Turkkilainen TAI Kaan -hävittäjä nousee ilmaan ja nostaa Turkin lentoteollisuuden eliittiin

11 kuukautta ensimmäisen taksin jälkeen uusi turkkilainen TAI Kaan -hävittäjä TF-X-ohjelmasta teki ensimmäisen lentonsa helmikuun 20. päivänä maan viranomaisten mukaan. Itse lento kesti vain 11 minuuttia, kun Turkin ilmavoimien F-16D seurasi prototyyppiä neitsytlennolle, vaihteet alhaalla, kuten pitääkin.

Tämä on suuri menestys Turkin puolustusilmailuteollisuudelle ja erityisesti ohjelmaa pilotoivalle TAI:lle, joka tulee tuskin 10 kuukautta myöhemmin. Hürjetin koulutus- ja hyökkäyskoneen ensimmäinen lento, ensimmäinen maan teollisuuden suunnittelema suihkuturbiinilla varustettu sotilaslentokone.

TAI Kaanin ensimmäinen lento tapahtui vuoden alkuperäistä aikataulua edellä

Vaikka TF-X-ohjelman alkuperäinen aikataulu sisälsi ensimmäisen lennon vuonna 2025, tämä on tapahtunut tänä 20, melkein vuosi etukäteen. Se merkitsee Turkin ilmavoimien F-16 C/D:n korvaamiseen tarkoitettujen lentokoneiden suunnittelun toisen vaiheen, lentokokeilun, alkua kuluvan vuosikymmenen toiselta puoliskolta.

TAI Kaan on 21 metriä pitkä ja siipien kärkiväli 14 metriä, ja sen arvioitu suurin lentoonlähtöpaino on 27 tonnia, mikä sijoittuu keskikokoisten hävittäjien luokkaan, kuten Rafale (25 tonnia), Eurofighter Typhoon (23,5 tonnia) tai Super Hornet (29,9 tonnia), mutta myös eteläkorealainen KF-21 Boramae (25,5 tonnia) ja kiinalainen FC-31 (25-28 tonnia moottorista riippuen).

KF21 Boramae ensimmäinen lento e1658321076803 Hävittäjälentokone | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
TAI Kaanilla on monessa suhteessa paljon samankaltaisuutta eteläkorealaisen KF-21 Boramaen kanssa, joka on parhaillaan suorittamassa lentokoevaihetta ja jonka odotetaan tulevan teolliseen tuotantoon pian.

Sen voimanlähteenä on kaksi amerikkalaista GE F110 -suihkukonetta, joiden työntövoima on lähes 8 tonnia ja yli 13 tonnia jälkipoltolla, mikä antaa sen työntövoiman ja painon suhteen lähelle yhtä, vaikka se lähtee lentoon raskaassa ajossa. taistelun kokoonpano.

TFX Kaanin avioniikka on yksinomaan turkkilaista, ja nyt perinteiset, nykyaikaisille laitteille, AESA-tutka, suoja- ja elektroniset sodankäyntijärjestelmät sekä sähkö-optinen tunnistusjärjestelmä infrapuna- ja videokanavalla.

Se on suunniteltu käyttämään laajaa valikoimaa turkkilaisvalmisteisia ilma-ilma-, ilma-pinta- ja ilma-pinta-ammuksia, mukaan lukien Görtüc-ohjelman ilma-ilma-ohjukset, Kuzgun air-to -maa/pintaammukset ja peli Cakir. Sen odotetaan myös pystyvän käyttämään eurooppalaista Meteor-ilma-ilma-ohjusta ja brittiläistä Spear-ilma-maa-ohjusta.

Lopuksi, kuten Boramae, laite on suunniteltu parantamaan harkintavaltaa ilman, että sitä voitaisiin kuvata salakavalaksi.

Todellinen menestys Turkin sotilasilmailuteollisuudelle ja lupaavat vientimarkkinat

Jos TAI Kaanilla on vielä paljon esitettävää erityisesti lentokoevaiheessa, se jättää siksi paperilla vakavia perusteita vietellä, vaikka sen hinta lupaakin olla korkea. noin 100 miljoonaa dollaria kappaletta kohden, joidenkin Turkin julistusten mukaan hinta a Rafale, a Typhoon tai Super Hornet.

Hurjet ennen TAI Kaania
Hürjet, ensimmäinen turbiinien suunnittelema turbosuihkukone, teki ensimmäisen lentonsa huhtikuussa 2023, vain 10 kuukautta sitten.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit