Pentagonin mukaan Kiinan pelote kolminkertaistuu vuoteen 2035 mennessä

Kiinan pelote, kuten sen perinteinen sotilaallinen voima, on kehittynyt huomattavasti viime vuosina. Siten Kiinan ydinkolmikon käyttämien ydinkärkien määrä kaksinkertaistui vuodesta 2014 vuoteen 2024 250:stä 500:aan, kun taas uudet vektorit, kuten strategiset ballistiset ohjukset DF-41 ja JL-3, sekä uusi HH-20 varkain. pommikone, ovat tulleet käyttöön tai lupaavat tehdä niin pian.

Tämä näyttävä kehitys voi hyvinkin olla vasta alkua tulevalle. Pentagonin mukaan Kiinalla onkin 1 500 aktiivista ydinkärkeä vuonna 2035, joten se on strategisella alalla tasavertaisessa asemassa Yhdysvaltojen ja Venäjän kanssa, "henkeäsalpaavassa" kehityksessä. Amerikan johtajan myöntää. pelote.

Kiinan pelotteen edistyminen on Pentagonin mukaan henkeäsalpaava

Yhdysvaltain kongressille puhunut kenraali Anthony Cotton, joka johtaa Yhdysvaltain strategista komentoa, arvioi, että Kiinan edistyminen avaruudessa ja pelotteissa olivat henkeäsalpaavia, niin nopeita ja tehokkaita ne olivat.

Hän toisti tilaisuutta varten kenraali Stephen Whitingin, joka johtaa avaruuskomentoa ja joka oli käyttänyt samaa tarkennetta, sanat ennen häntä, saman yleisön edessä Kiinan edistymisestä hänen alueellaan. pätevyyttä.

B-21 Raider
Yhdysvallat on modernisoinut pelotejoukkojaan B-21 Raider -pommikoneella, Columbia-luokan SSBN-sukellusveneellä ja Sentinel ICBM -ohjuksilla.

Kenraali Cotton esitteli Yhdysvaltojen parlamentaarikoille ydinuhan tilanteen, kun taas kongressi näyttää taipuvan vähentämään tiettyjen ohjelmien, kuten ICBM Sentinel -ohjuksen, joka on tarkoitettu korvaamaan amerikkalaisen Minutemannin ja jonka ennustettu budjetti on tapana Yhdysvalloissa, budjetteja. on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja lisäkustannusten arvioidaan olevan 37 prosenttia.

Sellaisenaan Yhdysvallat aikoo käyttää 1 500 miljardia dollaria ydinkolmikon modernisointiin seuraavien 12 vuoden aikana, mukaan lukien 21 ydinballististen ohjusten sukellusveneen rakentaminen Columbia-luokan, jotka korvaavat SSBN Ohio, B- 1 Raider-strategista pommittajaa, joiden tarkoituksena oli korvata B-2, sitten B-400 Yhdysvaltain ilmavoimien strategisissa tehtävissä ja lopuksi korvata noin XNUMX Minutemann ICBM -ohjuksia Sentinelillä.

Kiinalaisten ydinkärkien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Jos kenraali Cottonin valitseman karsinnan tarkoituksena oli varmasti korostaa uhkaa hänen käytettävissään olevien budjettien säilyttämiseksi tai jopa kasvattamiseksi, se ei kuitenkaan ole virheellinen.

Itse asiassa viimeisten kymmenen vuoden aikana, vaikka geopoliittinen tilanne vain huononi vuodesta 2019 Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä, Pekingissä oli Pentagonin arvioiden mukaan 250:stä 500:een toiminnassa olevasta ydinkärjestä.

Kiinalainen DF-41 ICBM-pelote
Kiinteän polttoaineen ICBM-ohjus DF-41 tarjoaa paljon paremman suorituskyvyn kuin sen korvaama DF-5.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Pelotevoimat | Puolustusuutiset | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit