Onko valittu asevelvollisuus ratkaisu eurooppalaisten armeijoiden rekrytointivaikeuksiin?

Norjassa ja Ruotsissa, ehkä pian Kroatiassa, sovellettu asevelvollisuus edustaa alkuperäistä tapaa soveltaa pakollista asevelvollisuutta kunnioittaen kaikkia nykyisin eurooppalaisia ​​armeijoita koskevia rajoituksia.

Koska niillä on lisääntyviä vaikeuksia säilyttää lukumääränsä ja kansainvälinen uhka lisää resursseja, näiden armeijoiden on nyt harkittava kaikkia malleja, myös vähemmän perinteisiä, vastatakseen turvallisuushaasteisiin, joita esiintyy tänään ja jotka varmasti lisääntyvät huomenna.

Kylmän sodan päättymisen jälkeen Euroopan armeijat ovat kokeneet huomattavaa työvoimadeflaatiota, joka useimmiten liittyy pakollisen asevelvollisuuden päättymiseen. Näin ollen Ranskan armeijat siirtyivät muodossa 562 000 miestä vuonna 1985mukaan lukien 280 000 varusmiestä verrattuna nykyiseen 207 000 aktiiviseen sotilashenkilöön. Se oli sama kaikissa Euroopan armeijoissa.

Rauhan hyötyjen ja Neuvostoliiton uhan katoamisen perusteella eurooppalaiset armeijat ovat pääosin lopettaneet asevelvollisuuden, joka koettiin sitten tarpeettomana rajoituksena sekä varusmiesten että sotilaiden keskuudessa. itse.

Alttiina lukuisille ulkopuolisille tehtäville, joihin varusmiehet eivät lakisääteisesti voineet osallistua, ja pistemäärä pienenemällä, sotilaat itse suosivat ammattiarmeijaa, jolla oli tiukka muoto, mutta joka sopeutui tehtäviin ammattitaidolla ja operaattorien lisääntyneellä teknisyydellä.

Rekrytointivaikeudet ja heikkenevä uskollisuus, haaste säilyttää jo ennestään riittämätön määrä eurooppalaisissa armeijoissa

Ajan mittaan kuitenkin kaksi ongelmaa heikensivät tätä järkevää mallia. Ensinnäkin asevelvollisuuden päättyminen heikensi merkittävästi armeijoiden ja kansalaisyhteiskunnan välistä yhdistelmää, mikä johti erittäin merkittävään ehdokkaiden määrän vähenemiseen joka vuosi.

Kansalliskaartin reserviläiset
Ranska aikoo lisätä kansalliskaartin määrää 40 000:sta 80 000:een vuoteen 2030 mennessä, mutta tavoite on vaikea saavuttaa.

Ongelma on sellainen, että nykyään usein vain vaaditut fyysiset taidot omaavien ehdokkaiden määrä on pienempi kuin tarjottujen paikkojen määrä, joskus erittäin merkittävästi.

Eurooppalaiset, mutta myös amerikkalaiset armeijat ovat nyt julman dilemman edessä: alentaa valintakriteereitään, sillä vaarana on, että tällä on vaikutuksia toiminnan tehokkuuteen tai ne eivät täytä rekrytointikiintiöitä, joilla on myös ilmeistä operatiivisuutta. seuraukset.

Tähän jo enemmän kuin vakavaan ongelmaan on 2010-luvun alusta lähtien lisätty toinen, vieläkin rajoittavampi ongelma. Se ilmestyi vuonna 2012, kun Xi Jinping tuli valtaan Kiinassa ja Vladimir Putin palasi Kremliin, ja se on jatkanut kasvuaan siitä lähtien.

Itse asiassa nämä kaksi miestä ovat yhdessä lisänneet maidensa sotilaallista voimaa huomattavasti, samalla kun he ovat osoittaneet olevansa yhä sotavoimaisempia kansainvälisellä näyttämöllä, erityisesti länteen päin. Tämä koskee Taiwania Tyynellämerellä tai Ukrainaa. Euroopassa.

Armeijat Ukrainassa
Ukrainan armeijat ovat osoittaneet, että varusmiehet voivat edustaa ensiluokkaista asevoimia, myös ammattijoukkoja vastaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Politique de Défense | Allemagne | Analyses Défense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

 1. Sivustosi on kiehtova. Monilla artikkeleilla on eurooppalainen viitekehys, kiinnostus ulottuu Ranskan rajojen ulkopuolelle. Artikkelisi on käännetty useille kielille. Harkitsetko keskustelutilaa, jonka avulla voit vaihtaa näkemyksiä eurooppalaisten puhujien kanssa?
  Defence Europe rakennetaan päämajassa, mutta myös vaihdoissa, joiden avulla kansalaisyhteiskunta voi ymmärtää keskustelua ja ottaa sen omakseen. Toistaiseksi meillä on kuitenkin Twitteriä ja sen ylilyöntejä lukuun ottamatta tuskin pääsyä päämateriaaliin keskusteluun.
  Artikkelisi eivät ainoastaan ​​kerro tosiasioita, vaan tarjoavat myös ennusteen siitä, mitä tapahtuu, ja ovat siksi inspiraation lähteenä tulevalle julkiselle politiikalle riippumatta siitä, kuka valitaan. Joillakin näistä politiikoista odotetaan olevan eurooppalainen ulottuvuus. Esittelemme upeasti roolia, joka Ranskalla voisi olla siellä, ja riskejä tai uhkia, joihin meidän pitäisi puuttua, olipa kyseessä sotilaallinen tai teollinen vaara tarkastelemalla täysin etujemme ketjua. He ansaitsevat keskustella ranskan, mutta myös eurooppalaisten puhujien kanssa, jos haluamme viedä keskustelua eteenpäin.
  Epäilen, että tämä pyyntö ylittää sen, mitä lukijalla on oikeus odottaa, ja joka tapauksessa toivotan sinulle onnea tulevaisuuteen.
  Cordialement,

  • Kiitos kommentista. Tämä on itse asiassa sivuston toimituksellinen linja, jonka tavoitteena on laajentaa keskustelua Euroopassa ja sen ulkopuolella ja ennen kaikkea taistella tiettyjä keskustelua saastuttavia varmuutta ja hätäisiä tuomioita vastaan.
   Toistaiseksi kommentit on varattu tilaajille. Tämä johtuu sivuston toimintaan käytetystä ratkaisusta, joka estää mainosten jakamisen tilaajille. On kuitenkin eurooppalaisia ​​käyttäjiä, jotka ovat jo kommentoineet tiettyjä artikkeleita ja yrittäneet kirjoittaa ne ranskaksi. paradoksaalista kyllä, jos he kirjoittaisivat sen äidinkielellään, heidän kommenttinsa käännetään automaattisesti kaikille kielille paitsi ranskaksi, joka on sivuston "alkuperäinen" kieli. Otin asian esille käännösratkaisun julkaisijan kanssa nähdäkseni, onko se mahdollista korjata.
   Muuten artikkeleista keskustellaan LinkedInissä, joka on paljon kohteliaampi ja miellyttävämpi ympäristö kuin muut sosiaaliset verkostot.
   bien Cordialement

 2. Bonjour,
  Vaikka tällä ratkaisulla näyttäisikin olevan monia etuja, meidän on huolehdittava siitä, että armeijan valitsemat varusmiehet eivät joka kerta ikään kuin sattumalta vastaa köyhiä ja kehumattomia. Ehkä sopivien ehdokkaiden kesken pitäisi arvonta.
  Cordialement,

  • Katso kuinka mielenkiintoista se on: Norjassa eliitti menee suorittamaan asepalvelusta. Ranskassa pelätään, että se on köyhiä... Se, että hänet valitaan (armeijoiden toimesta), pyrkii juuri varmistamaan, että allas vastaa parhaiten armeijoiden tarpeita. Olen sitä mieltä, että he etsivät enemmän tietojenkäsittelytieteen valmistuneita, STAPSeja tai sairaanhoitajia kuin nuoria, joilla on ongelmia. Voimme kuitenkin myös hyvin kuvitella, että tämä mekanismi voisi antaa tietyille nuorille mahdollisuuden päästä uudelleen yhteiskuntaan "lykätyn" asepalveluksen muodossa, mutta vain niiden profiilien osalta, jotka ovat osoittaneet todellista päättäväisyyttä tässä mielessä (olen Yan-Tsé-tykkiveneen fani).

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit