FC-31, Su-75: Venäjä ja Kiina lyövät vetoa salahävittäjistä vientinsä lisäämiseksi

Saudi World Defense Show 2024 -tapahtumassa venäläiset ja kiinalaiset paljastivat uuden strategiansa, joka perustuu FC-31- ja Su-75-stealth-hävittäjiin. He pyrkivät houkuttelemaan tiettyjä Lähi-idän kumppaneita ja käynnistämään siten uudelleen sotilaallisen ilmailun vientinsä.

Nämä kaksi tarjousta täydentävät houkuttelevia lupauksia teknologian siirrosta ja teollisesta yhteistuotannosta, ja ne on suunniteltu hyödyntämään näiden maiden johtajien kasvavaa turhautumista, joilla on suuria teollisia ja poliittisia tavoitteita ja huomattavia keinoja antaa heille sisältöä.

Kiinalaiset ja venäläiset hävittäjät kamppailevat löytääkseen uusia kansainvälisiä markkinoita

Kiinalaisten tai venäläisten hävittäjien myynti kansainvälisellä näyttämöllä on useiden vuosien ajan muuttunut lähes marginaaliksi, kun otetaan huomioon Rafale Ranskalaiset ja erityisesti amerikkalaiset F-16V ja F-35.

Siten vain 35 kopiota Su-24-koneista vietiin Kiinaan, ja ehkä Iranista, vaikka MIG-35 ei viettele, Venäjän puolella. Pekingin tilanne on hieman parempi, sillä Pakistan ostaa 36 J-10CE-konetta sekä noin 150 Kiinan kanssa kehitettyä kevyttä JF-17-hävittäjää. Kevythävittäjä myytiin myös Myanmariin (16 kpl) ja Nigeriaan (8 kpl tilattu).

JF-17 Myanmar
Myanmar on ostanut 16 JF-17-konetta Kiinasta. Huolimatta mielenkiintoisesta suorituskyvystä ja houkuttelevasta hinnasta, kiinalais-pakistanilainen kevythävittäjä ei löydä vientimarkkinoitaan.

Samaan aikaan amerikkalainen F-35 hankittiin yli 600 kappaletta kansainvälisellä näyttämöllä, johon pitäisi lisätä yli 300 F-16V:tä ja useita kymmeniä F-15:itä. Ranska puolestaan ​​myi lähes 300 kappaletta Rafale vuodesta 2015 lähtien kansainvälisellä näyttämöllä paljon enemmän kuin Venäjän ja Kiinan yhteenlaskettu vienti.

Tämä tilanne ei tietenkään ole kahden maan johtajien makuun, kun taas hävittäjien ostaminen muodostaa useimmiten erityisen voimakkaan yhteyden valtioiden välillä, olipa se sitten sotilaallisesti tai poliittinen, ja tämä ajan myötä.

Venäläiset ja kiinalaiset käyttävät hyväkseen asiakkaiden turhautumista läntisellä ilmailuteollisuudella

Ilmeisesti venäläiset ja kiinalaiset ovat päättäneet lähteä hyökkäykseen näillä markkinoilla saadakseen takaisin paikan, joka oli heidän ei niin kauan sitten. Tätä varten molemmat maat käyttävät samaa strategiaa, vaikka sen kattamat laitteet ovatkin melko erilaisia.

Tämä perustuu erityisen houkuttelevaan johtavaan tuotteeseen, tässä tapauksessa kaksimoottoriseen FC-31 Gyrfalcon -hävittäjään, jonka Kiina ilmoitti äskettäin myyvänsä Pakistanille, ja venäläiseen yksimoottoriseen salakavalaan Su-75 Checkmate -lentokoneeseen, jotka väittävät kuuluisa 5. sukupolvi.

Näiden jo ennestään houkuttelevien tarjousten lisäksi on molemmissa tapauksissa erityisen joustava teollinen lähestymistapa, jossa korostetaan merkittäviä yhteistuotantoja ja lukuisia teknologian siirtoja. Argumentit, joiden tiedämme olevan tehokkaita, erityisesti tiettyjen Lähi-idän kuplamaiden, kuten Saudi-Arabian ja Egyptin, kanssa, jotka ovat tehneet puolustusteollisuuden kehittämisestä strategisen kysymyksen.

F-34A
Amerikkalaisten kieltäytyminen myymästä F-35:tä tietyille liittolaisille, kuten Saudi-Arabialle, Qatarille tai Yhdistyneille arabiemiirikunnille, on aiheuttanut todellista turhautumista niiden johtajien keskuudessa.

Lopuksi nämä tarjoukset hyötyvät erityisen tehokkaasta suurennuslasivaikutelmasta, joka liittyy länsimaiden toistuviin kieltäytymiseen ja vaikeuksiin, jotka liittyvät kehittyneiden laitteiden myyntiin näihin maihin. Muistakaamme, että Washington on aina jyrkästi kieltäytynyt myymästä F-35-lentokonettaan Saudi-Arabialle, Egyptille, Qatarille tai Yhdistyneille arabiemiirikunnille, mikä johtaa näiden maiden syvään turhautumiseen Washingtonia kohtaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Saudi-Arabia | Hävittäjälentokoneita

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit