Britannian armeijat menettäisivät 3 sotilasta yhdestä rekrytoinnista

Erään brittiläisen parlamentin valiokunnan istunnossa yksi puhujista, kansanedustaja, kysyi puolustusministeriön pysyvältä sihteeriltä armeijoiden kohtaamista vaikeuksista rekrytoinnin ja työvoiman säilyttämisen suhteen. Hänen mukaansa Hänen Majesteettinsa armeijat menettäisivät kolme sotilasta yhdestä värväyksestä.

Tämä inhimillisiin voimavaroihin liittyvä ongelma ei suinkaan koske vain Ison-Britannian armeijoita, vaan kaikkialla Euroopassa ja yleisemmin lännessä asevoimilla on tällä alalla huomattavia vaikeuksia, vaikka ne voivat ottaa eri näkökohtia. Samaan aikaan Venäjän ja Kiinan armeijat näyttävät olevan paljon vähemmän alttiina sille, mikä luo strategisen kysymyksen tästä aiheesta tulevina vuosina.

Kaikki Euroopan maat ovat sitoutuneet enemmän tai vähemmän määrätietoisesti lisäämään puolustusmenojaan Venäjän ja Naton yhteisen jännityksen paineessa selviytyäkseen.

Jos ilmoitukset uusien kaluston hankinta- ja kehitysohjelmista kuitenkin moninkertaistuvat miljardien eurojen avulla, kaikki nämä armeijat kohtaavat merkittävän monimuotoisen henkilöstön ongelman.

Ilmiö näyttää saaneen viime kuukausina kriittisen ulottuvuuden ja uhkaa armeijan nykyaikaistamista ja vahvistamista koskevien tavoitteiden lisäksi puolustusvälineen tehokkuutta, vaikka se rahoitetaankin suurella rahalla.

Britannian armeijat eivät pysty hillitsemään henkilöstökriisiä

Jos hälytykset ovat moninkertaistuneet Euroopassa, kuten koko länsimaissa, useiden vuosien ajan, nykyään ilmaantuvat tiedot vaikeuksista, joita armeijat kohtaavat rekrytoinnissa, mutta myös joukkojensa säilyttämisessä, ovat nyt saaneet niin huolestuttavan luonteen, että siitä tulee strateginen.

brittiläiset armeijat
Ison-Britannian armeijat menettäisivät 3 sotilasta yhdestä rekrytoinnista 3

Viimeisin hälytys tuli Isosta-Britanniasta julkisten tilien komitean istunnossa, jossa tarkasteltiin vuosien 2023-33 puolustustarvikesuunnitelmaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Actualités Défense | Budgets des armées et effort de Défense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit