Asevienti 2019-2023: Ranska on pitkään toisella sijalla maailmassa

Tiedämme, että asevienti on Ranskalle strateginen kysymys. Ne mahdollistavat itse asiassa maailmanlaajuisen teollisen ja teknologisen osaamisen ylläpitämisen Ranskan maaperällä, jossa kansalliset tilaukset eivät riittäisi, toisin kuin Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Kiinassa.

Lisäksi tämä vienti mahdollistaa Ranskan puolustustoimien kestävyyden lisäämisen tuottamalla vero- ja sosiaalituloja, jotka ylittävät lieventävät vuoden 2018 jälkeen havaittujen armeijan budjetin kasvun vaikutuksia.

Itse asiassa viimeaikaiset menestykset kirjataan viime vuosina metsästäjä Rafale, Caesar-ase, tai jopa Scorpène-sukellusvene, vahvistavat tämän Ranskan teollisuuskapasiteetin kestävyyttä, mikä on tärkeämpää kuin koskaan heikentyneessä turvallisuustilanteessa Euroopassa ja ympäri maailmaa.

Mutta näillä onnistumisilla oli myös melkein odottamaton vaikutus. Ruotsalaisen SIPRIn julkaiseman viimeisimmän paneelin mukaan Ranska olisikin ollut puolustusviennissä toisella sijalla vuosina 2019-2023. Tämä on kiistaton menestys Ranskalle, aivan yhtä suuri epäonnistuminen Venäjälle, joka on tehnyt puolustusteollisuustaan ​​taloudellisen muutoksensa pilarin.

Venäjän aseviennin historiallinen lasku viimeisen viiden vuoden aikana

Neuvostoblokin romahtamisesta huolimatta Venäjä onnistui vuodesta 1995 lähtien säilyttämään toisen sijan maailmassa puolustustarvikkeiden viennissä. Moskovalle tämä vienti oli sekä merkittävä valuuttalähde että merkittävä teollinen toiminta, joka työllistää maassa yli miljoona työntekijää, joka on maan tärkein toimiala hiilivetyjen talteenoton ja käsittelyn lisäksi.

Su-35 aseiden vienti Kiinaan
Symboli Venäjän viime vuosina kohtaamista vaikeuksista asevientimarkkinoilla, vain Kiina on toistaiseksi ostanut venäläisen Su-35:n.

Viimeisten viiden vuoden aikana tämä Venäjän vienti on kuitenkin laskenut dramaattisesti, 5 prosentista koko maailman aseviennistä vuosina 21–2014 vain 2018 prosenttiin vuosina 11–2019. Sipri-järjestön mukaan.

Useat tekijät ovat heikentäneet Venäjän vientiä. Ensinnäkin helmikuusta 2022 alkaen ja Ukrainan erityisoperaation alkamisesta Moskova on keskittänyt lähes kaiken teollisen kapasiteetin armeijoidensa tukemiseen ja vähentänyt vientinsä tiukkaan minimiin.

Lisäksi Venäjän vientiä on vuodesta 2019 lähtien haitannut voimakkaasti Yhdysvaltain CAATSA-lainsäädännön uhka, joka uhkaa ankarilla sanktioilla Venäjän puolustusteollisuuden asiakkaita tiettyjen suurten laitteiden osalta. Lopuksi, venäläisten laitteiden houkuttelevuus on kärsinyt viime vuosina vertailusta, suorituskyvyltään, länsimaisiin aseisiin, vaikkakin paljon kalliimpiin.

Vakiintunut toinen sija Ranskalle, vastassaan kansainvälisellä näyttämöllä vammainen Venäjän puolustusteollisuus

Samaan aikaan Ranska koki vauraan ajanjakson aseiden viennissä, jota ohjasivat hävittäjän erinomaiset tulokset Rafale, Caesar-tykki sekä sukellusvene Scorpene kansainvälisellä näyttämöllä.

Brasilian skorpeeni sub
Scorpene-sukellusvene oli yksi Ranskan aseviennin pilareista vuosina 2019–2023, erityisesti Brasiliaan ja Intiaan.

Ennen kaikkea kaikki viittaa siihen, että ranskalainen dynamiikka ei ole vielä saavuttanut huippuaan. Tulevina vuosina näiden järjestelmien toimitusten, mutta myös muiden menestysten, kuten merimiinasodan alalla, pyörillä varusteltujen panssaroitujen ajoneuvojen, ohjusten tai jopa helikopterien, pitäisi kasvaa entisestään vuoden aikana allekirjoitettujen määräysten perusteella. viimeiset kolme vuotta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit