Mukana tarvitaan erilaisia ​​taisteludroneita Rafale F5 simulaatioiden mukaan

Amerikkalainen ajatushautomo Mitchell Institute on suorittanut useita simulaatioita, joissa korostetaan lisäarvoa, jonka laaja valikoima taisteludroneita tuo nykyaikaiseen yhteistyöhön, erityisesti kohdatakseen symmetrisen vihollisen, jolla on tehokkaat estojärjestelmät. pääsy, kuten Kiinan tapauksessa.

Ajatushautomon päätelmät antoivat mielenkiintoista valoa ohjelmaan Rafale F5, joka perustuu yhteen Loyal Wingmen -tyyppiseen raskaaseen taisteludrooniin, ei joukkoon täydentäviä droneja, kuten se, joka osoitti parhaat tulokset simulaatioissa Taiwanin teatterissa.

Sarjailmoitukset Loyal Wingmen -taisteludrone-ohjelmista lännessä

Puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornun ilmoitus Neuronista johdetun taisteludroenin kehittämisestä tukemaan Rafale F5, seuraavan vuosikymmenen alusta, oli yksi vuosien 2024–2030 sotilaallisen ohjelmointilain kohokohdista.

Tämä raskas, mutta salakavala drone, joka täyttää Loyal Wingmanin roolin Rafale, antaa sillä varustetuille ilmavoimille kehittyneitä kykyjä tukahduttaa vihollisen puolustus, mikä täyttää yhden Dassault Aviation -lentokoneen harvinaisista puutteista.

Rafale ja Neuron
Le Rafale Mitchell Instituten simulaatioiden päätelmien mukaan F5:n mukana tulee olla erilaisia ​​taisteludrooneja, jotta ne olisivat täysin tehokkaita.

Ranska ei kuitenkaan ollut ainoa, joka lähti tällaiselle liikeradalle. Myös Saksa, Iso-Britannia ja erityisesti Yhdysvallat ovat ryhtyneet vastaaviin ohjelmiin, haluttiinko lisätä suorituskykyä Typhoon ja F-35 tai tulevien taistelulentokoneiden mukana GCAP- ja NGAD-ohjelmissa.

Juuri sen arvioimiseksi, mikä rooli näillä droneilla voi olla suuren konfliktin sattuessa amerikkalainen ajatushautomo Mitchell Institute suoritti useita simulaatioita Taiwanin skenaariosta.

Julkaistujen johtopäätösten mukaan, jos droneilla todellakin voi olla ratkaiseva rooli kiinalaisen numeerisen paremmuuden ja pääsykiellon hillitsemisessä, tämän saavuttamiseksi on kuitenkin olennaista, että käytössä on laaja valikoima toisiaan täydentäviä droneja.

Oppitunteja amerikkalaisista simulaatioista ympäri Taiwania

Amerikkalaiset simulaatiot perustuivat erityisen laajaan valikoimaan droneja, jotka vaihtelivat raskaista stealth-taisteludroneista, jotka maksavat yli 40 miljoonaa dollaria yksikköä kohden ja joilla on merkittävää potentiaalia, ja joita ei voida uhrata, aina vain yhden tai kaksi miljoonaa dollaria maksaviin droneihin, joita käytetään kyllästämiseen. puolustukseen, ja se voi helposti kadota.

Eri simulaatiot ovat osoittaneet, että optimaalinen vaikutus kansan vapautusarmeijan hallussa olevilla merkittävillä resursseilla saavutetaan, kun edullisia ja siten kulumattomia droneja on erittäin paljon, kun taas tehokkaat droonit toimivat samalla tai melkein ohjatuille taistelukoneille.

valikoima amerikkalaisia ​​taisteludroneja XQ-58A
Kratosin XQ-58A on yksi Yhdysvaltain ilmavoimien testaamista käytetyistä taisteludroneista.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 taisteludronea | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit