Venäjän laivasto saa 4 uutta sukellusvenettä vuonna 2024, joista 2 ydinkäyttöistä.

Toisin kuin pintalaivasto, Venäjän laivaston sukellusvenelaivasto on edelleen merkittävä vastustaja, myös erittäin voimakkaalle Yhdysvaltain laivastolle, joka tunnistaa merkittävän operatiivisen potentiaalin.

Ja hyvästä syystä! Siellä missä Venäjän pintalaivastolla on vaikeuksia modernisoida yksikköjään, mukaan lukien merkittävimmät, kuten sen risteilijät ja fregatit, sekä lentotukialusta, sukellusvenelaivasto on ottanut käyttöön peräti 13 uutta alusta vuodesta 2020 lähtien, joista 8 ydinvoimalla toimiva.

Vertailun vuoksi: Yhdysvaltain laivasto myönsi samana ajanjaksona palvelemaan vain viittä uutta sukellusvenettä, Virginia-luokan SSN-veneitä, ja Kiinaa kahdesta kolmeen ydinvoimalla toimivaa Type 094A:ta eikä enempää 039B- ja C-tyypin sukellusveneitä.

Ymmärrämme siis, että Moskovan kannalta sukellusvenelaivaston kehittäminen saa strategisen ulottuvuuden ja keskittää suuren osan maan budjetti- ja teollisista ponnisteluista merivoimiin.

On selvää, että vauhti ei ole kaukana kuivumisesta. Puolustusministeri Sergei Shoigu vahvistikin Venäjän sukellusveneiden päivän, 18. maaliskuuta, yhteydessä, että laivasto ottaa käyttöön vähintään 4 uutta sukellusvenettä, mukaan lukien kaksi propulsioydinkonetta, vuoden 2024 aikana.

Prince Pozharsk Borei-A-luokan ballististen ohjusten sukellusvene

Ensimmäinen näistä aluksista on ballististen ohjusten ydinsukellusvene Kniaz Pozarskiy eli Prince Pozharsk. Tämä alus on viides Borei-A-luokan alus, joka liittyy Venäjän strategisiin merivoimiin Kniaz Vladimirin jälkeen kesäkuussa 2020.

Venäjän laivasto Borei-A
Boreï-A-luokan SSBN-aluksilla on 16 strategista Bulava-balliitista ohjusta, joista jokaisessa on aseistettu 6-10 MIRV:tä.

Boreï-luokan kehitys, jonka kolme alusta liittyi Venäjän laivastoon vuosina 2012–2014, Boreï-A on 170-metrinen alus, jonka vedenalainen vetoisuus on 24 000 tonnia. Sen päätehtävänä on kuljettaa ja sijoittaa Kremlin pyynnöstä 16 ballistista RSM-56 Bulava SLBM -ohjusta, joiden arvioitu kantama on yli 10 000 km ja joista jokaisessa on 6-10 ydinpanoksella varustettua MIRV:tä.

Erityisen hienovarainen, Borei ja Borei-A kantavat vastauskapasiteetin Venäjän ydinkolmiossa. Ne ovat suuri edistysaskel verrattuna Delta IV -luokan SSBN-numeroihin, jotka ne nyt korvaavat.

Muistaakseni vain 20 vuotta sitten, 2000-luvun alussa, Venäjän laivasto ei kyennyt varmistamaan vedenalaisen ydinpartioinnin jatkuvuutta. Nykyään se pitää XNUMX–XNUMX alusta jatkuvassa partiossa.

Kun 12 Boreïa ja Boreï-A:ta ovat käytössä, vuonna 2031 se pystyy pitämään partiossa 3–4 alusta, yhtä monta kuin Yhdysvallat, kaksi kertaa enemmän kuin Kiina ja kolme kertaa enemmän kuin Ranska ja Iso-Britannia. Bretagne.

Arkangelin Yasen-M-luokan ydinsukellusvene

La Iassen-M luokka on Borei-A:n taktinen vastine venäläisissä ydinkäyttöisissä sukellusveneissä. Näiden alusten pituus on 130 metriä, ja niiden uppouma on yli 13 500 tonnia.

Iassen-M luokka
Iassen-luokka korvaa samanaikaisesti SSGN:t ja SSN:t

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Flotte sous-marine | Air Independant Propulsion AIP | Analyses Défense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

 1. Huomenta.
  Halusin tehdä muutaman korjauksen artikkeliisi, jos saan:
  Toisessa kuvassa, SSBN/SSBN Borei A:n kuvassa, juuri alla, osoitat, että siinä on 2 ohjusta 12:n sijasta. Osoitat kuitenkin alla olevassa tekstissä, että tämä sukellusvene todellakin kuljettaa 16 SLBM-ohjusta.
  Toisessa kohdassa ilmoitat Iassen-M:n osalta, että sen sukellusuppouma on suurempi kuin 2T. Tämän seurauksena tämä syrjäyttää yli 8000T sukeltaessaan.
  Ehkä olet kääntänyt sen pintasiirtymän, joka on itse asiassa suurempi kuin 8000T (8600 ja 9500T välillä eri lähteiden mukaan).
  Joka tapauksessa kiitos sivustostasi, jota käyn päivittäin suurella ilolla. Tämä on ainoa sivusto, jonka olen tilannut.
  Kunnioittavasti

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit