Unkari, Filippiinit: ruotsalainen JAS 39 Gripen saa jälleen vientivärit

JAS 39 Gripen yksimoottorinen hävittäjä, joka teki ensimmäisen lentonsa vuonna 1988, on yleisesti tunnustettu lentokoneeksi, jonka suorituskyky-hinta-suhde on erinomainen. Erittäin tehokas ja taloudellinen käyttää, se antoi ruotsalaiselle Saabille mahdollisuuden voittaa useita tärkeitä vientimarkkinoita 2000-luvulla Unkarin (14 yksikköä), Tšekin (14 yksikköä), Etelä-Afrikan (26 yksikköä). kopiot ja Thaimaan (18 laitetta) kanssa. ), sitten Brasilian kanssa 36 uudella Gripen E/F:llä vuonna 2015.

Laman jälkeen Stockholm-hävittäjän vienti voi jälleen vilkastua, kun taas Unkari on juuri ilmoittanut tilauksestaan ​​4 lisää yksipaikkaista JAS 39 Gripen C -lentokonetta, ja Manila ja Tukholma ovat aloittaneet neuvottelut mahdollisesta 18 hävittäjän laivaston hankinnasta. tai enemmän.

Ei kansainvälisiä tilauksia 9 vuoteen F-35A, F-16V ja F-XNUMXV:tä vastaan Rafale

Kymmenen vuoden euforian jakson jälkeen, vuosina 2005–2015, 106 hävittäjän myynnin jälkeen, mikä oli Ruotsin ennätys, koska J35 Draken vei 125 kopiota kolmeen Euroopan maahan (Suomeen, Tanskaan ja Itävaltaan) vuosina 3 ja 60. Saab oli aloittanut huolestuttavan aavikon ylityksen.

J-35 Draken Saab Ruotsin ilmavoimat
J-35 Draken on edelleen Ruotsin viedyin taistelulentokone, jolla on 125 esimerkkiä.

Vaikka ruotsalainen lentokonevalmistaja oli kaupallisesti erittäin aktiivinen, se näki itsensä amerikkalaiselta F-35A:lta voitoksi Suomessa, Kanadassa, Sveitsissä ja Tšekissä, kun taas Bulgaria ja Slovakia suosivat F-16A.XNUMXV:tä ja Kroatia kääntyi kohti Rafale français.

Itse asiassa sen jälkeen, kun 60 Gripen E/F tilattiin Flygvapnetille, Ruotsin ilmavoimille, vuonna 2013 ja sopimus 36 Gripen E/F:stä paikallisesti valmistettuna Brasilian ilmavoimille, jonka parlamentti vahvisti maassa vuonna 2015, Gripenien tilauskanta jäi epätoivoisen tyhjäksi.

Lisäksi nykyiset neuvottelut esimerkiksi Chilessä tai Kolumbiassa vaikuttavat erityisen kiistanalaisilta, erityisesti amerikkalaisen F-16:n ja Rafale Ranskan ja Brasilian järjestys toinen erä 34 Gripen E/F:stä, joka on välittömänä useiden vuosien ajan, kamppailee edelleen.

Uusi tilaus 4 JAS 39 Gripen C:lle Unkarin ilmavoimille

Tässä synkässä tilanteessa Micael Johanssonin 23. helmikuuta antama ilmoitus, Saabin toimitusjohtaja, Budapestin uudesta 4 JAS 39 Gripen C -tilauksesta, vaikka se on vaatimaton, mutta on symbolisesti merkittävä ruotsalaiselle lentokonevalmistajalle.

Itse asiassa sen jälkeen, kun Tšekki ilmoitti kääntyvänsä amerikkalaisen F-35A:n puoleen, ja Helsingin isku valitsi saman lentokoneen sen sijaan, että vetosi yhteentoimivuudesta ruotsalaisen naapurinsa ja liittolaisensa kanssa, Saab tarvitsi kipeästi jotain. hyviä uutisia murtaakseen sen läpikäyneen synkän putken.

JAS 39 Gripen C Unkarin ilmavoimat
Unkarin ilmavoimilla on käytössä 14 yksipaikkaista JAS-39 Gripen C -konetta ja 2 kaksipaikkaista Gripen D -konetta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Brasilia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit