Naval Groupin Blacksword Barracuda voitti Alankomaissa

Alankomaiden viranomaiset vahvistivat puolustusministeri Christophe van der Maatin välityksellä, että Naval Group oli valittu korvaamaan Alankomaiden laivaston neljä Walrus-luokan sukellusvenettä.

Tähän kilpailuun Naval Group tarjosi uuden mallin Barracuda-sarjasta. Blacksword Barracudaksi nimetty alus on kompaktimpi ja varmasti taloudellisempi kuin isoveli, Shortfin, mutta säilyttää merelliset ja kapasiteettiominaisuudet.

Jos ranskalainen teollisuusmies ja Alankomaiden viranomaiset aloittavat nyt yksinoikeudelliset neuvottelut sopimuksen määrittämiseksi arviolta 4–6 miljardin euron arvosta, tie on vaikea ja vaarallinen Naval Groupille, joka joutuu kohtaamaan Alankomaiden parlamentin. kansallismielinen puolue PPV ja hollantilainen laivanrakentaja Damen, joka on jo ilmoittanut värikkyydestään ja vastustavansa hallituksen päätöstä.

Alankomaiden puolustusministeriön mukaan "tasapainoinen, monipuolinen ja realistinen tarjous".

Neljän hollantilaisen Walrus-sukellusveneen korvaavan Naval Groupin ja sen Barracudan voitosta odotettiin jo kaksi viikkoa, kun Bloomberg raportoi voitosta vahvistavien lähteiden mukaan.

mursun sukellusvene Hollannin laivasto
Alankomaiden kuninkaallinen laivasto suunnittelee aloittavansa Walrus-sukellusveneensä vetäytymisen kymmenen vuoden sisällä.

”Naval Group on onnistunut tekemään tasapainoisen, monipuolisen ja realistisen tarjouksen. Telakasta on tullut Walrus-luokan arvokas seuraaja. Hollannin teollisuudella on tärkeä rooli, sanoi ulkoministeri Christophe van der Maat Alankomaiden puolustusministeriön julkaisema lehdistötiedote.

Siinä täsmennetään lisäksi, että neljä alusta on nimeltään Orka (orca), Zwaardvis (miekkakala), Barracuda ja Tijgerhaai (tiikerihai). Kaksi ensimmäistä alusta on toimitettava kymmenen vuoden kuluttua lopullisen sopimuksen allekirjoittamisesta. Lisäksi Hollannin laivastoteollisuus tulee olemaan massiivisesti mukana sekä laivan rakentamisessa että kunnossapidossa.

"Tämä päätös ei siis ole hyvä vain laivastolle ja turvallisuusetuillemme, vaan varmasti myös hollantilaisille yrityksille ja osaamisemme rakentamiselle", täsmentää valtiosihteeri tiedotteessaan. 

3.300 XNUMX tonnin Blacksword Barracuda, joka liittyy Scorpene-valikoimaan

Toisin kuin aiemmin esitettiin, Naval Group on panostanut uuteen malliin Barracuda-valikoimassaan. Se on nimeltään Blacksword Barracuda, ja se on 82 metriä pitkä, 8,2 metriä halkaisijaltaan ja sen uppouma on 3 300 tonnia.

Ministeriön lehdistötiedotteessa vahvistetaan nimenomaisesti sanomatta, että laiva varustetaan litiumioniakuilla, eikä vähemmän tehokkaalla AIP-järjestelmällä. Nämä tarjoavat monia etuja, erityisesti mahdollisuuden latautua merellä erittäin nopeasti, suuren energiakapasiteetin ja tarvittaessa tuottaa suuria määriä energiaa, jos aluksella on tarve tehdä nopeuspurkauksia.

musta miekka barracuda
Alankomaiden puolustusministeriön julkaisema kuva Blacksword Barracudasta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Puolustusuutiset | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit