Brittiläinen pelote kirjaa toisen peräkkäisen epäonnistumisen pahimmillaan

Kuten on tapana, brittiläisen peloteasennon uskottavuuden lisäämiseksi brittiläinen ballistinen ydinsukellusvene HMS Vanguard laukaisi harjoitukseen strategisen SLBM Trident 30 D2024 -ohjuksen Floridan rannikon edustalla. Tämän piti matkustaa useita tuhansia kilometrejä ennen kuin osui tietylle alueelle Etelä-Atlantilla, joka oli aiemmin suojeltu.

Valitettavasti Lontoolle ja sukellusveneessä olleelle puolustusministerille tämä laukaus päättyi nopeasti räikeään epäonnistumiseen, kun ohjus osui veteen vain muutaman sadan metrin kuluttua. Mikä vielä pahempaa, tämä on toinen peräkkäinen epäonnistuminen, joka liittyy brittiläisen sukellusveneen Trident-ohjuksen laukaisuun.

Toinen peräkkäinen epäonnistuminen brittiläisen sukellusveneen Trident SLBM -ohjuksen esittelyssä

Edellisen, vuonna 2016 tapahtuneen tulituksen epäonnistumisen jälkeen SLBM Trident 2 D5 -ohjuksen koelaukauksen onnistuminen 30. tammikuuta oli luonteeltaan sitäkin strategisempi, sillä jännitteet Venäjän kanssa eivät ole lakanneet kasvamasta viime aikoina. kuukaudet.

Itse asiassa HMS Vanguard, SSBN-ydinballististen ohjusten sukellusvene, 150-metrinen ja 13 000 tonnin alus, joka kuljettaa 16 Trident SLBM -ohjusta ja joka muodosti luokan kolmen muun aluksen kanssa brittiläisen pelotteen selkärangan, toivotti Grant Shappsin tervetulleeksi. , puolustusministeri ja kuninkaallisen laivaston esikuntapäällikkö, tilaisuutta varten.

Brittiläinen pelote HMS Vanguard
SSBN HMS Vanguard on yksi neljästä ydinsukellusveneestä, jotka varmistavat brittiläisen pelotteen asennon. Se korvataan tulevina vuosina uudella HMS Dreadnaughtilla, ensimmäisellä samannimisen luokan laivalla.

Kuten johdannossa mainittiin, testi oli säälittävä epäonnistuminen. 44 jalan ampumissyvyydestä laukaistu ohjus suoritti onnistuneesti keskitason vaihtovaiheen, mutta ponneaineongelma sai sen välittömästi poikkeamaan liikeradalta ja syöksyi mereen muutaman kymmenen metrin päässä aluksesta, jota roskat eivät vaurioittaneet. , kuninkaallisen laivaston mukaan.

Floridan Amerikan rannikon edustalla oleva alue tehtiin luonnollisesti läpinäkymättömäksi, jotta Yhdysvaltain laivasto sai takaisin 17 miljoonan punnan arvoisen ohjuksen, joka oli ladattu erittäin luottamuksellisella teknologialla. Muistakaamme itse asiassa, että Iso-Britannia käyttää samoja ohjuksia kuin Yhdysvaltain laivasto SSBN-laitteissaan, vaikka Lontoolla yksin on kyky aseistaa ydinkärjet ja nimetä ohjusten kohteet.

Epäonnistumisia, jotka haittaavat Ison-Britannian pelotteita Moskovaa vastaan

Kuten oli odotettavissa, Britannian puolustusministeriö ryhtyi välittömästi minimoimaan tämän epäonnistumisen seurauksia ja selitti erityisesti erittäin epäuskottavalla tavalla, että jos laukaus olisi ollut todellinen, se olisi tapahtunut ilman ongelmia. "Ison-Britannian pelote on edelleen turvallinen, varma ja tehokas", puolustusministeriö sanoi lausunnossaan.

SSBN Borei Venäjä
Venäjän laivasto suunnittelee saavansa 12 Borei- ja Borei-A-luokan SSBN:ää vuosikymmenen loppuun mennessä, mikä on suuri ydinvoimakolmionsa pyrkimys.

Sanovatpa Britannian viranomaiset mitä tahansa, tämä epäonnistuminen heikentää merkittävästi brittiläisen pelotteen uskottavuutta, varsinkin kun Lontoossa on vain tämä yksi sukellusvenevektori tukemaan sen ydinasentoa, koska se on luovuttanut 30 vuotta sitten ilmakomponentille, taustaa vasten budjettirajoitukset.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Pelotevoimat | Puolustusuutiset | Ballistiset ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

 1. Näyttää siltä, ​​​​että artikkelissa on väärää tietoa.
  Sukellusveneen upotussyvyys mitataan suhteessa sen köliin.
  Koska Vanguardin säde on 12,9 metriä ja syväys 12 metriä, 44 jalan (13,4 metrin) korkeudessa tehty laukaus merkitsee laukausta pintaan, mikä on mahdotonta... tai epäonnistumisen takuu.
  Todennäköinen noin 25 metrin upotus 44 jalkaa vettä siilojen yläpuolella ja vuoren huipulla noin 5 metrin päässä pinnasta!!!
  Selvitystä vaativa tieto mielestäni.

  • KIITOS. Se on erittäin järkevää. Tämä oli se, mitä Sun artikkelissa mainittiin, mutta poistan syvyyden, joka vaikuttaa todellakin epäilyttävältä. Ehkä puuttuu nolla tai ehkä se on syvyys (rintauinti), joka antaisi noin 80 metrin syvyyden. Minusta näyttää siltä, ​​että britit käyttävät edelleen tätä viittausta syvyyteen.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit