Ruotsi aktivoi pakollisen virkamieskunnan tietyille koulutuskursseille

Seitsemän vuotta asevelvollisuuden palauttamisen jälkeen Ruotsin viranomaiset ovat juuri ilmoittaneet pakollisen julkisen palveluksen aktivoimisesta nuorille, joilla on ammattitaito ensiavun tai sähkön tuotannon ja kuljetuksen alalla. Vuonna 2017 käynnistettyä Total Defense -doktriinia sovellettaessa tällä luultavasti Ukrainan konfliktista inspiroidulla päätöksellä pyritään lisäämään maan sietokykyä mahdollisia aggressioita vastaan.

Ruotsi oli Suomen tavoin koko kylmän sodan ajan tiukasti kiinni puolueettomuudestaan ​​ja tarvittaessa varmistanut alueensa puolustamisen, kun taas 85 % ruotsalaisista nuorista suoritti tuolloin siellä pakollista armeijaa. 11 kuukauden palveluksessa, mikä antaa Ruotsin asevoimille merkittävää operatiivista ja puolustuspotentiaalia.

Keskeytetty vuonna 2010, Tukholma palautti asevelvollisuuden vuonna 2017, suurelta osin voittaakseen Ruotsin armeijoiden rekrytoinnissa kohtaamat vaikeudet. Siten vuonna 2023 4 000 ruotsalaista nuorta on suorittanut pakollisen asepalveluksen, mikä edustaa 15 prosenttia maan asevoimista.

Ruotsin armeijan asevelvollisuus
Vuonna 4 000 2023 ruotsalaista nuorta suoritti asepalveluksensa Ruotsissa. Vuonna 5 niitä on 000 2024 ja vuoteen 6 mennessä luultavasti 000 2026.

Kasvavan uhan edessä Ruotsin viranomaiset suunnittelevat nostavansa varusmiesten määrää 6 000:een vuonna 2025 ja 10 000:een vuoteen 2035 mennessä, ehkä jopa pidemmällekin, jos tilanne sitä vaatii. Tähän asepalvelukseen on nyt lisätty virkamiespalvelus, myös pakollinen, joka koskee terveydenhuollon tai sähköntuotannon taitoja omaavia nuoria ruotsalaisia.

Terveys ja sähkö: Ruotsin uuden pakollisen virkamieskunnan kaksi koulutuskurssia

Ruotsin siviilipuolustusministeri Carl-Oskar Bohlin on juuri ilmoittanut asiasta virkamieskunta, joka tähän asti perustui yksinomaan vapaaehtoiseen palvelukseen, oli tullut pakolliseksi19. tammikuuta alkaen nuorille, joilla on todistetusti koulutus terveydenhuollon, erityisesti ensiavun, alalla sekä sähköntuotannon ja -liikenteen alan taidot.

Kuten asevelvollisuus, vaikka virkamieskunta katsotaan pakolliseksi, se ei kuitenkaan koske kaikkia 18–30-vuotiaita nuoria, jotka täyttävät mainitut kriteerit. Vain ne, joille kyseiset palvelut soittavat, ovat velvollisia vastaamaan. Nuorten määrä riippuu valtion palvelujen, mutta myös alueiden ja kuntien tarpeista.

Tämän toimintatavan ansiosta ruotsalaiset instituutiot voivat luottaa vakaaseen oikeudelliseen ja perustuslailliseen perustaan ​​ilman, että heidän tarvitsee kohdata lyhyellä aikavälillä valtavaa rekrytointivirtaa. Yksi ikäryhmä edustaa itse asiassa maassa noin 100 000 nuorta vuosittain. Itse asiassa, kun armeijassa on 4 000 varusmiestä, asevelvollisuusaste on vain 4 %, ja siviilipalvelusaste tulee varmasti olemaan myös hyvin alhainen.

Asevelvollisuuden ja ruotsalaisen virkamieskunnan progressiivisuus vastaa näin ollen lukuisiin operatiivisiin, poliittisiin ja sosiaalis-taloudellisiin vaatimuksiin ja rajoituksiin, erityisesti Ruotsin armeijoiden voiman asteittaiseen kasvuun, jotka ovat siirtyneet kahdesta ohjauspataljoonasta ja neljästä apukomppaniosta. voidaan mobilisoida 2 päivässä vuonna 4, 90 ohjauspataljoonaan ja yhtä monta apupataljoonaa, jotka voidaan mobilisoida 2010 päivän sisällä vuonna 7.

Venäjän hyökkäys Ukrainan sähköverkkoon
Venäjän iskut Ukrainan sähköverkkoa vastaan ​​vaikuttivat varmasti Ruotsin siviilipuolustusministeriöön kehittämään profiileja, joihin pakollisen virkamieskunnan aktivointi kohdistuu.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Suède | Actualités Défense | Forces Terrestres

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

 1. En tiedä tuleeko se minulta, mutta "Tarkemmin katsoen, löydämme täältä" alkavan kappaleen jälkeen minulla on maksumuuri, joka pyytää minua yhdistämään, vaikka olen jo niin.

  Asevelvollisuuden osalta ihmettelen, emmekö Ranskassa voisi harjoittaa sitä aikaan paremmin sopivalla tavalla, kuin tavallista noin kymmenen kuukauden taukoa armeijassa keskellä nuorten koulutusta. Miksei tätä asevelvollisuutta muuteta pakolliseksi osallistumiseksi armeijan operatiiviseen reserviin, koska se on jo olemassa?
  Voisimme kuvitella, että kaikki ranskalaiset nuoret, 18–20-vuotiaat, joutuisivat käymään 25 päivän sotilasreserviläisten peruskoulutuksessa milloin tahansa. Sitten seuraavien 10 vuoden ajan (noin, ehkä vähemmän) heidän täytyisi viettää 25 päivää joka vuosi armeijassa, mitä he voisivat tehdä viikonloppuisin tai lomansa aikana opinnoistaan/työstään riippuen. Heillä olisi mahdollisuus nousta tasossa opintojensa edetessä, ja heille ehkä jopa maksettaisiin (nähdään). Yhteensä he olisivat viettäneet armeijassa 11x25 päivää, yhteensä 275 päivää eli 9 kuukautta. Sitten, jos he haluavat, he uusivat sopimuksensa tai palaavat kokonaan siviilielämään.
  Tämä mahdollistaisi jatkuvasti ajan tasalla pidetyn suuren reservin, joka voitaisiin kouluttaa armeijassa tällä välin palvelukseen tuleviin uusiin kalustoon ilman, että armeija joutuisi hoitamaan liian suurta määrää varusmiehiä samanaikaisesti ja ilman eivät enää keskeytä kouluuraa.
  Mitä mieltä sinä olet ?

  • Sivulla oli virhe, se on korjattu)
   Ehdotuksesi on mielenkiintoinen. Tämän päivän ongelma on kuitenkin se, että ikäryhmä Ranskassa olisi 700 000 nuorta. On mahdotonta integroida heitä kaikkia ja antaa heille tarvittava koulutus häiritsemättä syvästi armeijoiden organisaatiota ja tehokkuutta ja lisäämättä budjettia 50 prosentilla. Kysymys kuuluukin, onko yleiseen asevelvollisuuteen turvautuminen, olipa se sitten perinteinen tai kansalliskaartiin sidottu, paras ratkaisu, vaikka se merkitsisikin niin paljon budjetin kasvattamista? Jos meillä olisi 15 vuotta edessämme, se voisi. Mutta epäilen, että meillä niitä on.
   Ruotsalaisen mallin etu on nimenomaan sen progressiivinen ulottuvuus, samalla kun se pysyy pakollisena ja suuntautuu yksinomaan "puolustukseen ja julkiseen palveluun", ilman, että muut näkökohdat häiritsevät keskustelua.

   • Olet oikeassa. Ja totta puhuen minun ei olisi pitänyt sanoa "KAIKKI ranskalaiset nuoret", itse asiassa ajattelin jotain ruotsalaisten tapaa.
    Tämä voitaisiin tehdä asteittain ja/tai koskettaa vain osaa nuorista. Arvosimme arpaa estääksemme rikkaimmat pakenemasta.
    Lopuksi puhuin armeijasta, mutta kuvittelemme, että tämä voitaisiin laajentaa lainvalvontaviranomaisten, siviiliturvallisuuden ja palomiesten reserviin.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit