Miksi suuren XLUUV-vedenalaisen dronin tekniikka on strateginen sotilaslaivastoille?

DDO-demontoijansa, suuren vedenalaisen dronin eli XLUUV:n testivaiheiden onnistumisen jälkeen Naval Group sai sopimuksen uuden samantyyppisen, mutta vaikuttavamman järjestelmän sekä kaikkien avainteknologioiden suunnittelusta. varustaa ja toteuttaa nämä merivoimien droonit.

Tällä alalla Ranska ei ole jäljessä Yhdysvaltoihin verrattuna ja on jopa yksi edistyneimmistä maista. Se ei kuitenkaan ole ainoa, joka investoi merkittäviä resursseja XLUUV:n hankkimiseen. Näiden suurten sotilaallisten vedenalaisten droonien suunnittelusta ja toteuttamisesta tulee todellakin nopeasti strateginen kysymys monille laivastoille. Siksi…

Jos droonit ovat tulleet ilmataistelukentälle useiden vuosikymmenten ajan, näiden automatisoitujen järjestelmien saapuminen on paljon uudempaa muilla konfliktialueilla, vaikkakin usein eri syistä. Näin ollen suurin este maanpäällisen dronin suunnittelulle on sen liikkuvuuden hallinta luonteeltaan kaoottisessa ja muuttuvassa maastossa, kuten taistelukentällä.

Pintadroneiden alalla tutkijoiden ponnisteluja keskittävät ennen kaikkea tehtävien kestoon liittyvät rajoitukset. Itse asiassa siellä, missä taisteludroni pysyy ilmassa parhaimmillaan muutaman kymmenen tunnin ajan, suuri pintadrooni suorittaa tehtävänsä useiden viikkojen, ehkä jopa kuukausien ajan, osuutensa vahingoista ja omaisuuksista merellä.

XLUUV DDO Naval Groupilta
Merivoimien DDO-suuri vedenalainen drone-demonstraattori sai testiohjelmansa päätökseen kesällä 2023.

Vedenalaisissa droneissa puolestaan ​​yhdistyvät pintayksiköiden rajoitukset ja vahva harkintavaltavaatimus, erityisesti sähkömagneettisella ja akustisella alalla, kun taas vain harvoilla mailla on kyky suunnitella perinteinen sukellusvene.

Näin ollen, jos pintadroni voi toimiakseen toimintansa tietoyhteyden kautta ohjauskeskuksen kanssa, sotilaalliseen sukellusvenetehtävään liittyvä olennainen harkintavalta edellyttää, että näitä sähkömagneettisia vaihtoja vähennetään mahdollisimman paljon ja sen vuoksi on suunniteltava drone, jossa on erittäin laaja autonomia pilotoinnin, mutta myös tehtävän hallinnan ja jopa operatiivisen päätöksenteon suhteen.

Uusi ranskalainen ohjelma, joka perustuu Naval Groupin DDO-suureen vedenalaiseen drone-esittelyyn

Tällä alueella Ranskan laivastoryhmä on ottanut johtavan aseman kansallisessa sotilasohjelmassa kehittämällä omilla varoillaan DDO-nimisen demonstraation Oceanic Drone Demonstratorille.

Sen esittely tapahtui ensimmäisen lanseerauksen yhteydessä lokakuussa 2021, kun Naval Groupin innovaatiopäivät, vuosittainen alan tapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää ja esitellä sen viimeaikaisia ​​innovaatioita ja teknologista kehitystä.

10 metriä pitkä ja 10 tonnin uppouma, DDO on sittemmin suorittanut useita testikampanjoita sekä vahvistaakseen Naval Groupin insinöörien päätökset ja kehitystyöt että kerätäkseen lukuisia sen toteuttamiseen liittyviä tietoja ja kokemuksia, kuten tämä tehtävä on mielenosoittaja.

Navl Groupin innovaatiopäivät 2021 DDO
DDO esiteltiin Naval Group Innovation Days -tapahtumassa lokakuussa 2021.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW