3 Rafale kuukaudessa: Odottaako Dassault Aviation uusia tilauksia?

Vuosina 2000–2023 Dassault Aviation toimitti 164 hävittäjää Rafale Ranskan ilmavoimille sekä 102 lentokonetta vientiin, eli keskimäärin 11,2 hävittäjää vuodessa, putoamatta koskaan alle 11 vuodessa valmistetun lentokoneen lattian, mikä on välttämätöntä aktiivisen tuotantoketjun ylläpitämiseksi.

Kyseessä on siis todellinen kapasiteetin vallankumous, jota valmistellaan Mérignacissa, laitteiston kokoonpanolinjaa varten Rafale, kuten koko sen alihankintaketjussa. Dassault Aviationin toimitusjohtaja on itse asiassa ilmoittanut, että ranskalaisen sotilasilmailun lippulaivan tuotanto kasvaa vuoden 2024 loppuun mennessä kolmeen lentokoneeseen kuukaudessa.

Kaukana puolustusasemista, jotka tähtäävät tuotantolinjan säilyttämiseen, ranskalainen lentokonevalmistaja siirtyy tällä päätöksellä tuotantotasolle, jonka vain amerikkalaiset tai kiinalaiset suurvallat tuntevat yhden mallin osalta, ja näin ollen ennakoi uusia tilauksia. tarvittavien investointien kuolettamiseksi, antamaan sille sisältöä.

Tuottaa 3 Rafale kuukaudessa vuoden 2024 loppuun mennessä: mahtava työ tiimille Rafale

Haaste on merkittävä Dassault Aviationille ja erityisesti kaikille 500 tiimiin kuuluvalle yritykselle Rafale. Itse asiassa Covid-kriisin ja inflaation seurausten jälkeen, jotka ovat johtaneet tiettyihin yhteiskunnallisiin liikkeisiin ranskalaisen hävittäjän alihankintaketjussa, vuonna 13 toimitettiin vain 2023 niistä 15:stä, jotka oli suunniteltu.

Rafale neljätoista
Qatar oli toinen vientiasiakas Rafale. Vuonna 2015 se tilasi 24 hävittäjää, jota seurasi kaksi vuotta myöhemmin 12 lisähävittäjän optio.

Toisin sanoen tämän ilmoituksen kautta Eric Trappier haluaa, että vain vuoden kuluttua - tuotanto Rafale uusi tai kolminkertainen. Vaikka monet kysymykset olivat keskittyneet Mérignacin kokoonpanolinjan kapasiteettiin lisätä tuotantoa yli kahden laitteen kuukaudessa, ryhmän toimitusjohtaja oli muutama kuukausi sitten ilmoittanut, että tämä voisi kasvaa neljään ja jopa viiteen metsästäjään kuukaudessa.

Toimitusnopeuksien kasvua koskeva este ei siis ole Mérignacissa, vaan tässä alihankintaketjussa, jolla on keskeinen rooli hävittäjän valmistuksessa.

Jos Dassaultilla, Thalesilla tai Safranilla, kolmella ohjelmaan osallistuvalla suurella ryhmällä, ei ole vaikeuksia lisätä tuotantoaan ja rahoittaa kasvuaan, tämä ei koske kaikkia keskisuuria yrityksiä ja pk-yrityksiä. /PMI, joka muodostaa suurimman osan toimitusketjusta.

He kohtaavat merkittäviä takaiskuja rahoituksen saamisessa, jota tarvitaan valmistautumaan tuotantomäärien nostamiseen, mutta myös tarvittavan henkilöstön rekrytointiin ja usein kouluttamiseen, kun taas kahdenkymmenen vuoden ajan tuotantomäärien toimitusnopeus Rafale kehittyi 11–16 laitetta vuodessa.

Rafale M aseistettu ydin ASMPA-katapultoivalla ohjuksella
Osa Rafale Ranskan laivaston M on poistettava palveluksesta seuraavan vuosikymmenen alussa kolmenkymmenen vuoden uuvuttavan palvelun jälkeen lentotukialuksilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Puolustusteollisuuden alihankintaketju

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

 1. Tämä on ilmeisesti vain yksityiskohta, joka ei millään tavalla vaikuta aiheen merkityksellisyyteen, mutta en ymmärrä feminiinin käyttöä englannin sanassa "team": "la" team Rafale
  Sanan ranskantaminen näyttää minusta johtaneen maskuliinisen sanan: un team käyttöön
  Mistä "joukkue" tulee Rafale..
  Ehkä sekaannusta feminiinin kanssa ranskankielisessä käännöksessä: joukkue, joukkue…
  Mutta se ei ole olennainen asia, joka on ranskalaisen ilmailun rahoittaminen toistuvan viennin kautta, joka liittyy myös toimitusaikojen lyhentämiseen.

  bien Cordialement

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit