Turkki liittyy European Sky Shield -aloitteeseen ja lähestyy F-35:tä ja Typhoon.

Turkin puolustusministeri allekirjoitti 15. helmikuuta aiesopimuksen Turkin jäsenyydestä European Sky Shield Initiativessa eli ESSI:ssä. yhdessä kreikkalaisen kollegansa Nikolaos Dendiasin kanssa. Tämä monia tarkkailijoita yllättynyt ilmoitus merkitsee Ankaran uutta kehitystä suhteiden normalisoinnissa Kreikkaan, mutta myös eurooppalaisiin ja amerikkaisiin.

ESSI:ään liittyäkseen Turkin on erittäin todennäköisesti hankittava Patriot-ilmatorjunta- ja ohjustentorjunta-akut, joita Washington ehdotti useiden vuosien ajan vaihtoehtona venäläiselle S-400-järjestelmälle, jonka Moskova toimitti Turkille. vuonna 2019 ja useiden Yhdysvaltain pakotteiden, mukaan lukien Turkin karkottaminen F-35-ohjelmasta, alullepanija.

Turkki liittyy European Sky Shield -aloitteeseen yhdessä Kreikan kanssa

En allekirjoittaa tämän aiesopimuksen ESSI:n liittymisestäYhdessä Nikolaos Dendiasin kanssa Turkin puolustusministeri Yasar Guler lähetti lukuisia samanaikaisia ​​viestejä Kreikalle, Saksalle ja koko eurooppalaisille.

Ensinnäkin se merkitsee Ankaran ja Ateenan kahdenvälisissä suhteissa saavutettua edistystä, kun taas vain puolitoista vuotta sitten Turkin vaalien sivussa RT Erdogan uhkasi laukaista ballistisia ohjuksiaan Kreikan suuria kaupunkeja vastaan.

Aloitti kaksi kuukautta sitten Kreikan pääministerin K. Mitsotakiksen ja Turkin presidentin RT Erdoganin rauhanomainen tapaaminenSekä eurooppalaiset että amerikkalaiset odottivat tätä tyynnytystä erityisesti Turkin puolustusteollisuuden vastaisten pakotteiden lieventämiseksi.

European Sky Shield -aloite Typhoon turkki
Turkin liittyminen ESSI:hen ja todennäköinen amerikkalaisten Patriot-akkujen hankinta antavat Ankaralle todennäköisesti mahdollisuuden houkutella Berliiniä hankkimaan 40 Eurofighteria. Typhoon neuvotteluissa.

Myöhemmin Turkin parlamentti hyväksyi suurella enemmistöllä Ruotsin liittymisen Natoon Presidentti Erdogan oli käyttänyt aihetta hyväkseen vastakkainasettelussaan eurooppalaisten ja Naton kanssa, uusien F-16-koneiden hankintaan, mutta myös Typhoon.

Jos Ankara sai nopeasti luvan viedä 40 uutta F-16V:tä ja 80 sarjaa sekä suuria määriä osia, ammuksia ja huoltojärjestelmiä 20 miljardilla dollarilla Tukholman Atlantin liittoon liittymisluvan jälkeen. , noin neljänkymmenen Eurofighterin hankinta Typhoon, neuvotteluissa useita kuukausia, oli edelleen pysähdyksissä saksalaisten epäröintien edessä.

Toinen viesti on siis tarkoitettu eurooppalaisille ja erityisesti Berliinille. Liittymällä ESSI:hen, saksalaiseen aloitteeseen, jonka tavoitteena on harmonisoida ja yhdistää kaikkien osallistujien ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmät, ja niitä on jo paljon, Yasar Guler varmistaa varmasti Saksan veto-oikeuden poistamisen Typhoon.

Berliinillä olisi itse asiassa suuria vaikeuksia perustella tällaista viennin kieltämistä, vaikka se hyväksyisi Turkin strategisimpaan ei-ydinalan aloitteeseen, joka käynnistettiin Euroopassa Saksan johdolla.

Ankara ostaa American Patriot -akkuja yhä todennäköisemmin

Kolmas viesti, joka lähetettiin tämän aiesopimuksen allekirjoituksella, on selvästi tarkoitettu Washingtonille. Itse asiassa ESSI, sellaisena kuin se on nykyään organisoitu, tarjoaa vain kolmen tyyppisen ilmatorjunta- ja ohjustentorjuntajärjestelmän yhteenliittämisen: saksalaisen IRIS-T SLM:n lyhyellä ja keskipitkällä kantamalla, amerikkalaisen Patriotin pitkän kantaman ja sisäilmakehän järjestelmän kanssa. sieppaus ja Israelin Arrow-3 ekso-ilmakehän ohjustorjuntajärjestelmä, jonka yksinomaan Saksa hankki.

HISAR-A Turkkiye
Turkki on kehittänyt HIDAR-A- ja HISAR-U-järjestelmät, jotka tarjoavat saman suorituskyvyn kuin saksalainen IRIS-T SLM.

On kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että Turkin armeija ostaisi IRIS-T SLM:n. Vuodesta 2021 lähtien he ovatkin ottaneet käyttöön Roketsanin ja Aselsanin kehittämiä lyhyen kantaman HISAR-A- ja keskipitkän kantaman HISAR-U-järjestelmiä, joiden suorituskyky on verrattavissa Saksan järjestelmään.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit