuslain mukaan, joka esti näitä kuljettamasta tulta. alueensa ulkopuolella yksinomaan puolustavassa asennossa.

Kongo-luokan Tomahawk-risteilyohjukset
Japanin laivaston Kongo-, Atago- ja Maya-luokan Aegis-hävittäjät aseistetaan Tomahawk-risteilyohjuksilla

Japanin viranomaisten oli tehtävä joitakin käänteitä kiertääkseen tämä rajoitus varmistamalla, että näin hankittuja risteilyohjuksia käytetään vain iskemään vastakkaisiin infrastruktuureihin, jotka ilmeisesti valmistautuvat hyökkäykseen Japanin maaperää vastaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 risteilyohjuksia | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit