Ranskan ja Saksan vastakkainasettelu Euroopan puolustuksen johdossa haittaa vastausta Venäjälle

Tuliko ranskalais-saksalainen vastakkainasettelu Euroopan puolustusaloitteiden oletetun johtajuuden ympärillä voitolle Thierry Bretonin tavoitteista Euroopan puolustusteollisuusohjelman suhteen?

Euroopan komission jäsen todellakin toivoi 100 miljardia euroa Euroopan puolustusteollisuuden elvyttämiseen ja vahvistamiseen sekä Ukrainan tarpeiden rahoittamiseen Venäjän kohtaamiseen, tämä on saanut Euroopan unionilta vain 1,6 miljardia euroa, pisara meressä niiden haasteiden edessä, joihin on vastattava.

Voimme arvata tämän Euroopan unionin menetetyn tilaisuuden takana pahimmillaan tämän Pariisin ja Berliinin välisen vastakkainasettelun ja Saksan veto-oikeuden, joka ei kohtaa samoja vaikeuksia kuin Ranska, rahoittaa eurooppalaisia ​​tavoitteitaan. puolustuksessa, ja jolla ei ole halua tarjota Ranskalle, mutta myös muille, kuten Italialle, keinoja haastaa omaa johtajuuttaan tällä alalla.

Tosiasia on, että nykyään tämä yhä vähemmän pilkullinen vastakkainasettelu Pariisin ja Berliinin välillä Euroopan puolustuksen johdolle vaikeuttaa huomattavasti eurooppalaisten yhteistä vastausta Venäjän uhkaan ja heidän tukeaan Ukrainalle.

Defence Europe: idealisoitu ranskalais-saksalainen kunnianhimo, mutta huonosti muotoiltu

Paradoksaalista kyllä, idea Defense Europesta, ainakin lopullisessa muodossaan, tulee ranskalais-saksalaisesta aloitteesta. Vuonna 2017 Emmanuel Macronin saapumisen Elyséelle ja Angela Merkelin ja Donald Trumpin välisten jännitteiden jälkeen Pariisi ja Berliini osallistuivat yhdessä sarjaan aloitteita, joiden tarkoituksena oli rakentaa tätä puolustusta Eurooppaa ranskalais-saksalaisen parin ympärille.

Ranskan ja Saksan vastakkainasettelu Merkel Macron
Vaikka Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel olivat mukana yhteisessä ohjelmassa Puolustus-Euroopan syntyäkseen, he katsoivat kahteen vastakkaiseen suuntaan synnyttääkseen sen.

Nopeasti peräkkäin he ilmoittivat yhdessä useiden rakenteellisten puolustusohjelmien käynnistämisestä Euroopan armeijoiden tulevaisuutta varten, mukaan lukien kuudennen sukupolven taistelulentokone FCAS, MGCS korvaamaan Leclerc-tankkeja ja Leopard 2, CIFS tykistön alalla, MAWS meripartioinnin alalla ja Tiger 3, jotka koskevat taisteluhelikoptereita.

Tuolloin ranskalais-saksalainen yhteenkuuluvuus oli sellaista, että Emmanuel Macron ja Angela Merkel jopa puhuivat eurooppalaisen armeijan luomisesta, mikä tasoitti tietä Euroopan syntymiselle globaalissa suurvaltojen konsertissa.

Nopeasti kuitenkin tietyt todellisuudet murentuivat ja sitten leikattiin, nämä luultavasti liian idealisoidut tavoitteet. Siten Berliini hylkäsi peräkkäin Tiger 3-, MAWS- ja CIFS-ohjelmat, joko siirtyäkseen puhtaasti kansallisiin ratkaisuihin tai kääntyäkseen amerikkalaisten laitteiden puoleen, samalla kun Berliinin ja Washingtonin suhteet normalisoituivat.

Kaksi säilynyttä ohjelmaa, FCAS ja MGCS, kohtasivat monia esteitä, ja ne olivat useaan otteeseen romahtamisen partaalla, kun taustalla oli erimielisyyksiä ranskalaisen ja saksalaisen teollisuuden välisistä jakamiskysymyksistä.

Molemmissa tapauksissa näiden kahden maan vastuullisten ministerien määrätietoinen väliintulo oli tarpeen niiden säilyttämiseksi ilman, että heidän tulevaisuutensa olisi lisäksi täysin taattu, päinvastoin.

Toistuvat hyökkäykset Pariisin ja Berliinin välillä viime kuukausina puolustuskysymyksissä

On tunnustettava, että tällä alueella hyökkäykset tulivat viime aikoihin asti pääasiassa Saksasta. Näin oli, kun Olaf Scholz esitteli Prahassa elokuussa 2022 European Sky Shield -aloitteen, jonka tavoitteena on luoda homogeeninen ilma- ja ohjustorjuntakilpi Eurooppaan.

Olaf Scholz
Viime viikkoina Ranskan ja Saksan johtajat ovat lisänneet keskinäisiä hyökkäyksiään, kahden vastakkaisen vision seurauksia ja kahta kilpailevaa tavoitetta Euroopassa puolustuksen suhteen.

Tämä perustuu itse asiassa kolmeen ilmatorjuntajärjestelmään, saksalaiseen Iris-T SLM:ään, American Patriotiin ja Israelin Arrow 3:een, lukuun ottamatta muita eurooppalaisia ​​ilmatorjuntajärjestelmiä, kuten ranskalaista SAMP/T Mambaa. , joka vastaa Patriot, tai ranskalainen Mica VL ja norjalainen Nasams, verrattavissa saksalaiseen Iris-t SLM:ään.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustuspolitiikka | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit