Venäläinen S-500 Prometheus kykenisi sieppaamaan yliääniohjuksia

Vuonna 2021 käyttöön otettava uusi venäläinen S-500 Prometheus -ilma- ja ballistinen järjestelmä esitti Moskovassa potentiaalia vastustaa yliääniarmeijoita, ilman että tätä ei ole koskaan osoitettu tähän mennessä.

Venäläisen Izvestian uutissivuston mukaan se on nyt tehty. Venäläinen tietosivusto väittää itse asiassa, että Prometheus olisi viimeaikaisissa testeissä osoittanut, että se kykeni sieppaamaan erityyppisiä hypersonic-ammuksia ohjuksista purjelentokoneisiin, mikä tekisi siitä ensimmäisen toimivan järjestelmän, jolla on tämän tyyppinen. kyvyistä.

Venäläinen S-500 Prometheus ilmatorjunta- ja ballistinen järjestelmä

Tarkoitettu korvaamaan S-300PMU1/2 liikkuvat antiballistiset järjestelmät ja täydentämään S-400:n teatterisuojausta, S-500 Prometheus -järjestelmä (venäjäksi C-500 Прометей), otettiin käyttöön vuonna 2021 tarjotakseen Moskovan ilma- ja ohjuspuolustusta.

Sen erilaiset tutkat antaisivat sille Venäjän julkaisemien kaupallisten tietojen mukaan lähes 3 000 km:n valvonta- ja havaintopotentiaali korkealla ei-varkaita lentokoneita vastaan ​​ja 1 km pintakohteita vastaan, tutkavastaavuus 300 m².

S-500 Prometheus
Kuten S-400, S-500 Prometheus on liikkuva järjestelmä, joka koostuu useista tutkista, useista kuljettimesta ja jopa useista ohjuksista, joilla on eri suorituskyvyt aerodynaamisiin tai ballistisiin kohteisiin.

Kuten S-400, se voi käyttää erityyppisiä ohjuksia, kuten 40N6M, joka on tarkoitettu sieppaamaan lentokoneita, joiden osoitettu kantama on 480 km, sekä 77N6-ohjus, joka pystyy sieppaamaan ballistisia kohteita, jotka liikkuvat jopa 18 Machin nopeuksilla. , 180-200 km korkeuteen asti. Ohjus pystyisi myös tuhoamaan satelliitteja matalalla kiertoradalla.

Jos 10 rykmenttiä varustettaisiin S-500-järjestelmällä GPV-2020-2027, Venäjän monivuotisen sotilasohjelmointilain aikana, näyttäisi siltä, ​​että vain Moskovan puolustuksesta vastaava pataljoona on tähän mennessä varustettu. tietty tapa.

S-500:n tuotanto kärsisi itse asiassa länsimaisista pakotteista, mikä vaikeuttaisi sen käyttöönottoa. Lisäksi voidaan kuvitella, että muut odotetummat järjestelmät asetetaan etusijalle Ukrainan armeijaa vastaan.

Onnistuneet testit hypersonic purjelentokoneita ja ohjuksia vastaan

Jos S-500 on esitetty useiden vuosien ajan pystyvän sieppaamaan yliäänikohteita, tätä kykyä ei ole toistaiseksi todistettu. Kuitenkin, Venäjää ja Kiinaa lukuun ottamatta, koska yhdelläkään maalla ei tällä hetkellä ole tarkasti ottaen hypersonic-aseita, on todennäköistä, että tarvetta ei ole vielä ilmaantunut.

Näin on nytkin, sillä ensimmäisten amerikkalaisten Perinteisten Prompt Strike -hyperääniohjusten eli CPS:n on määrä tulla palvelukseen vuonna 2025 amerikkalaisen USS Zumwalt -hävittäjän kyytiin. Moskovan tarve osoittaa uuden järjestelmänsä tehokkuus tämäntyyppisiä uhkia vastaan ​​tuli siksi entistä tärkeämmäksi.

Perinteinen Prompt Strike CPS
American Convetional Prompt Strike -hyperääniohjus otetaan käyttöön vuonna 2025, erityisesti Zumwalt-luokan hävittäjiin, jotka on muunnettu tähän tarkoitukseen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustusvälineiden testit ja validoinnit | Puolustusuutiset | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit