Akeron, Caesar, Rafale…: Ranskan armeijoiden tilaukset moninkertaistuvat vuonna 2024

Puolustusvoimien ministeriö on vuoden 2024 alusta lähtien lisännyt Ranskan armeijoiden tilauksia suuriin varusteisiin tahtiin, jolla ei ole ollut merkitystä 80-luvun lopun jälkeen.

Muutamassa viikossa itse asiassa kolme armeijaa palveltiin, uusia Rafale Ilma- ja avaruusvoimille on tarjolla Caesar-tykkejä, Serval-panssaroituja ajoneuvoja, NH90-helikoptereita tai ohjuksia armeijalle tai jopa suuri strateginen vedenalainen drone-ohjelma laivaston kansalliselle.

Tässä artikkelissa esitetään yhteenveto tällä alalla vuoden alussa tehdyistä ilmoituksista, uuden sotilasohjelmalain 2024–2030 soveltamisen seurauksista ja sen tarjoamista opintosuoritusten korotuksista.

42 Rafale F4 ilma- ja avaruusvoimille

Ensimmäinen ilmoitus tuli heti, kun kondiittoreiden aselepo päättyi. Puolustusvoimien ministeriö ilmoitti 12. tammikuuta 42 uuden lentokoneen tilauksesta Rafale, alkaa odotettu erä 5, jonka määrä on 5 miljardia euroa.

Todellisuudessa tilauksesta oli ilmoitettu Dassault Aviationille ja tiimille Rafale joulukuun lopussa suunnitelman mukaisesti, jonka mukaan se on ilmoitettava vuonna 2023.

Rafale F4
42 Rafale Vuoden alussa tilattu F4 pystyy kehittymään kohti F5-standardia.

Uudet hävittäjät toimitetaan ensimmäisinä suoraan F4-standardin mukaisesti kyky kehittyä tulevaisuudessa kohti uutta ja erittäin lupaavaa F5-standardia, jota kehitetään tämän vuosikymmenen aikana osana LPM 2024-2030 -ohjelmaa.

Vuodesta 42 alkaen toimitettavat 2027 uutta hävittäjää korvaavat 12 Rafale Kroatiaan myytiin käytettynä F3R-koneita sekä AAE:n Mirage 2000-5 -koneita, jotka poistetaan liikenteestä samaan aikaan.

Uusi suuri vedenalainen drone-esittely Ranskan laivastolle

Tammikuun lopussa oli Ranskan laivaston vuoro olla valokeilassa, kun Naval Group ilmoitti suuresta suunnittelu- ja valmistussopimuksesta. uusi suuri vedenalainen drone-esittely, joka perustuu vuonna 2021 esitellyllä DDO-demonstraattorilla hankittuihin taitoihin.

Itse dronin lisäksi ohjelmassa keskitytään myös lukuisten teknologioiden kehittämiseen ja luotettavuuteen, jotka tekevät siitä toiminnallisesti hyödyllisen, kuten pitkäkestoinen propulsio, dronin varustavat anturit ja viestintäjärjestelmät sekä ennen kaikkea tekoäly, joka olla vastuussa sen pilotoinnista, tehtävänhallinnasta ja aluksella olevien järjestelmien toteuttamisesta.

XLUUV DDO
DDO-vedenalainen drone toimii testausalustana teknologioille, joita kehitetään osana Naval Groupille uskottua ohjelmaa.

Toistaiseksi aikataulu, kuten ohjelman budjetti, on vielä hämärän peitossa. Kuten tälle aiheelle omistetussa artikkelissamme mainittiin, tämän uuden kapasiteetin toiminnalliset, tekniset ja kaupalliset haasteet ovat kuitenkin yhtä suuria kuin sen hankkimiseen liittyvät vaikeudet, kun taas kansainvälinen kilpailu lupaa tästä aiheesta olla kovaa, vaikka Ranska on nykyään todellinen johtoasema tällä alalla.

109 Caesar Mk2, 420 VBMR-kevyt Serval ja 9 NH90 Caïman armeijalle

Tämä helmikuun 1. päivä 2024 tulee olemaan vauras päivä Ranskan armeijalle ja erityisesti armeijalle, joka ei ollut pitkään aikaan ollut näin suuren huomion kohteena.

Jo tammikuun 10. päivänä tilaus kahdeksan uutta NH90 Caïman TTH ohjailuhelikopteria, erittäin odotettu tilaus osana tämän ALAT-komponentin modernisointia. Sen lisäksi, että Caymanit ovat paljon nykyaikaisempia kuin Puma, jotka ne korvaavat, ne tarjoavat myös paljon paremman suorituskyvyn kaikilla alueilla.

Ranskan armeijat NH90 Cougar Tiger
NH90 TTH tarjoaa paljon paremman suorituskyvyn kuin helikopterit, jotka se korvaa ALAT:ssa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Sopimukset ja tarjouspyynnöt Defense | Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit