Lockheed-Martinin mukaan ohjelmiston epävakauden uhri F-35-koneiden toimitus jatkuu vasta syksyllä 2024

Vaikka vuosi 2023 on ollut hyvä vuosi F-35:lle tilausten ja tilausaikeiden suhteen, kuva on hyvin erilainen, kun on kyse Lockheed-Martinin salahävittäjien toimituksesta.

Itse asiassa Pentagon keskeytti F-35:n toimitukset kesän alussa, kunnes TR-3-standardi, jonka oli määrä saapua heinäkuussa 2023, on validoitu. Amerikkalaisella lentokonevalmistajalla on kuitenkin ilmeisesti merkittäviä vaikeuksia vakauttaa tätä ohjelmistokehitystä, mikä herättää pelkoja, että sen hävittäjä kärsii ohjelmistojen rakenteellisesta epävakaudesta.

Lockheed-Martinin vaikeudet F-35 TR-3:n toimituksessa

Tietojärjestelmän ja liitäntöjen evoluutio, F-3:n TR-35-standardi pyrkii tarjoamaan laitteelle lisääntyneet prosessointiominaisuudet uusien laskentakapasiteettien, lisää muistia ja ennen kaikkea ohjelmistokerroksen optimoinnin kautta. Juuri tässä ongelma on nykyään.

F-35 Lockheed-martin toimitus
Ohjelmiston epävakauden uhri, F-35:n toimitus jatkuu vasta syksyllä 2024 Lockheed-Martin 4:n mukaan.

Todellakin, yli 8 miljoonaa koodiriviä, jotka muodostavat taistelijan tietokonejärjestelmän ytimen, näkyvät. erityisen monimutkainen käsitellä. Siten vuonna 2021 Raymond O'Toole Jr, Pentagonin operatiivisten testien ja arviointien vt. johtaja, kyseli tulevan Block 4 -standardin kanssa kohtaamista vaikeuksista ja ilmoitti, että järjestelmässä oli merkittävää ohjelmiston epävakautta.

Tuolloin näytti siltä, ​​että jokainen uusi F-35:n ohjelmistokehitys tuli erittäin suurella määrällä ongelmia ja vikoja, mikä johti yleiseen epävakauteen, joka oli sitäkin vakavampaa, koska tehty korjaus aiheutti usein myös itse , muita toimintahäiriöitä.

Juuri tämä ongelma Lockheed-Martin kohtaa tänään, kun taas Block III:n TR-3-standardi on olennainen askel lohkon 4 tulevassa toteutuksessa, joka tarjoaa hävittäjälle uusia toimintakykyjä, mukaan lukien uudet tarkkuusammukset. , parannetut anturit ja parannettu tietojen yhdistäminen, jotta lentäjä saa paremman käsityksen ympäristöstä.

Vuonna 75 toimitetaan vain 110-2024 hävittäjää.

Pentagon ilmoitti heinäkuussa 3, että lentokonevalmistaja ei pystynyt toimittamaan suunnitelmien mukaisesti vakaata TR-2023-järjestelmää, joka pystyy läpäisemään Yhdysvaltain armeijan pääsykokeet, amerikkalaisten F-35-koneiden toimitusten vastaanottamisen lopettaminen, kunnes vahvistetut tekniset vaatimukset on täytetty.

F-35
Ohjelmiston epävakauden uhri, F-35:n toimitus jatkuu vasta syksyllä 2024 Lockheed-Martin 5:n mukaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit