F-35- ja Constellation-fregatit: Ateena kääntyy täysin Yhdysvaltoihin

Varustetaanko Kreikan asevoimat pian F-35-koneilla ja Constellation-fregateilla? Tämän voimme ymmärtää viime päivinä tehdyistä ilmoituksista, jotka koskevat huomattavaa edistystä amerikkalaisten puolustustarvikkeiden toimittamisessa Helleenien asevoimille.

Sen lisäksi, että Washington on antanut luvan ostaa 40 F-35A:ta 8,6 miljardilla dollarilla, Washington olisi myös tarjonnut Ateenaa liittyä Constellation-luokan fregattiohjelmaan, jossa on vaakalaudalla mahdollisuus rakentaa Kreikan laivastolle jopa 7 alusta Kreikan telakoilla. .

Niin houkuttelevilta kuin nämä ilmoitukset näyttävätkin, ne ovat vaikeita ja rajoittavia toteuttaa Kreikassa, jossa Ankaralla on luottoja ja keinoja hankkia Washingtonin lupaama 120 F-16V:tä tai MILGEM-ohjelman fregatit ja hävittäjät.

Ne ovat myös vaarassa saada Ateenan luopumaan tietyistä ohjelmista, jotka ovat kuitenkin välttämättömiä, mutta jotka on neuvoteltu eurooppalaisten kanssa, kuten korvettilaivueen rakentaminen tai Helleenien laivaston ylimääräiset FDI-fregatit.

Valtava korvaus 120 F-16V:n vientiluvasta Turkin ilmavoimille

Sen jälkeen kun Turkin parlamentti hyväksyi suurella enemmistöllä Ruotsin jäsenyyden Natoon ja Ankara teki merkittäviä ponnisteluja osoittaakseen eräänlaisen pidättymisen Ateenan kanssa, Amerikan ja erityisesti kongressin hallinnon oli erityisen monimutkaista jatkaa estää 40 uuden F-16 Block 70:n ja 80 muunnossarjan myynnin yhtä monelle tämän standardin mukaiselle lentokoneelle, Turkin ilmavoimille, joilla on ratkaiseva rooli Naton etelärintamalla Venäjää vastaan.

F-16V Hellenic Air Force
Helleenien ilmavoimat ovat hankkineet 80 sarjaa päivittääkseen osan F-16-koneistaan ​​Block 70 -standardin mukaisiksi.

Washingtonin luottamus presidentti Erdoganin itselleen antamaan uusiin kasvoihin on kuitenkin rajallinen, kun taas Kreikalla on samaan aikaan voimakas tuki kongressissa, sekä edustajainhuoneessa että senaatissa.

Säilyttääkseen sotilaallisen status quon Egeanmerellä ja vähentääkseen Turkin ja Kreikan armeijoiden välisen kärjistymisen riskejä Yhdysvallat on kuvitellut strategian, joka näyttää ensi silmäyksellä tehokkaalta ja joka on ennen kaikkea erittäin suotuisa. .

Yhdysvallat ja Kreikka ovatkin käynnistäneet keskustelut, jotta Ateena voisi hankkia erittäin merkittäviä sotilaallisia resursseja, jotka vaihtelevat 40 F-35A:sta seitsemään Constellation-luokan fregattiin, samalla kun he tukevat Helleenien armeijoita siirtojen kautta. kuten Bradley-taisteluajoneuvot tai LCS-korvetit, ja jopa suoraa taloudellista apua, jos Kreikan armeijat suostuvat siirtämään osan venäläisvalmisteisista kalustoistaan ​​Ukrainaan.

20+20 F-35:tä Helleenien ilmavoimille 8,6 miljardilla dollarilla

Ensimmäinen lyhyellä aikavälillä näkyvin toimenpide, joka koskee Yhdysvaltojen tukea Kreikalle, perustuu ulkoministeriön kongressille myöntämään vientilupaan 40 F-35A:lle sekä joukolle laitteita, osia ja ylläpito- ja koulutusjärjestelmät yhteensä 8,6 miljardin dollarin arvosta.

Tätä ilmoitusta on odotettu useita kuukausia, Ateena on avoimesti pyytänyt, että se voisi hankkia tulevina vuosina Lockheed-Martin-hävittäjän. Kreikkalainen suunnittelu perustui kuitenkin kahteen 2 F-20A-erään, eli joka kerta laivueeseen, eikä globaaliin 35 lentokoneen tilaukseen.

F-35A
Ulkoministeriö valtuutti 40 F-35A:n myynnin Helleenien ilmavoimille 8,6 miljardilla dollarilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit