Bundeswehr korvaa SHORAD Gepard -järjestelmänsä 1,3 miljardilla eurolla

Bundestagin budjettivaliokunta hyväksyi 18. tammikuuta 1,3 miljardin euron budjetin lyhyen kantaman SHORAD-ilmapuolustusjärjestelmien kehittämiseen, jotka on integroitu tällä hetkellä käytössä olevaan monikerroksiseen ilmapuolustukseen.

Tutkimus uskottiin konsortiolle, joka muodostui kolmesta saksalaisesta yrityksestä, Skyranger 30 -tornin Rheinmetall suunnittelijasta, tutkaasiantuntija Hensoldtista ja Diehl Defensestä, IRIS-T SLM -järjestelmän suunnittelijasta, jonka kanssa uuden järjestelmän on tehtävä yhteistyötä.

Gepardit menestyvät edelleen hyvin Ukrainassa

Vain kaksi vuotta sitten vanhentuneena pidetty Gepard-omavarainen lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmä, joka on käytössä Bundeswehrin kanssa, on osoittanut tehokkuutensa läheisessä suojassa droneja, risteilyohjuksia ja jopa lentokoneita ja helikoptereita vastaan ​​Ukrainassa.

Gepard Ukraina
Iästään huolimatta saksalainen Gepard on erityisen tehokas droneja ja risteilyohjuksia vastaan ​​Ukrainassa.

Tähän mennessä 55 Gepard-järjestelmää on lähetetty Berliinistä Ukrainaan, jossa ne osallistua aktiivisesti ilma-, ohjus- ja drone-puolustukseen arkaluontoiset yksiköt ja sivustot. Ukrainalaisten itsensä suuresti arvostama ainoa Gepardissa nykyään havaittu heikkous on sen 30 mm:n ampumatarvikkeiden korkea kulutus, tulinopeus jopa 6 000 laukausta minuutissa, ja joita valmistetaan harvoin Euroopassa, mikä johtaa merkittäviin puutteisiin. .

Paljon taloudellisempia ja tehokkaampia kuin perinteiset SHORAD-ohjukset, kuten Stinger, uusi kiinnostus Gepardia kohtaan Ukrainassa vakuutti Bundeswehrin siitä, että oli välttämätöntä täydentää monikerroksisen ilmatorjuntansa uudella, samantyyppisellä, mutta nykyaikaisemmalla järjestelmällä.

Bundeswehr haluaa täydentää monikerroksista ilmapuolustustaan ​​uusilla SHORAD-järjestelmillä

Uusi Berliinin kohteena oleva järjestelmä tulee vastaamaan ilmatorjuntasta 3 kilometrin kuplassa, jonka jälkeen sieppauksen voidaan varmistaa IRIS-T SLM -järjestelmällä.

IRIS-T SLM
IRIS-T SLM -järjestelmä on nykyään Olaf Scholzin elokuussa 2022 käynnistämän European Skyshield -aloitteen kulmakivi, ja siihen on sittemmin liittynyt 18 muuta maata.

Sellaisenaan tämän uuden järjestelmän ja saksalaisen lyhyen ja keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmän yhteentoimivuus on viranomaisten vaatimien eritelmien ytimessä. Diehl Defensen läsnäolo tästä ohjelmasta vastaavassa konsortiossa vastaa juuri tähän yhteentoimivuuden tarpeeseen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saksa

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit