Venäjä, Ukraina, Yhdysvallat…: Onko Ranskan sotilasohjelmointilaki jo vanhentunut vuonna 2024?

Ranskan sotilaallisen ohjelmointilain 2024–2030 laadinnan aikana vallinneet varmuudet ovat monessa mielessä, Ranskassa, kuten koko länsiblokissa, vuoden 2022 lopussa, ovat olleet syvästi järkyttyneitä Ukrainan konfliktin kehityksestä, Venäjän sotilaallisesta ja teollisesta voimasta ja jopa Yhdysvaltojen kannoista, nykyisestä ja tulevaisuudesta.

Oli kyse pelotteen tai armeijoiden mitoituksesta, nykyisen teknologisen kehityksen aikataulusta tai jopa roolista, joka Pariisin, kuten Lontoon, tulee todennäköisesti olemaan tulevina vuosina, vanhan mantereen turvallisuuden takaajana, ovat kehittyneet perusteellisesti ja kuvaavat uhkaa, joten se on kohdattava, ei liity tämän LPM:n kohteena oleviin.

Ranskan sotilaallisen ohjelmointilain 2024-2030 varmuudet ovat murtuneet viime kuukausina

Havaintojen perusteella vuoden 2022 strategiakatsausRanskan presidentinvaalien jälkeen laaditun sotilaallisen ohjelmointilain 2024–2030 on ohjattava maan koko puolustusponnisteluja seuraavan seitsemän vuoden aikana. Siinä määritellään erityisesti armeijoiden muodot, hankittavat tai modernisoitavat tärkeimmät varusteet, kehitettävä teknologia ja määrätään budjettivarat tämän saavuttamiseksi.

Ja LPM 2024-2030:lla ei ollut pulaa kunnianhimoista, ja se lupasi nostaa asevoimien budjetin 67 miljardiin euroon vuonna 2030, mikä on kaksi kertaa suurempi kuin vuonna 2015. Jopa menneisyyden ja todennäköisen tulevan inflaation huomioon ottaen tämä lisäys on huomattava. , ja olisi epäilemättä tyydyttänyt kenet tahansa sotilaan 2010-luvun puolivälissä.

Lecornu Senaatin sotilasohjelmointilaki
Puolustusvoimien ja kansanedustajien esimerkillisestä työstä huolimatta LPM 2024-2030 ei ollut suunniteltu vastaamaan Euroopan turvallisuustilanteessa viimeisen kahden vuoden aikana havaittuihin muutoksiin.

Geopoliittinen konteksti Euroopassa ja maailmassa on kuitenkin kehittynyt huomattavasti sen hetken jälkeen, kun Strategic Review, jonka varaan LPM rakennettiin, kirjoitettiin. Niinpä Venäjä kamppaili syksyllä 2022 ja talvella 2023 Ukrainassa, kun viimeksi mainittu valmisteli luottavaisin mielin kevään vastahyökkäystä, jonka oli tarkoitus olla ratkaiseva erityisesti Krimin saavuttamiseksi.

Venäjän armeijat joutuivat sitten vaatimaan osittaista mobilisaatiota sodan ensimmäisten kuukausien aikana menetettyjen joukkojen korvaamiseksi, ja maan puolustusteollisuus vaikutti hyvin vammautuneelta länsimaisten pakotteiden vuoksi. Kaikkien asiantuntijoiden mielestä venäläisiltä armeijilta ja niiden puolustusteollisuudelta kestäisi reilusti yli vuosikymmenen saada takaisin samanlainen toimintavoima kuin ennen sotaa.

Nopeasti heikkenevä Euroopan geostrateginen konteksti

Kaksitoista kuukautta myöhemmin tehty havainto on selvä. Ukrainan vastahyökkäys epäonnistui, vaan myös Kiovan armeijat kärsivät merkittäviä tappioita, mikä heikensi sen hyökkäys- ja puolustuskykyä.

Samanaikaisesti Venäjän armeijat eivät näytä kohtaavan vaikeuksia lukumääränsä uusimisessa kauhistuttavista tappioista huolimatta, ja ne hyötyvät jatkuvasta ammusten ja uusien varusteiden virtauksesta taisteluissa kadonneiden tai kuluneiden korvaamiseksi.

Vielä pahempaa on, että Venäjän teollisuus ei näytä olevan täysin kykenevä korvaamaan laitteistohäviöitä ja toimittamaan sotatarvikkeita Ukrainassa toimiville joukkoille, vaan samalla myös Euroopan ja Amerikan teollisuus, Ukrainan armeijoiden tärkeimmät tukijat. toisaalta eivät pysty siihen.

Uralvagonzavod
Venäjän puolustusteollisuuden nopea muutos antaa Moskovalle ja sen armeijalle tänään sen, että oli lähes mahdotonta kuvitella sellaiseen aikatauluun syksyllä 2022, kun Katsaus kirjoitettiin. Strateginen 2022.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 NATO vs Venäjä jännitteet | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit