Kiinan laivasto edistyy 7 kertaa nopeammin kuin Yhdysvaltain laivasto, ja tämä huolestuttaa amerikkalaisia ​​amiraaleja

Lähes kymmenen vuoden ajan Kiinan laivaston länsimaiset asiantuntijat ovat varoittaneet Kiinan laivastoteollisuuden valtavasta edistymisestä sekä tuotettujen alusten laadun että määrän suhteen.

Tästä teatterista vastaavat amerikkalaiset esikuntapäälliköt ovat ottaneet tämän huolen säännöllisesti useiden vuosien ajan, kun he havaitsevat vuosi toisensa jälkeen voimatasapainon kääntyvän vähitellen päinvastaiseksi planeetan suurimmassa teatterissa. , ja että amerikkalaiset vaihtoehdot sen hillitsemiseksi ovat yhä vähemmän lukuisia. Siinä määrin, että voimme kysyä itseltämme, eikö Kiina ole tänään Yhdysvaltoja vastaan ​​saavuttanut strategista yllätystilannetta?

15 suurta kiinalaista pintayksikköä vastaan ​​2 Yhdysvaltain laivaston vuonna 2023

Senaatissa 1. helmikuuta pidetyssä hänen kuulemistilaisuudessaan ottaakseen Intian ja Tyynenmeren teatterin ylipäälliköksi, Amerikan tärkeimmän operatiivisen viran, Natoa komentavan SACEURin kanssa.Amiraali Samuel Paparo Jr maalasi huolestuttavamman kuvan, mutta ei yllättävää, voimatasapainon kehittymisestä Kansan vapautusarmeijan laivastoa vastaan.

Tyyppi 055 Heavy Destroyer
Kiinan laivasto käyttää 8 tyyppiä 055 raskasta hävittäjää, ja toisen 8 uuden aluksen erän rakentaminen on alkanut.

Ongelman nostamiseksi esiin Intian ja Tyynenmeren laivaston nykyinen päällikkö muistutti, että vuonna 2023 Kiinan laivasto oli myöntänyt palvelemaan viittätoista suurta pintayksikköä, risteilijöitä (itse asiassa tyypin 055 raskaita hävittäjiä), hävittäjiä (tyyppi 052DL) ja fregattia ( Tyyppi 054A), jossa Yhdysvaltain laivasto myönsi palvelemaan vain kahta Arleigh Burke -hävittäjää, USS Lenah Sutcliffe Higbee ja A.S.S. Jack H.Lucas.

Se on sama vuonna 2024, kun Yhdysvaltain laivastolle on kaksi uutta Burkea, USS John Basilone ja ehkä USS Harvey C. Barnum Jr., kun taas Kiinan laivaston pitäisi vastaanottaa noin kymmenen hävittäjää, mukaan lukien ensimmäinen Type 055 toisesta tuotantoerästä sekä tyypin 054A ja B fregatti.

« Emme ole hukkuneet, mutta en pidä lentoradan tahdista. ", lisäsi amiraali Paparo, vaikka hän julisti olevansa vakuuttunut siitä, että amerikkalaisjoukoilla oli edelleen etu kiinalaisia ​​kollegojaan vastaan. Tosiasia on, että senaattia vastaan ​​ottaminen Indo-Tyynenmeren johtajuuteen olisi varmasti ollut amerikkalaisen amiraalin itsemurhaa.

Kiinan laivaston ja Yhdysvaltain laivaston vertailukaari huolestuttaa Yhdysvaltain Tyynenmeren laivaston päällikköä

Vertaileva lentorata näiden kahden laivaston välillä käytettävissä olevien alusten lukumäärän suhteen on itse asiassa huolestuttava amerikkalaisia ​​strategeja monista syistä. Yhdysvaltain laivastolla on edelleen selvä etu vetoisuudeltaan, sillä sen pintayksiköt ovat suurempia ja paremmin aseistettuja kuin suurin osa kiinalaisista aluksista, mutta myös ydinhyökkäyssukellusveneiden, joita on kuusi kertaa enemmän, sekä laivaston ilmailun, amfibio- ja tehon projektiovoimat.

SSn Virginia luokka
Yhdysvaltain laivasto haluaa lisätä ydinsukellusveneiden tuotantoa kolmeen alukseen vuodessa, kahteen SSN-alukseen ja yhteen SSBN-alukseen vastatakseen Kiinan haasteeseen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions Yhdysvallat vs. Kiina | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW