Olaf Scholz lupaa nostaa Saksan puolustusponnistelut kahteen prosenttiin ja tukea Ukrainaa… Jälleen…

Vieraillessaan Rheinmetallin tehtaalla Olaf Scholz lupasi vievänsä Saksan puolustusponnistelut yli Naton vaatiman 2 %:n ja lisäävänsä Ukrainalle annettavaa sotilaallista apua. Kanslerille oli kysymys vastauksesta ehdokas Trumpin esittämiin uhkauksiin ja pyrkimykseen saada takaisin tietty johtajuus näissä asioissa Euroopassa, kuten hän teki lähes kaksi vuotta sitten, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi. .

Kuitenkin päättäväisyyden puute, jota hän osoitti Zeitenwenden täytäntöönpanossa (ajanmuutos) juuri kuluneiden kahden vuoden aikana, mutta myös hänen ilmeinen amerikkalainen seuraajansa aseiden toimittamisessa Ukrainaan eivät todennäköisesti anna hänelle Saksa, sama sysäys ja sama kunnia, joka heille tunnustettiin hänen ensimmäisen puheensa jälkeen.

Erilaiset vastaukset Venäjän uhan kehitykseen Euroopassa

On Euroopan maita ja valtionpäämiehiä, jotka ovat sitoutuneet vakuuttavasti armeijoidensa jälleenrakentamiseen, erityisesti sen jälkeen, kun Venäjä käynnisti erityissotaoperaationsa Ukrainaa vastaan, ja jotka ovat pitäneet päättäväisesti kiinni tästä linjasta. Tämä koskee Skandinavian ja Baltian maita, Puolaa, Alankomaita ja yleisemmin Itä-Euroopan maita.

On toisia, jotka aina kuuroivat korvansa ja jotka tietyistä lupauksista ja julistuksista huolimatta jatkavat kehitystään erityisen alhaisilla puolustusponnisteluilla, kaukana tilanteen vaatimista standardeista. Tämä koskee Belgiaa, Kanadaa ja jopa Espanjaa.

Olaf Scholz Bundestag
Olaf Scholzin 27. helmikuuta 2022 pitämä puhe Bundestagissa, joka aloitti käännekohta sai laajan tuen saksalaisilta parlamentin jäseniltä

Lopuksi on olemassa maa ja valtionpäämies, jotka näyttävät mukautuvan uskomuksiinsa ajankohtaisiin tapahtumiin ja Twitterin trendaaviin avainsanoihin. Tämä on tietysti Saksa ja Olaf Scholz, jotka jatkavat puheensa mukauttamista tällä alalla sen yleisen mielipiteen ja sen puolustusteollisuuden odotuksiin, samalla kun he pukeutuvat tähän hyvin eurooppalaiseen kokoonpanoon.

Niinpä muutama päivä Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainaa vastaan ​​ja varsinkin sen jälkeen, kun Luftwaffen esikuntapäällikkö julkaisi LinkedInissä tietynlaisesta epätoivosta leimaaman postauksen, jossa korostettiin Bundeswehrin valmistautumattomuutta kohtaamaan mahdollisen voimakkaan sodan. , Saksan liittokansleri piti erittäin loukkaavan puheen liittopäivissä Saksan armeijan puolustuspotentiaalin kiireellisen uudelleen rakentamiseksi.

Kuunnellakseen häntä tuskin valittu uusi liittokansleri oli käytännössä ottanut vastaan ​​tulevan haasteen ja ilmoittanut samalla 100 miljardin euron sijoitusrahaston perustaminen ratkaisemaan kiireellisesti Bundeswehrin merkittävimmät puutteet ja armeijan budjetin lisääminen yli 2 prosenttiin BKT:sta, jotta tämä pyrkimys säilyy pitkällä aikavälillä.

Olaf Scholzin päättäväisyyttä toteuttaa käännekohta ajan kokeen edessä

Nopeasti, kun ensimmäinen shokki oli ohi ja Saksan yleisen mielipiteen ahdistus hallinnassa, Saksan liittokansleri käänsi suunnan. Ensinnäkin asteittain integroimalla 2 prosentin tavoitteen mukaiseen erityissijoitusrahastoon liittyvät menot, sitten integroimalla ajan myötä muualle jo suunniteltuja ohjelmia ja toimintakuluja.

Itse asiassa hieman yli vuoden aikana liittopäivien äänestämä poikkeuksellinen ponnistelu Bundeswehrin jälleenrakentamisen puolesta oli tehty. tyhjennetty lähes kaikesta aineestaan, kun taas Saksan armeijat näkivät toiveensa nopeasta kaluston uusimisesta tai jopa muodon muutoksesta katosivat.

Puma Bundeswehr
Bundeswehrin laitteiden ja yksiköiden saatavuus on edelleen erityisen ongelmallinen kaksi vuotta laitoksen käynnistämisen jälkeen käännekohta.

Lopulta kaksi vuotta liittopäivien puheen jälkeen Bundeswehr on edelleen usein katastrofaalisessa toimintatilanteessa, jolla oli poikkeuksellisen alhainen joukkojen saatavuus, kaluston uusimisohjelmat ovat luisuneet poliittisen määrätietoisuuden hiipuessa ja investointeja ohjattiin enemmän Saksan puolustusteollisuuden viennin tukemiseen kuin Bundeswehrin kestävyyden vahvistamiseen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Saksa | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit