Miten vastata laivastosissisotaan, joka uhkaa levitä Ukrainan esimerkin perusteella?

Soveltamalla erityisen tehokasta laivaston sissitaktiikkaa estämään Venäjän laivastoa ottamasta hallintaansa Mustaamerta, Ukrainan laivasto onnistui saavuttamaan monia menestyksiä, risteilijä Moskva tuhoutumisesta huhtikuussa 2022, ohjuspartioveneen Ivanovetsin tuhoon muutama päivä sitten.

Laivojen vastaisten ohjusten, kevyiden ja nopeiden laivaston droonien sekä hyvän annoksen mielikuvituksen ja reaktiivisuuden avulla ukrainalaiset onnistuivat upottamaan tai vahingoittamaan 40 % Mustanmeren laivastosta, estäen laskeutumisen Odessan ympärille ja jopa työntäen venäläisiä aluksia. rannikoidensa ulkopuolella.

Tämän taktiikan tehokkuus ei kuitenkaan jätä inspiroimaan monia muita globaaleja toimijoita, ja se uhkaa lähitulevaisuudessa paljon enemmän kuin vain venäläisiä sotalaivoja.

Laivaston sissi Ukrainan laivaston mielenosoituksen ytimessä Mustallamerellä

Venäjän hyökkäyksen alkaessa Ukrainaa vastaan ​​harvat asian asiantuntijat uskoivat, että Ukrainan armeijat pystyisivät vastustamaan venäläistä höyrykonetta yli kaksi kuukautta.

Kukaan ei sitä vastoin uskonut, että kahden vuoden konfliktin jälkeen Venäjän voimakas Mustanmeren laivasto olisi menettänyt 40 prosenttia pintayksiköistään. Varsinkin sen jälkeen, kun Ukrainan laivasto oli tuhonnut suurimman osan omaisuudestaan ​​konfliktin ensimmäisten päivien aikana.

merivoimien sissi tarantul II Ivanovets upposi
Ukrainan laivaston drooni upotti ohjatun ohjuspartioalus Ivanovetsin kolme viikkoa sitten

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Ensinnäkin se on Naton ja Venäjän federaation välinen konflikti. Ukrainalaisilla ei ole riittävästi tekniikkaa ja aseita tämän laivaston "sissi" tai muuntyyppisen terrori-iskun (= hyökkäys henkilöstöä ja siviililaitoksia vastaan) toteuttamiseen. Kaiken on Naton orkestroima, ja Ukraina toimii vain lihan toimittajana. Naton Javelinin, Stingerin ja 155 mm:n kuorien varastot ovat loppumassa.
    Ammattimaisesti olen seurannut tätä konfliktia vuodesta 2013, kävin siellä vuonna 2017 ja olen yhteydessä ukrainalaisiin ystäviin Odessasta ja Harkovasta. Länsimaisessa mediassa esitetty kuva on lähes täysin väärä, tyypillinen propaganda. Luettavaa: historioitsija Anne Morelli, teos "Sotapropagandan perusperiaatteet".

  2. "Ukrainalaisilla ei ole tarpeeksi tekniikkaa ja aseita tämän laivaston "sissi" tai muuntyyppisen terrori-iskun toteuttamiseen. »

    On selvää, että heillä on nämä tekniikat, koska käytetyt droonit ovat selvästi hyvin perusasioita. Anteeksi huono ranskani.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit