HYDEF-ohjelmaan liittyäkseen israelilainen Rafael luottaa "ystäviin Euroopassa".

HuhuraportointiIsraelin eurooppalaisille tekemä ehdotus, jonka tarkoituksena on tukea HYDEF-hypersonic sieppariohjelman kehitystä, jota parhaillaan suunnittelee suuri eurooppalaisten yritysten yhteenliittymä, jota johtaa Espanja, välitti muutama vuosi sitten erittäin vakava sivusto Defense-industry.eu.

Un uusi artikkeli, samalta sivustolta, antaa lisätietoja tästä aiheesta. Itse asiassa se olisi ollut israelilainen Rafael, Iron Domen ja David Slingin suunnittelija, joka olisi aloittanut keskustelut "eurooppalaisten ystävien" kanssa vahvistaakseen ja ennen kaikkea nopeuttaakseen eurooppalaista ohjelmaa.

Rafael haluaa nopeuttaa HYDEF-hypersonic sieppaajaohjelmaa

Israelilaisen teollisuusmiehen lausuntojen mukaan sillä olisi itse asiassa kyky nopeuttaa merkittävästi eurooppalaista ohjelmaa yhteiskehityksellä, joka perustuu David Slingin, ilmatorjuntajärjestelmän ja ilmatorjuntajärjestelmän kehittämisestä saatuihin kokemuksiin. ballistinen ohjus, joka on verrattavissa SAMP/T:hen tai Patriot PAC:hen, mutta myös sen osallistuminen IAI:n ja Boeingin pilotoimien Arrow-ilmakehän ulkopuolisten ballististen sieppaajien kehittämiseen.

David SlingRafael
Suomen valitsema israelilaisen Rafaelin pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmä David Sling tarjoaa suorituskykyä, joka on verrattavissa Patriot PAC:iin tai SAMP/T Mambaan.

Ehdotus on itse asiassa uskottavin. HYDEF-ohjelman käynnistämisestä ja sen liittämisestä eurooppalaiselle konsortiolle sen sijaan, että Asterin ja SAMP/T:n yhdessä kehittäneiden MBDA Francen, Thalesin ja Leonardon ehdotuksesta tuli esille kysymyksiä, jotka liittyvät ohjelman kokemuksiin. alalle valittuja teollisuusyrityksiä.

Tarkemmin sanottuna, kehittääkseen todella hypersonisen sieppaajan, heidän olisi luultavasti käytävä läpi kaikki Eurosamin tekemät kehitystyöt, suunnitella Aster 30, sitten kaksi ballistista ohjusta Aster Block 1 ja Block 1NT. Toisin sanoen tämä konsortio lähti useita vuosia myöhässä, missä nimenomaan viivästymiset ovat strategisesti tärkeitä tämän ohjelman ympärillä kansainvälisen turvallisuustilanteen heikkenemisen vuoksi.

Näiden todisteiden edessä Euroopan komissio käynnisti toisen ohjelman, jonka tekniset tiedot olivat lähes samat. tällä kertaa nimeltään HYDIS, ja niitä hallinnoivat samat pelaajat, jotka kehittivät Asterin, ilmeisenä tavoitteena lopulta yhdistää nämä kaksi ohjelmaa. Varsinkin kun MBDA, Thales ja Leonardo ovat oppineet alkuperäisestä lähestymistavastaan, joka oli ehkä liian itsenäinen ja jota Euroopan viranomaiset pitivät varmasti ylimielisenä.

Eurooppalainen tuki Israelin tarjouksen tukemiseksi

Rafaelille on kuitenkin olemassa toinen mahdollisuus. David Sling -järjestelmästä saamansa kokemuksensa ansiosta hänellä on todellakin lähellä kolme Asterin kehittäneiden Eurosamin pääjäsenten taitoja ja tietotaitoa. Näin ollen ne pystyvät kompensoimaan HYDEF:stä vastaavan eurooppalaisen konsortion suhteellisen kokemuksen puutteen ja välttämään näiden kahden ohjelman yhdistämisen.

HYDEF Twister ohjelma
Hyperäänipurjelentokoneisiin kykenevän sieppaajan suunnittelu on strateginen haaste eurooppalaisille.

Jos tämä lähestymistapa saattaa tuntua ristiriidassa Euroopan komission tavoitteiden ja sen vuoden 2022 strategisen kompassin kanssa, sitä tuetaan yhtä paljon myös Euroopassa. Todellakin, Rafaelin oman myöntämän mukaan israelilainen teollisuusryhmä keskusteli "eurooppalaisten ystävien" kanssa tukeakseen tätä vaihtoehtoa.

Kohti HYDEF- ja HYDIS-ohjelman yhdistämistä ja eurooppalaisen hypersonic sieppaajan pilotointi on näköpiirissä

On totta, että jos nämä kaksi eurooppalaista ohjelmaa sulautuisivat, on enemmän kuin todennäköistä, että se olisi toinen kahdesta päätoimijasta toisessa, Ranskassa tai Italiassa, ja toinen niiden valmistajista, vastaavasti Leonardo tai MBDA/Thales, joka saisivat yhtenäisen eurooppalaisen ohjelman hallintaansa, koska heillä on enemmän kokemusta aiheesta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit