Paseo XLR, tämä Ranskan laivaston QuickWin Houthi-drooneja vastaan

9. joulukuuta 2023 ranskalainen fregatti Languedoc (D643), joka oli tehtävässä Jemenin rannikolla, käytti aseitaan ensimmäistä kertaa pysäyttääkseen Houthi-kapinallisten laukaisemat lennokit. Tämä oli Aster-ilmatorjuntaohjuksen ensimmäinen käyttökerta, joka päättyi merkittävään menestykseen.

Sosiaalisissa verkostoissa kiista kuitenkin kasvoi nopeasti. Itse asiassa Aster 15 -ohjus maksaa huomattavasti enemmän kuin huthien käyttämät droonit. Lisäksi, kun vain 16 ohjusta tuliasennossa, Languedoc saattoi nopeasti joutua ilman ammuksia, jos sitä vastaan ​​käynnistettiin kyllästyshyökkäys tai laivoja saatetaan.

Sen jälkeen Ranskan laivasto perusteli ohjuksen käyttöä selittämällä, että ei tarvinnut verrata ohjuksen, vaan suojatun kohteen hintaa dronin hintaan. Tuolloin tehdyt havainnot pysyivät kuitenkin voimassa, varsinkin kun uusia ohjuksia on mahdotonta sijoittaa siiloihin laivan ollessa merellä. 

Ranskan laivasto ei ole pysynyt toimettomana tässä asiassa. Itse asiassa Alsace-fregatti, myös FREMM, mutta erikoistunut ilmapuolustukseen, joka vapautti Languedocista Punaisellamerellä muutama päivä sitten, saapui alueelle uusilla laitteilla, jotka on suunniteltu kohtaamaan tämä uusi uhka, ranskalaisen Safran-yhtiön Paseo XLR sähköoptinen ilmaisinjärjestelmä.

Alsacen ilmapuolustusfregatti tuhosi Houthi-drooneja käyttämällä 76 mm:n tykkiä

Rooli, kuten Paseo XLR:n tehokkuus, korostui nopeasti. Todellakin, aamulla 9. maaliskuuta, fRanskan regatta Alsace puuttui kolmeen Houthi-hyökkäysdroneen. Tätä varten se ei käyttänyt kalliita Aster-ohjuksiaan, vaan 76 mm:n tykkiään, joka on selvästi halvempi, ampumaan alas droonit ja säilyttämään siten 32 Aster 15- ja 30-ohjuksiaan vaikeampien tai kauempana olevien uhkien kohtaamiseen.

76 mm FREMM-tykki
Ranskalainen fregatti Alsace ampui alas huthi-drooneja 76 mm:n OTO-Melara-asellaan

Samanaikaiset onnistumiset mahdollistivat Paseo XLR:n havainnointi- ja kohdistustiedot, jotka on sijoitettu laivan satamien molemmille puolille, peittäen lähes koko kehän ja jotka välitettiin taistelujärjestelmän kautta tykkiin ja sen STIR-palonohjaukseen. .

Ne osoittavat myös järjestelmän tehokkuuden lisäksi Ranskan laivaston luottamuksen tähän järjestelmään. Itse asiassa, jos Aster 15 voi siepata kohteen jopa 50 kilometrin päässä, mikä takaa merkittävän turvaetäisyyden reagoida sieppauksen epäonnistuessa, 76 mm:n tykki kantaa vain 8 kilometriä.

Siepatakseen Houthi-drooneja ranskalaisen fregatin komentajan oli siksi odotettava, kunnes kohteet olivat kantaman sisällä, mikä heikensi entisestään hänen mahdollisuuksiaan epäonnistumisen varalta, vaikka droonien tiedetään olevan hitaita. Siksi hän luotti täysin havainto-, torjunta- ja sieppausjärjestelmäänsä tehdäkseen niin säilyttääkseen arvokkaat maa-ilma-ohjuksensa, ilmeisesti kolme kertaa.

Paseo XLR, sähkö-optinen tunnistusjärjestelmä, joka on alun perin suunniteltu maataisteluihin

Tämä menestys oli mahdollista uuden Paseo XLR -sähköoptisen Extra Long Range -järjestelmän ansiosta. Se on tunnistusjärjestelmä, joka on suunniteltu seuraamaan, havaitsemaan, tunnistamaan, seuraamaan ja ottamaan vastaan ​​useita ilma- ja merikohteita samanaikaisesti erittäin tarkkojen infrapuna- ja videokanavien avulla.

EBRC jaguaari Paseo
Jaguar EBRC on varustettu Paseo-sähköoptisella järjestelmällä, erityisesti sen 40 mm:n CTA-tykin kohdistamiseksi.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Puolustusuutiset | CIWS ja SHORAD

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit