Huolimatta 9 000 panssaroidun ajoneuvon menetyksestä, Venäjä voi silti käydä sotaa Ukrainassa useita vuosia

Venäjän armeijoiden Ukrainaan menettämät panssarivaunut ovat olleet useiden julkaisujen kohteena Ukrainan konfliktin alkamisesta, kaksi vuotta sitten. Jos konfliktin ensimmäisellä puoliskolla nämä menetykset kuitenkin usein tulkittiin merkiksi Venäjän armeijoiden asteittaisesta uupumuksesta, optimismi on sittemmin väistynyt kasvavalle pessimismille, kun taas Venäjän teollisuus on lisännyt merkittävästi toimituskapasiteettiaan. Näyttää siltä, ​​että heidän välittömiä menetyksiään on korvattava, jos ei konfliktin alusta lähtien.

Tuoreen analyysin satelliittikuvista Venäjän panssaroitujen varusteiden varastoalueista, jotka on peritty Neuvostoliitosta, voimme nyt ymmärtää paremmin nykyistä dynamiikkaa ja Moskovan ponnistelujen kestävyyttä Ukrainan puolustuksen voittamiseksi. Ja johtopäätökset tuskin ovat rohkaisevia.

9 000 panssaroitua ajoneuvoa menetti Venäjä kahden vuoden sodassa Ukrainassa

On totta, että Venäjän armeijat ovat kärsineet kauhistuttavia tappioita Ukrainan vastaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Analyysien mukaan näyttää siltä, ​​että he ovat menettäneet kahden taisteluvuoden aikana 9 000 panssaroitua ajoneuvoa, mutta myös yli sata kiinteäsiipistä lentokonetta ja yhtä monta pyörivää siipiä, kun taas 100 000 - 150 000 venäläistä olisi menettänyt henkensä. .

Panssaroitujen ajoneuvojen tuhoaminen Ukrainassa
Venäjän armeijat menettivät 9 000 panssarivaunua ja 8 800 panssaroitua ajoneuvoa Ukrainassa konfliktin kahden ensimmäisen vuoden aikana.

Huomattakoon ensinnäkin, että panssaroitujen ajoneuvojen osalta näihin lukuihin on suhtauduttava tietyllä varauksella. Ei sillä, että lasketut panssaroidut ajoneuvot olisivat olleet pois käytöstä, mutta emme tiedä venäläisten palauttamien ja taistelukuntoon palauttamien ajoneuvojen määrää.

Tämä luku on sitäkin korkeampi, koska tästä lähtien linjat liikkuvat vähän, jolloin venäläiset insinöörit voivat paremmin tuoda vaurioituneita panssaroituja ajoneuvoja takaisin lajittelu- ja korjauskeskuksiin. Sama pätee lisäksi Ukrainan puolelle.

Kuitenkin monilla alueilla Venäjän armeijan kumulatiiviset tappiot Ukrainassa ylittävät Ranskan, Ison-Britannian, Saksan, Puolan, Italian ja Espanjan armeijoiden kokonaismäärän. Muista, että puolet suuremmat tappiot, viisi kertaa pidemmän ajanjakson aikana, saivat Moskovan vetäytymään Afganistanista vuonna 1989.

Tässä ei kuitenkaan Kreml, Venäjän armeijat tai yleinen mielipide Venäjällä näytä osoittavan pienintäkään merkkejä uupumuksesta tai kiistasta tätä hyökkäyskampanjaa kohtaan, joka perustuu väitteisiin, jotka venäläiset itse tietävät mielikuvituksellisena. . Vielä pahempaa on, että Venäjän viranomaiset Vladimir Putinin johdolla näyttävät luottavaisemmilta kuin koskaan voiton mahdollisuuteen Ukrainassa.

Venäjän sotateollisuus toimitti 1 300 panssarivaunua ja 2 400 epävarman profiilin panssaroitua ajoneuvoa

On sanottava, että viime kuukausina voimatasapaino on vähitellen kehittynyt Venäjän armeijoiden eduksi. Nämä saavat itse asiassa paljon enemmän uusia tai korjattuja varusteita, mutta myös ammuksia ja miehiä, kuin Ukrainan armeijat pystyvät mobilisoimaan puolelleen.

T-72 tuhoutui Ukrainassa
Konfliktin alkaessa linjat etenivät nopeasti, ja vaurioituneiden panssarien talteenotto oli erityisen vaikeaa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

 1. Tämä artikkeli heijastelee takaraivossamme johtajiemme hitautta päästä Venäjän uhkan tasolle asetuotantoa huomattavasti lisäämään. Sen sijaan presidentti Macron haluaa mieluummin ottaa valokuvansa nyrkkeilyssä ja Photoshopilla hauislihastaan. Se on melko epärealistista. Kuten Churchill sanoi: "Halusit rauhaa, halusit säästää kunnian: saat sotaa ja häpeää!" ".

  Toisaalta eurooppalaiset aikovat selvästi käyttää droneja venäläisiä panssaroituja ajoneuvoja vastaan. Emmekö yliarvioi venäläisiä panssaroituja ajoneuvoja, jotka ovat osoittaneet haavoittuvuutensa pienten, ohjattavien lennokkien edessä, jotka voivat kohdistaa heikkoihin kohtiin?

  • A priori kaikki luovuttivat kuolleen tankin viisi vuotta sitten, ja nyt kaikki (lukuun ottamatta meitä tietysti) ryntäävät tilaamaan sellaisen. Tämä osoittaisi, että se on vielä kaukana hyödyttömästä. Droonien tehokkuus, kuten nykyään, on väliaikaista, kunnes paraatit saapuvat. Kun tankeissa on tilavuus-APS tulossa, ne ovat paljon vähemmän haavoittuvia. Olen taipuvainen ajattelemaan, että panssarivaunut ja yleensäkin panssaroidut ajoneuvot palaavat etualalle hyvin pian, jos vain voidakseen kehittyä tykistötulen ja -laukauksen tulvan alla (siksi ne on suunniteltu alussa, itse asiassa).

 2. Bonjour,

  Uralvagonzavodin tehdas näyttää olevan Ukrainan ensisijainen kohde tämän artikkelin luettuaan. Onko tämä tehdas Ukrainan ampuma-alueella (ATACMS:n kautta tai muuten)? Eivätkö eurooppalaiset pakotteet vaikuta venäläisten tankkien tuotantoon? Kiitos jo etukäteen vastauksistanne.

  • Se sijaitsee Nižni Tagilissa, Uralin juurella, kaikkien Ukrainan järjestelmien ulottumattomissa. Se sijoitettiin sinne toisen maailmansodan aikana juuri siksi, että se ei ollut saksalaisten pommittajien kantaman ulkopuolella.
   Pakotteet vaikuttivat kesällä ja syksyllä 2022, jolloin tuotanto lähes pysähtyi. Siitä lähtien he ovat sopeutuneet ostamalla työstökoneita Kiinasta, komponentteja ystävällisistä maista jne. Nyt se tuottaa 40/50 uutta tankkia ja IFV:tä kuukaudessa, pääasiassa T-90M ja BMP-3M.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit