Ovatko taisteluhelikopterit nyt liian haavoittuvia?

Yhdysvaltain armeija ilmoitti lopettavansa FARA-ohjelman, jonka tavoitteena on kehittää taistelu- ja tiedusteluhelikopterit korvaamaan OH-58 Kiowa ja osa sen käyttämästä AH-64 Apachesta.

Näin vapautuvat lainat eli useat miljardit dollarit tulevina vuosina mahdollistavat uusien UH-60M Black Hawk -ohjaushelikopterien ja CH-47F Chinook -raskaiden kuljetushelikopterien hankinnan, kun taas tiedustelu- ja Hyökkäys suoritetaan kevyillä droneilla ja piilossa olevilla sotatarvikkeilla.

Tämä ohjelmaan osallistuvia teollisuusmiehiäkin yllättynyt päätös ei kuitenkaan ole seurausta uudesta ohjelmallisesta käänteestä, jonka salaisuus on Pentagonilla. Ukrainan sota on todellakin osoittanut taisteluhelikopterien äärimmäisen haavoittuvuuden niiden lähestyessä taistelulinjaa, mutta myös droonien ja piilossa olevien ammusten tehokkuuden niiden korvaamiseksi.

Venäläiset taisteluhelikopterit neutralisoitiin Ukrainassa ja korvattiin tiedustelulennoilla ja väijyvällä ammuksella

60/133! Tämä on korko Ka-52 Hockum-B -taisteluhelikopterien laivaston kirjaamat dokumentoidut menetykset (tuhonneet tai vahingoittuneet) Venäjän asevoimat Ukrainassa kahden vuoden sodan jälkeen. Kun kadonneet Mi-28N, Mi-24 ja Mi-35 lisätään, Venäjän armeijat olisivat menettäneet 90 pyörivää taistelusiipeä 135 helikopterista, jotka ammuttiin alas, tuhoutuivat maassa tai vaurioituivat konfliktin alkamisen jälkeen.

Ka-52 Hockum-B ammuttiin alas Ukrainassa
Venäjän armeijat ovat menettäneet lähes puolet 133 Ka-52 Hockum-B:stään Ukrainan konfliktin alkamisen jälkeen

Tämä poikkeuksellisen korkea tappioluku, joka ylitti huomattavasti taktisen ilmailun, joka myös oli erittäin alttiina, sai Venäjän kenraalin vähentämään huomattavasti taisteluhelikopteriensa käyttöä puolustuslinjan lähellä, jolloin he menettivät suuren osan lentokentästä. toiminnallista lisäarvoa, jonka niiden piti tarjota.

Vaikka taisteluhelikopterien roolia on vähentynyt merkittävästi viime kuukausina Ukrainan etulinjalla, tiedusteludroneiden ja väijyvien ammusten rooli on kasvanut pilviin juuri näiden nyt liian paljastettujen laitteiden tehtävien täyttämiseksi.

Enemmän tai vähemmän kevyiden droonien käyttö vastakkaisten joukkojen ja varusteiden etsimiseen ja tunnistamiseen ei suinkaan edusta vaihtoehtoa, joka näyttää heikentyneen suorituskyvyn tiedusteluhelikoptereille, vaan on mahdollistanut huomattavasti taistelukentän läpinäkyvyyden lisäämisen sen täydellisyydessä.

Samaan aikaan väijyvät ammukset, kuten venäläinen Lancet tai amerikkalainen Switchblade, mahdollistavat jatkuvan uhan vastakkaiselle infrastruktuurille ja panssarivaunuille ja korvaavat tehokkaasti hyökkäyshelikopterit tässä tehtävässä.

Yhdysvaltain armeija hylkää FARA-ohjelman

Tämä armoton havainto, jota tuskin voi sivuuttaa, painotti varmasti vahvasti Pentagonin 8. helmikuuta julkistamassa päätöksessä. lopettaa FARA-ohjelman korkean suorituskyvyn tiedustelu- ja hyökkäyshelikopterit, lanseerattiin vuonna 2018.

Invictus Bell -taisteluhelikopterit
Bell valittiin B360 Invictuksen kanssa yhdeksi kahdesta FARA-finalistista

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Hélicoptères de combat | Analyses Défense | Conflit Russo-Ukrainien

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit