Constellation fregatit Australian laivastolle? Otamme polun…

Australian puolustusministeri Richard Marles esitteli kauan odotetun suunnitelman Australian laivaston modernisoimiseksi aiemmin tällä viikolla Sydneyssä. Ei ole yllättävää, että siinä ennakoidaan Hunter-luokan fregattien määrän vähentämistä ohjelman budjettiylitysten taustalla, mutta ennen kaikkea se ilmoittaa maan pintataistelulaivaston kaksinkertaistamisesta.

Australian kuninkaalliseen laivastoon liittyvien uusien alusluokkien joukossa 11 monikäyttöisen fregatin luokka, joka muodostaa sen tulevan selkärangan, vastaa kuvauksessaan paljon enemmän tulevia Constellation-luokan amerikkalaisia ​​fregatteja kuin eurooppalaisia. kevyet fregatit ja aasialaiset alun perin tunnistettiin.

Uusi laivanrakennussuunnitelma Australian laivaston modernisoimiseksi

Le uusi australialainen suunnitelma ennustaa, kuten voi odottaa, Type 26 Hunter -luokan fregattien määrän vähentäminen, brittiläisen suunnittelun, josta vain 6 esimerkkiä, eikä 9 alun perin suunniteltua, toimitetaan vuosina 2034–2040. Kolmella Hobart-luokan ilmatorjuntahävittäjällä ne muodostavat ensimmäisen tason laivaston (Tier 1 in teksti), Australian kuninkaallinen laivasto.

Mainonta

Näitä aluksia tukee 17 toisen tason alusta (Tier 2), laivasto, joka koostuu 11 monikäyttöisestä fregatista, jotka on tarkoitettu saattotehtäviin, ja kuudesta suuresta aluksesta valinnaisella miehistöllä tai Large Optionally Crewed Surface Vessel (LOSV) -aluksella. pitkän kantaman iskukyvyn kantamiseksi maata ja vastakkaisia ​​aluksia kohti. Lopuksi 25 kolmannen luokan laivan laivasto, pienet sota-alukset, mukaan lukien kuusi uutta suurta OPV-tyyppistä partiovenettä, suorittaa rannikon puolustustehtäviä.

Australian laivaston Anzac-luokka
Australian kuninkaallinen laivasto käyttää 8 Anzac-luokan fregattia, jotka molemmat palvelevat Uuden-Seelannin laivastossa.

Richard Marlesin tässä ilmoittamana tavoitteena on kaksinkertaistaa Australian kuninkaallisen laivaston pintataistelulaivaston koko vuoteen 2040 mennessä. Tämän uuden suunnitelman täytäntöönpanossa on kuitenkin vielä monia tuntemattomia, mikä, kuten Australiassa usein tapahtuu, on erittäin kunnianhimoinen, mutta täynnä harmaita alueita.

AEGIS-fregatteja, jotka ovat hyvin lähellä American Constellation -fregatteja

Ensimmäinen näistä ei ole mikään muu kuin malli, jonka Canberra valitsee muodostamaan RAN:n 11 toisen tason fregattia. Melkein vuosi sitten julkaistussa merikatsauksessa Australian mahdollisiin tarpeisiin esitettiin useita fregatteja: saksalainen Meko-200, espanjalainen Alfa3000, eteläkorealainen Daegu Block III ja japanilainen FFM Mogami.

Mainonta

Sen jälkeen RAN:n asettamat spesifikaatiot ovat kehittyneet merkittävästi (kuten tässä maassa hyvin usein tapahtuu). Fregateissa on todellakin oltava AEGIS-järjestelmä, siis SPY-6-tutka, sekä vähintään 32 VLS-siiloa, luultavasti amerikkalaisia ​​Mk41:itä. Mikään aiemmin tunnistetuista luokista ei kuitenkaan ollut suunniteltu sopimaan AEGIS-järjestelmään ja kuljettamaan 32 pystysuoraa siiloa, jotka voisivat hyödyntää AEGIS-järjestelmää, jotta ne voisivat vastaanottaa vähintään SM-2- tai SM-6-ohjuksia.

Toisaalta tämä vaatimus, samoin kuin kuvaus tehtävistä, jotka pitäisi uskoa Australian fregateille, näyttävät vastaavan täydellisesti uusia Constellation-luokan amerikkalaisia ​​fregatteja, joista rakennetaan ainakin kaksikymmentä esimerkkiä. Yhdysvaltain laivastolle.

Constellation-luokan fregatit
Consteallation-luokka olisi varmasti järkevä valinta sekä teollisesta että sotilaallisesta näkökulmasta, muodostamaan Australian laivaston selkärangan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Surface fleet | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

Viimeiset artikkelit