Neljännen kiinalaisen lentotukialuksen rakentaminen on tiettävästi alkanut

Tiedämme, että Kiinan laivasto edistyy ja kehittyy nopeasti, jopa erittäin nopeasti. Tämä koskee sen hävittäjiä ja fregatteja, tavanomaisia ​​ja ydinsukellusveneitä tai hyökkäysaluksia. Tämä koskee myös sen lentotukialuksia.

Kun ensimmäinen kiinalainen lentotukialus otettiin käyttöön alle 7 vuotta sitten, Kiinan laivasto sai toisen aluksen, ensimmäisen kansallisen suunnittelun, kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2017. Kolmas lentotukialus, Fujian, laskettiin vesille kesäkuussa 2022 ja Sen pitäisi aloittaa merikokeilunsa hyvin pian, ja se otetaan käyttöön todennäköisesti vuonna 2025.

Ja vauhti ei näytä hidastuvan. Kiinan armeijan ja siviiliviranomaisten lausuntojen mukaan Kiina onkin jo aloittanut neljännen Kiinan laivastolle tarkoitetun lentotukialuksen rakentamisen.

Neljännen kiinalaisen lentotukialuksen rakentaminen ei kohtaa teknisiä vaikeuksia

Kiinan laivaston upseerit vahvistivat Kiinan laivaston 4. lentotukialuksen rakentamisen olevan jo alkanut Kiinan parlamentaaristen kokousten aikana, joka on vuositapahtuma, johon Kansan vapautusarmeijan virkamiehet osallistuvat harvoin.

Kiinalainen lentotukialus Fujian
Kiinalaisen lentotukialuksen CV-18 Fujianin odotetaan aloittavan merikokeet hyvin pian.

Tästä aiheesta, PLA:n poliittinen komissaari Yuan Huazhi, lisäsi, että tämän uuden rakennuksen suunnittelu tehtiin ilman ongelmia ja ilman teknisiä esteitä. Ja lisättäväksi, että aluksen propulsio, tavanomaista tai ydinvoimaa, julkistetaan virallisesti pian.

Monet asiantuntijat uskovat kuitenkin, että ydinkäyttöisen lentotukialuksen kehittäminen olisi liian ennenaikaista Kiinan laivastoteollisuudelle, kuten se on PLA:lle.

Näyttää todellakin siltä, ​​että Pekingissä ei ole ydinkattilahuoneita, jotka käyttäisivät voimaa, joka soveltuisi lentotukialuksen, laivan, jonka on kyettävä kestämään erittäin suuria nopeuksia, käyttövoimana kuljetuksen aikana ja erityisesti lentoliikenteessä.

Lisäksi seuraavan kymmenen tai viidentoista vuoden aikana Kiinan laivaston tarpeet keskittyvät Kiinanmerta ympäröivään toiseen saariympyrään, jolle tavanomaisella moottorilla toimiva lentotukialus on muuten taloudellisempi ja nopeampi suunnitella ja rakentaa kuin ydinvoimala. -moottorilla varustettu laiva, on enemmän kuin tarpeeksi.

Tarve ydinkäyttöisille lentotukialuksille tulee varmasti esiin tulevina vuosina, jolloin Kiinan laivastolla on kaikki keinot, mutta myös käyttökokemus, tukea pitkän tähtäimen tehoprojisointitehtäviä.

Kehittynyt Fujian-sisaruus Kiinan laivastolle?

Itse asiassa uskottavin hypoteesi tästä neljännestä kiinalaisesta lentotukialustasta olisi, että se olisi Fujianin sisarkunta, tai tarkemmin sanottuna sen evoluutio, kuten on tapahtunut Shandongin tapauksessa, joka on johdettu Liaoningista, mutta tuo mukanaan lukuisia kehityskulkuja aluksen tehostamiseksi.

Shandongin lentotukialus e1686745044627 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Shandongin lentotukialus on Liaoningin evoluutio, joka on kokonaan suunniteltu ja valmistettu Kiinassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW