Eurooppalaiset asettavat Venäjän tappion Ukrainassa strategiseksi tavoitteeksi

Konferenssit ja huippukokoukset ovat lisääntyneet Ukrainan konfliktin alkamisen jälkeen. Saadut tulokset jäivät kuitenkin hyvin usein alle Ukrainan tarpeiden kyetä hillitsemään epäsuotuisasti kehittyvää Venäjän uhkaa.

Konferenssi, joka pidettiin tänä tammikuun 26. päivänä Pariisissa 27 maan ja 21 valtionpäämiehen läsnä ollessa, merkitsee tällä kertaa syvällistä paradigman muutosta länsimaiden ja erityisesti eurooppalaisten taholta. Ensimmäistä kertaa eurooppalaiset ovat tehneet Venäjän tappiosta strategisen ja jopa eksistentiaalisen tavoitteen vanhan mantereen turvallisuuden kannalta.

Ja jos media ja poliittinen huomio keskittyy nykyään Ranskan presidentin lausunto, joka ei enää sulje pois eurooppalaisten sotilaiden lähettämistä Ukrainaan, joka voi sisältää monia näkökohtia, ennen kaikkea tämä Euroopan johtajien radikaali asennemuutos, joka on aihe, joka ansaitsee yksityiskohtaisen analyysin.

Ukrainan voimatasapainon nopea heikkeneminen ja kansainvälinen tilanne uhkaavat Eurooppaa

Tällä alueella Ranskan presidentin Emmanuel Macronin pitämät lehdistötilaisuudetPariisin huippukokousta isännöineet julkaisut tarjoavat objektiivisen ja motivoidun näkemyksen syistä, jotka johtivat eurooppalaiset tällaiseen muutokseen, ja näiden tulevien mullistusten luonteesta.

Venäjän tappio Ukrainassa, eurooppalaisten strateginen tavoite Emmanuel Macronin mukaan
Venäjän tappio Ukrainassa on nyt eurooppalaisille strateginen tavoite, presidentti Macron sanoi.

Kuten valtionpäämies totesi, useat rinnakkaiset tekijät, joita yhdistävät voimakkaat vuorovaikutusyhteydet, ovat viime kuukausina heikentäneet merkittävästi Ukrainan näkymiä sekä vanhan mantereen turvallisuuden tulevaisuutta.

 "Venäjä jatkaa sotaa, toistaa aluevalloitustavoitteensa ja on omaksunut aggressiivisemman kannan Ukrainassa ja meitä kaikkia vastaan." 

Ensimmäinen niistä, Ukrainan voimatasapainon epäsuotuisa kehitys, ei kuitenkaan tarkalleen ottaen ole uusi paljastus. Tämä kehitys on todellakin seurausta Euroopan puolustusteollisuuden riittämättömistä valmiuksista, mikä ei ole mitään uutta. Yhdysvaltain republikaanipuolueen estämä avun toimittaminen Washingtonista Kiovaan, mikä oli ollut ennakoitavissa useiden kuukausien ajan; ja Venäjän puolustusteollisuuden nousu, mitä tunnistettiin tammikuussa 2023.

Kuten mainitsimme siitä hetkestä lähtien, koska eurooppalaiset eivät reagoineet nopeasti Venäjällä toimivien teollisten valmiuksien kehittämiseen, Ukrainan voimatasapaino voi kehittyä vain epäsuotuisasti.

Toinen tekijä, joka liittyy Donald Trumpin ilmaisemat kannat Yhdysvaltojen tuki Ukrainalle ja Natolle on aiheuttanut sähköiskun Euroopassa viime viikkoina. Kuitenkin myös täällä entisen Yhdysvaltain presidentin asemat, kuten hänen kontrollinsa republikaanipuolueessa, olivat tiedossa ja siksi niitä voitiin ennakoida pitkään.

Vladimir Putin 9. toukokuuta
Täysin luottamuksella Valdimir Putin lisää provokaatioitaan Euroopan maita kohtaan ja odottaa kärsivällisesti Ukrainan armeijoiden romahtamista Venäjän armeijoiden edessä. Elleivät eurooppalaiset reagoi…

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen voimatasapaino | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit