Baltian maat rakentavat puolustusinfrastruktuureja Venäjän blokkia vastaan

Kolme Baltian maata ovat allekirjoittaneet sopimuksen puolustusinfrastruktuurien rakentamisesta yhteisille rajoilleen Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa hillitäkseen mahdollisen hyökkäyksen näitä entisiä neuvostotasavaltoja vastaan.

Jos Länsi-Euroopassa monet asiantuntijat hylkäävät usein käsistä hypoteesin mahdollisesta Venäjän hyökkäyksestä Naton jäsenmaata vastaan ​​uskoen ilman syytä, että tällainen toiminta olisi itsemurha Moskovalle, tärkeimmille sidosryhmille, itäeurooppalaisille, joilla on yhteinen raja. Venäjän tai Valko-Venäjän kanssa, ota tämä uhka erittäin vakavasti.

Baltian maiden teeskentelemätön huoli Venäjän uhan edessä

Tämä koskee erityisesti Baltian maita. Heillä ei ole ainoastaan ​​yhdessä 862 kilometriä rajoja Venäjän kanssa ja 851 kilometriä rajoja Valko-Venäjän kanssa, vaan he jakavat Venäjän kanssa suuren osan lähihistoriastaan ​​entisenä tasavallan neuvostona, vaikka kaikilla kolmella on edelleen merkittävä osa väestöstä on venäjää ja venäjänkielistä alkuperää.

Baltian maiden asevoimat
Baltian armeijalla on vähän resursseja, mutta ne tekevät merkittäviä ponnisteluja nykyaikaistaakseen erityisesti korkean intensiteetin taistelujen alueella.

Nämä väestöryhmät ovat jo olleet monille syynä jännitteisiin Kremlin kanssa, varsinkin kun kolme Baltian tasavaltaa pitivät näitä väestöryhmiä toisen luokan kansalaisina, jotka kärsivät kiusaamisesta ja valtavista vaikeuksista, vaikka he liittyivätkin Euroopan unioniin. hankkia hallinnollisia asiakirjoja.

Lopuksi, nämä kolme maata edustavat yhdessä vain 3 miljoonaa asukasta ja kokonaistuotanto 6 miljardia dollaria. Heillä on itse asiassa vain rajalliset keinot muodostaa asevoimia, eikä millään heistä ole esimerkiksi hävittäjiä.

Itse asiassa Baltian maat osaavat olla helppo saalis Kremlin alueellisille haluille, varsinkin kun niillä on strateginen asema Itämeren hallinnassa sekä pääsy maalle Kaliningradin erillisalueen kanssa, ja että he tietävät, paremmin kuin kukaan muu, Venäjän viranomaisten soveltama päätöksentekotapa.

On myös hyvin todennäköistä, että jos ne eivät olisi liittyneet Natoon ja Euroopan unioniin, nämä kolme maata olisivat Moskovan näköpiirissä, tai niiden olisi jo pitänyt liittyä Venäjän federaatioon manu militari.

Puolustusverkosto koko Baltian maiden rajojen yli Venäjän blokin kanssa

Tällaisen havainnon edessä Viron, Latvian ja Liettuan hallitukset ovat Naton esimerkillisimpiä puolustusponnistelujen joukossa, antaen tällä alalla vain Yhdysvalloille, Kreikalle ja Puolalle.

Baltic Air Policing NATO Mirage 2000-5
Kaksi Mirage 2000-5F -lentokonetta lentävät tangorytmyksen jälkeen 21 Ämarin lentotukikohdassa Virossa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Linnoituksia | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit