J-35-hävittäjä pian kaikkien kiinalaisten lentotukialusten kyytiin?

Tähän asti suurin osa asiantuntijoista uskoi, että uusi J-35-stealth-hävittäjä, Kiinan laivastolle tarkoitettu laivastoversio, oli tarkoitettu toimimaan Fujianin lentotukialusta, joka on ensimmäinen kiinalainen laiva, joka otti käyttöön CATOBAR-kokoonpanon. sanotaan varustettu katapulteilla ja pidätyslinjoilla, kuten amerikkalaiset ja ranskalaiset lentotukialukset.

Uudet kuvat lentotukialusta Liaoningista näyttävät näyttävän täysin erilaisen todellisuuden. Pitkän teknisen poissaolojakson päätyttyä ensimmäinen kiinalainen lentotukialus, Liaoning, joka otettiin käyttöön vuonna 2017 ja josta puuttuvat katapultit, toivotti muutaman päivän ajan tervetulleeksi alukseen J-35:n luonnollisen kokoisen mallin. lukuisia liikkumisharjoituksia ohjaamossa.

J-35, joka suoritti sen ensimmäinen lento heinäkuussa 2021, koska se alkaa pian käyttöikänsä, on nyt erittäin todennäköistä, että laite ei vain viritä lentotukialusta Fujian, ja sen tulevat sisaralukset, mutta myös kaksi ensimmäistä kiinalaista lentotukialusta, Liaoning ja Shandong, jotka on varustettu Skijumpilla eikä katapulteilla.

J-35-hävittäjä, lupaava lentokone, mutta silti vähän tunnettu

FC-31:n toisesta versiosta johdettu J-35 on edelleen hyvin mystinen länsimaisille tarkkailijoille, sillä Peking on lukinnut ankarasti maassa olleet avoimet tietolähteet useiden vuosien ajan.

J-35 varkain hävittäjä
Vaikka J-35 on suunnittelultaan lähellä amerikkalaista F-35:tä, se on täysin uusi lentokone, jolla ei ole juurikaan tekemistä amerikkalaisen lentokoneen kanssa.

Seuraaviin tiettyjen tunnettujen länsimaisten asiantuntijoiden kehittämiin tietoihin on siksi suhtauduttava tietyin varauksin. Siten koneen mitat olisivat lähellä FC-31/2:n mittoja, pituus 17,3 m, siipien kärkiväli 11,5 m ja tyhjä massa 13,3 tonnia.

Se toimisi kahdella kiinalaisella WS-13E- tai WS-19-suihkuturbiinilla, joista jälkimmäinen kehittäisi 117 kN:n työntövoiman jälkipolton kanssa eli 12 tonnia ja kuivatyöntövoimaa yli kuusi tonnia. Tämän tehon ansiosta sen suurin lentoonlähtöpaino olisi 28 tonnia verrattuna FC-25:n 31 tonniin, joka on varustettu kahdella WS-13:lla, jotka on rajoitettu XNUMX tonniin jälkipolttimella.

Kone voi kuljettaa jopa 8 tonnia ulkoista aseita ja rahtia, mukaan lukien kaksi tonnia vatsaruumiissa, johon mahtuu esimerkiksi 4 erittäin pitkän kantaman PL-21 ilma-ilma-ohjusta sekä 6 tikkapistettä. ulkoinen kuljetus.

Tämä viittaa siihen, että se kuljettaa yli 6 tonnia sisäistä polttoainetta verrattuna esimerkiksi 4,7 tonniin Rafale M ranskalainen. Tämä selittää lentokoneen arvioidun 650 merimailin eli 1200 XNUMX km:n taistelusäteen, kun taas ei ole viitteitä siitä, että se voisi kuljettaa ulkoisia kapseleita.

FC-31
FC-31:stä on tullut Kiinan sotilasilmailuteollisuuden työhevonen vientimarkkinoilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit