Alsacen Aster 30s ampui alas 3 Houthi-ballistista ohjusta ja siirtyy kokonaan uuteen kategoriaan

Huolimatta huomattavasta suorituskyvystä testien aikana, Aster 30 -ohjus ja sen pikkuveli Aster 15, jonka on suunnitellut ja valmistanut MBDA, ovat aina kamppailleet voittaakseen amerikkalaisia ​​ohjuksia, kuten SM-2:ta ja ESSM:ää laivastoversiossa, tai Patriot maalle -versio.

Monet epäilivät itse asiassa ohjuksen taistelukykyä, erityisesti nopeita ja kehittyviä kohteita tai ballistisia ohjuksia vastaan. Itse asiassa viime vuosina amerikkalainen Patriot ja ESSM sekä saksalainen Iris-T SLM ovat ottaneet leijonanosan eurooppalaisista yritysostoista.

Mutta asiat voivat hyvinkin muuttua tulevina kuukausina ja vuosina. Asterin perhe ei vain osoittanut Punaisellamerellä suurta tehokkuuttaan ja luotettavuuttaan Houthi-drooneja ja risteilyohjuksia vastaan, vaan se ilmeisesti onnistui ampumaan alas kolme ballistista ohjusta, jotka laukaistiin samanaikaisesti kaupallisten alusten saattuetta vastaan. ranskalaisen fregatti Alsacen saattamana, joka työnsi Aster 30:n täysin eri luokkaan, ballististen ohjusten luokkaan, jonka tehokkuutta on testattu taistelussa, ja millä tavalla!

3 Aster 30 kolmelle Houthin ballistiselle ohjukselle

Aamulla 21. maaliskuuta saattaessaan kaupallisia aluksia pitkin Jemenin rannikkoa Punaisellamerellä ranskalainen ilmapuolustusfregatti Alsace havaitsi kolme ballistista ohjusta, jotka olivat matkalla sitä kohti. Alus ilmeisesti laukaisi Aster 30 -ohjukset, yksi kohdetta kohden, siepatakseen ne. Ohjukset osuivat kohteeseen ja tuhosivat uhkaukset.

Video Houthi-ohjuksen sieppauksesta.

Tällä tavalla esitetty tieto voi näyttää melkein banaalilta. Asia on kuitenkin kaukana siitä. Itse asiassa ballistisen ohjuksen sieppaaminen on erityisen vaikea ja monimutkainen tehtävä, joka vaatii samanaikaisesti asianmukaisia ​​havaitsemis- ja ohjausvälineitä, tarvittavaa sieppaajaa, koulutettuja käyttäjiä ja tiettyä onnea. Tästä syystä nykyään vain harvoilla asevoimilla on tämä kyky ja vielä harvemmalla merijalkaväellä.

Mutta Alsacen saavutus ei rajoitu liittymiseen tähän erittäin eksklusiiviseen ABM- (for Anti-Ballistic Missile) -alusten kerhoon. Itse asiassa ranskalainen alus onnistui kytkemään kolme ballistista ohjusta lähes samanaikaisesti ja tuhoamaan ne kaikki pienellä määrällä ohjuksia.

Aster 30 ABM Alsace Shots
Kuva otettu yhdeltä Alsacen saattamasta laivasta, jossa näkyy ranskalainen fregatti ja sen Aster 30 -ohjusten kolme laukaisualuetta, joten näyttää siltä, ​​että vain kolmea ohjusta käytettiin.

Nähdäksemme suoritus, voimme katsoa alla olevan videon, jossa näytetään järjestelmä Ukrainian Patriot kamppailee venäläisten ballististen ohjusten kanssa Kiovan lähellä. On itse asiassa tavallista laukaista useita ohjuksia ballistisen ohjuksen sieppaamiseksi, vaikka sillä ei ole venäläisten ballististen ohjusten, kuten Iskanderin, ohjaus- ja vastatoimikykyä.

Ballististen ohjusten torjumiseksi Patriot-järjestelmä laukaisee yleensä useita ohjuksia kohdetta kohden, kuten täällä Kiovassa.

Näin ollen emme jää yllättymään tämän huikean tehokkuusnäytöksen jälkeen, että SAMP/T ja Aster 15/30 ja Block 1/NT eivät ole alkuperäisesti integroituneet European Sky -ohjelmaan. German Shield Initiative, koska ne ovat osoittautuneet tehokkaiksi, ehkä paljon enemmän kuin American Patriot tai jopa saksalainen Iris-T SLM.

Yhdistetyt Houthi-hyökkäykset ovat yhä tiheämpiä ja monimutkaisempia


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Loistava artikkeli, kiitos paljon yhteenvedosta. Todellakin, odotellaan lisätietoja saadaksemme selkeät ja tarkat selitykset tästä interventiosta. Tämä on edelleen vaikuttava ja vakuuttava! Ovatko muut alueen laivastot kohdanneet muita ballistisia ohjuksia? (USA:n laivasto?)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit