Liian kallis T-14 Armata -tankki ei ole Venäjän armeijan suosiossa

Esiteltiin suurella fanfaarilla Moskovassa 9. toukokuuta 2015 pidetyn paraatin yhteydessä, joka juhlii natsismin vastaisen voiton 70. vuosipäivää.T-14 Armata panssarivaunu, hämmästyivät länsimaalaiset.

Sen lisäksi, että Venäjä ei ollut osallistunut uuden panssarivaunun suunnitteluun, vaikka useimmat maailman armeijat pitivät sitä vanhentuneena, Armata näytti tuolloin olevan tehokkain nykyaikainen panssarivaunu robottitorneineen, afgaanipanssarineen ja sen selviytymissolu.

Venäjän puolustusvoimien ministeriöllä oli tuolloin suuret tavoitteet uuden panssarivaununsa suhteen, ja useiden satojen esimerkkien odotetaan tulevan palvelukseen ennen vuosikymmenen loppua. Se ei tapahtunut.

Huomattavien kehitysvaikeuksien edessä ja ennen kaikkea paljon korkeammalla hinnalla kuin muut panssarivaunut, joihin armeijat olivat tottuneet, on tähän mennessä toimitettu vain 20–30 esimerkkiä panssaroiduista ajoneuvoista, pääasiassa testaustarkoituksiin, Venäjän armeijoille. .

Ja jos uskomme Rostecin toimitusjohtajaa, T-14 Armatan tulevaisuus näyttää nyt vaarannetulta, kun taas Venäjän armeijat kannattavat vähemmän tehokkaan mutta paljon halvemman T-90M:n ostamista osallistuakseen Venäjän hyökkäykseen. Ukrainassa.

T-14 Armata panssarivaunu, ensimmäinen länsimainen venäläinen panssarivaunu

T-14 Armata ja sen mukana koko vuonna 2015 esitelty panssaroitujen ajoneuvojen valikoima, mukaan lukien Kurganet-25, Boomerang ja Koalitsiya-SV itseliikkuva tykki, edustivat monessa suhteessa syvää paradigman muutosta venäläisille teollisuusmiehille ja armeijoita.

T-14 Armata -paraati 9. toukokuuta 2015 Moskovassa
T-14 Armatan virallinen esittely paraatissa 9. toukokuuta 2015 natsi-Saksan voiton 70-vuotispäivänä

Jos perinteisesti venäläiset ja ennen niitä Neuvostoliiton panssarivaunut suunniteltiin voimakkaasti aseistetuiksi, asianmukaisesti panssaroituiksi ja ennen kaikkea suhteellisen kevyiksi ja paljon helpommin valmistaviksi kuin länsimaiset vastineensa, Armata otti monia ominaisuuksia näistä edistyneimmistä länsimaisista tankeista, kuten Leopard 2A6 tai Abrams M1A2.

Se oli siten varustettu komposiittipanssarilla, mutta myös vetroniikalla ja paljon kehittyneemmillä laivajärjestelmillä kuin vanhoja venäläisiä panssarivaunuja aseistavat, mukaan lukien uusi T-90M. Ennen kaikkea T-14 sisälsi lukuisia teknologisia edistysaskeleita, kuten Afganistanin aktiivisen puolustusjärjestelmän sekä täysin robottisen tornin.

Itse asiassa vuonna 2015 sitä pidettiin maailman edistyneimpänä tankina. Mutta tällä tekniikan mellakolla oli haittapuolensa, ennen kaikkea paljon pidemmät kehitysajat kuin perinteisesti venäläisille maa-aseille.

Näin ollen lähes 9 vuotta julkistamisen jälkeen T-14 ei ole edelleenkään luotettava, ja se on kohdannut lukuisia vaikeuksia testien aikana, erityisesti sen voimalaitoksen suhteen.

T-14 Armata liian kallis verrattuna T-90 panssarivaunuun Ukrainan sotilaalliseen erikoisoperaatioon

Venäjän armeijoiden tärkein ongelma T-14 Armatan ja sen mukana tulevien uuden sukupolven panssaroitujen ajoneuvojen osalta ei kuitenkaan ole tekninen, vaan teollinen ja ennen kaikkea taloudellinen.

T-90M Ukrainassa
Taloudellisempi ja nopeampi valmistaa T-90M on Venäjän kenraaliesikunnan suosima sotilasoperaatiossa Ukrainassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Chars de combat MBT | Actualités Défense | Conflit Russo-Ukrainien

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit