Lockheed-Martin testaa Patriot PAC-3 MSE:tä AEGIS-järjestelmän kanssa

Lockheed-Martin suorittaa koelaukaisun Patriot PAC-3 MSE -ohjukselleen tänä keväänä käyttäen infrastruktuuria, joka toistaa AEGIS-järjestelmän kokoonpanon Yhdysvaltain laivaston hävittäjällä.

Teollisuuden puheessa on kysymys Yhdysvaltain laivaston tiettyjen puutteiden täyttämisestä ballististen ohjuspuolustusten alemmissa kerroksissa, PAC-3 MSE:n ensisijaisella alueella, kuten Ukrainassa on osoitettu. Todellisuudessa kyse on kuitenkin lähinnä Raytheonin ravistamisesta sen omalla markkinalla tarjoamalla vaihtoehto SM-6:lle.

Matalakerroksisen ballistisen ohjuspuolustuksen alalla kaksi amerikkalaista valmistajaa käy armottomasti vastakkainasettelua puolustaakseen itseään näillä ratkaisevilla markkinoilla, mikä avaa tien erittäin halutuille hypersonic-ohjusten torjuntavalmiuksille.

Toisaalta Lockheed tarjoaa Patriot PAC-3 MSE -ohjuksensa Yhdysvaltain armeijan palveluksessa ja useiden länsiarmeijoiden tilaamana. Toisaalta Raytheon mainostaa uutta SM6:ta, joka on suunniteltu varustamaan amerikkalaisia ​​ja liittoutuneiden AEGIS-hävittäjiä.

Tällä alueella LM näyttää olevan kilpailijansa edellä. Itse asiassa Yhdysvaltain laivasto suorittaa PAC-3 MSE:n koelaukauksia infrastruktuurista, joka toistaa AEGIS-järjestelmää.

Lockheed-Martin's Patriot PAC-3 MSE

On sanottava, että amerikkalainen teollisuusmies ei säästänyt keinoilla yrittääkseen häiritä näitä markkinoita, jotka siihen asti olivat olleet Raytheonin yksinomaisessa käsissä. Ensin vuonna 2015 varastamalla jälkimmäisiltä mehukkaat markkinat Patriot PAC-3 -ohjuksille Yhdysvaltain armeijan valitseman PAC-3 Missile Segment Enhancementin eli MSE:n kanssa, sitten muut Patriotin käyttäjät Raytheonin ohjusten tilalle. PAC-3.

Patriot PAC-3 MSE
Lockheed-Martin testaa Patriot PAC-3 MSE:tä AEGIS 4 -järjestelmällä

Yhdysvaltojen, Saksan ja Italian yhteistyössä kehittämä PAC-3 MSE oli alun perin osa Medium Extended Air Defence System -ohjelmaa tai MEADS-ohjelmaa, joka oli suunniteltu tarjoamaan 360° puolustusta lentokoneita, risteilyohjuksia ja lyhyen tai keskipitkän kantaman ballistisia vastaan. ohjuksia.

Laajemman kantaman ja katon, paremman ohjattavuuden ja tehokkaamman ohjausjärjestelmän ansiosta PAC-3 MSE parantaa merkittävästi MIM-104 Patriotin suorituskykyä, myös ballistisia ohjuksia vastaan, ja siitä on lyhyessä ajassa tullut yksi Ukrainan Venäjän aggressiota vastaan ​​osoittavan vastarinnan symboleja, jotka ilmoittavat onnistuneista sieppauksista useita taistelulentokoneita, risteilyohjuksia ja erityisesti ballistisia ohjuksia vastaan, mukaan lukien kuuluisa Kinzhal.

PAC-3 MSE vs SM-6: vastakohta alkaa virittää Aegis-järjestelmän matalan kerroksen ballistista puolustusta

Mutta Lockheed-Martinin tavoitteet eivät näytä pysähtyvän itse Patriot-järjestelmiin. Itse asiassa teollisuusmies sijoitti lähes 100 miljoonaa dollaria osakepääomaan hyökätäkseen Raytheonin laivaston alustoihin sovittamalla ensin Patriot PAC-3 MSE:n AEGIS Ashore -järjestelmään, jota käytetään Havaijilla, Puolassa ja Romaniassa.

Tehty torjua ulkoilmakehän ballistisia uhkia SM-3-ohjuksella, Aegis Ashore -järjestelmä toistaa järjestelmän Yhdysvaltain laivaston hävittäjissä ja risteilijöissä, mukaan lukien SPY-1-tutka ja Mk41 VLS -kantoraketit. Jos SM-3 kuitenkin osoittautuu tehokkaaksi ballistisia ohjuksia vastaan, jotka toimivat yli 60 kilometrin korkeudessa, se ei pysty sieppaamaan tämän tason alapuolella purjehtivia kohteita.

Raytheon SM-3 US Navy Aegis
SM-3 on suunniteltu ulkoilmakehän tai korkean sisäilmakehän sieppauksiin, eikä sitä voida käyttää sen sieppauslattian alla toimivia puolibalistisia ohjuksia tai hypersonic purjelentokoneita vastaan.

Juuri tästä syystä Raytheon on mainostanut useiden vuosien ajan SM-6-ohjustaan, joka on suunniteltu täydentämään sieppausalue eksoatmosfäärisen SM-3:n ja matalan sisäilmakehän SM-2:n välillä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Ohjuspuolustus | Puolustusuutiset | YHDYSVALLAT

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit