MGCS-ohjelma: Onko Rheinmetall marginalisoitu KNDS:n hyväksi uudessa ranskalais-saksalaisessa sopimuksessa?

Pitkään teollisuusmiesten välisissä vastakkainasetteluissa juuttunut MGCS-ohjelma näyttää löytäneen vakaan liikeradan sen jälkeen, kun Ranskan ja Saksan puolustusministerit ilmoittivat sopimuksen tulevasta allekirjoittamisesta.sopimus teollisesta yhteiskäytöstä hänestä.

Jos molemmat miehet pysyivät huomaamattomina tämän sopimuksen sisällöstä, erikoistuneet toimittajat onnistuivat poimimaan tiettyjä tietoja, jolloin he saivat käsityksen etukäteen.

Tämä mahdollistaisi siten, että ranskalais-saksalainen KNDS-konserni saattaisi takaisin MGCS-ohjelman hallintaansa ja asettaisi BITD:n teollisen jakamisen etusijalle teollisuuden harjoittaman jakamisen sijaan, antaen erityisesti ranskalaiselle Nexterille panssaroitujen ajoneuvojen pääaseistuksen ja tornin suunnittelu.

Tämä välimiesmenettely heikentää Rheinmetall-konsernin koko strategiaa, joka liittyi MGCS:ään vuonna 2019 ja joka on sittemmin jatkanut moniselitteistä, jopa vihamielistä strategiaa haitaten huomattavasti ohjelmaa.

Ranskalais-saksalaisen MGCS-ohjelman myrskyisä synty

Vuonna 2015 käynnistetty uuden ranskalais-saksalaisen yhteisyrityksen KNDS ympärillä, joka kokoaa yhteen Krauss-Maffei Wegmannin ja Nexterin, maalla sijaitseva tulevaisuuden päätaistelujärjestelmä eli MGCS, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa panssaroitujen ajoneuvojen ja järjestelmien suunnittelu. korvaa Leopard 2 saksalaista ja Leclerc ranskalaista vuoteen 2035 mennessä.

Rheinmetallin näkemä MGCS-ohjelma
Rheinmetallin näkemä MGCS -

Tämä ohjelma sai uutta huomiota vuonna 2017, kun äskettäin valitut Emmanuel Macron ja Angela Merkel osallistuivat yhdessä useisiin suuriin ranskalais-saksalaisiin ohjelmiin luodakseen uuden puolustus-Euroopan.

Nopeasti kuitenkin tämän ohjelman liikeradalle kertyi vaikeuksia, jotka tuskin edistynyt tuon päivämäärän jälkeen, jota heikentävät toisaalta Ranskan ja Saksan esikuntien odotusten erot ja toisaalta teollisen yhteistyön kehittämisvaikeudet.

Jos Saksan ja Ranskan armeijat ovat onnistuneet määrittelemään yhteisen perustan tuotantoa varten, yleinen tarpeiden ilmaus viime syksynä, jäi ratkaisemaan teollisuuden jakamiseen liittyvät valtavat jännitteet, jotka ovat pahentuneet huomattavasti sen jälkeen, kun saksalainen Rheinmetall-konserni tuli ohjelmaan.

Näin näyttää nyt olevan. Todellakin, Ranskan asevoimien ministeri Sébastien Lecornu ja hänen saksalainen kollegansa Boris Pistorius ilmoittivat tänä perjantaina teollisuussopimuksesta, joka mahdollistaa ohjelman jatkamisen.

Jos alun perin tämän teollisen jakamisen yksityiskohdat olivat vähintäänkin epäselviä, niin erikoistuneiden toimittajien sieltä täältä keräämien tietojen avulla voimme nyt saada käsityksen sen rakenteesta. Ja kaikki viittaa siihen, että Rheinmetallin roolia pienennettiin huomattavasti MGCS:n palauttamiseksi raiteilleen.

Rheinmetallin asento on ollut enemmän kuin epäselvä sen jälkeen, kun se saapui MGCS-ohjelmaan

On sanottava, että Rheinmetallilla on ollut erityisen epäselvä rooli, ja kaukana rakentavasta, siitä lähtien, kun Bundestag määräsi sen MGCS-ohjelmassa vuonna 2019. KMW:n perinteinen kumppani saksalaisten tankkien suunnittelussa Leopard 1 ja Leopard 2, Düsseldorf-ryhmä uskoi, ei todellakaan ilman syytä, että oli laillista osallistua ranskalais-saksalaiseen ohjelmaan.

KF-51 Panther
KF-51 Panther oli yksi Eurodatory 2022 -ohjelman paljastuksia

Kuitenkin Rheinmetall harjoitti omaa agendaansa samaan aikaan kehittämällä KF-51-panssarivaunua. Panther, joka esiteltiin kesäkuussa 2022 Eurosatory-näyttelyssä ja esiteltiin ainakin jonkin aikaa taloudellisena ja tehokkaana vaihtoehtona kalliille ja monimutkaiselle ranskalais-saksalaiselle MGCS:lle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit