Yhdysvaltain ilmavoimat mukauttaa F-22 Raptorin Tyynenmeren teatteriin

Jos Yhdysvaltain ilmavoimien ilmavoimien F-22 Raptor -hävittäjää pidetään edelleen iästään huolimatta tämän hetken parhaimpana ilma-ilma-taistelukoneena, Lockheed Martin -kone ei välttämättä ole sama, vailla tiettyjä heikkouksia.

Tämä pätee erityisesti Tyynenmeren teatteriin, jossa F-22:n taisteluautonomia ei ole riittävä, samoin kuin ruumissa kuljetettavien ammusten määrä. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Yhdysvaltain ilmavoimat ovat löytäneet ratkaisun näillä alueilla.

Sosiaalisissa verkostoissa julkaistut valokuvat todellakin osoittavat F-22:n kuljettavan siipien alla polttoainetankkeja, joiden profiili on salaperäinen, sekä koteloita, jotka voisivat myös kuljettaa lisää ilma-ilma-ohjuksia tai muita passiivisia antureita, kuten esim. IRST:nä.

F-22 Raptor, edelleen ylivoimainen ilmahävittäjä 27 vuotta ensimmäisen lennon jälkeen

Syyskuussa 1997 tehdystä ensimmäisestä lennostaan ​​lähtien F-22 Raptor ei ole vain pysynyt amerikkalaisena vertailukohteena ilmaylivoiman suhteen, vaan se on edelleen yleisesti tunnustettu ainutlaatuiseksi vertailukoneeksi taistelukoneissa.

F-22 Raptor Yhdysvaltain ilmavoimat
Vaikka F-80 Raptor suunniteltiin 22-luvulla, sitä pidetään edelleen tehokkaimpana lentokoneena.

On sanottava, että Raptor on kaikkien superlatiivien taso. Se oli siten ensimmäinen lentokone, joka määriteltiin kuuluisaan ja joskus kiistanalaiseen taistelulentokoneiden 5. sukupolveen, ja se loi sellaisenaan eritelmät siitä, mitä lentokoneen oli integroitava kuuluakseen siihen, kuten stealth. , datafuusio, super ohjattavuus tai jopa superristeily.

F-22 on siis monipuolinen varkain, joka on vielä tänäkin päivänä vertaansa vailla, jopa F-35:llä, joka tarjoaa loistavaa varkautta vain etu- ja takasektorilla. Sen kaksi asepaikkaa mahdollistavat sen optimaalisen varkain säilyttämisen ilma-ilma -tehtävissä kuudella AMRAAM:lla ja 6 Sidewinderillä ampumaan valmiina.

Se oli lisäksi ensimmäinen hävittäjä, jossa oli todellinen datafuusio, vaikkakin huomattavasti vähemmän kuin Lightning II. Se oli myös ensimmäinen, joka varustettiin aktiivisella AESA-antennitutkalla, An/APG-77, joka on edelleen ilma-ilma-ilmaisun vertailukohta, sillä se pystyy havaitsemaan ja seuraamaan kohteen lähes 600 kilometrin etäisyydeltä.

Sen kaksi Pratt&Whitney F-119 -turboruihkukonetta tarjoavat kumpikin 12 tonnin kuivatyöntövoiman, jolloin se saavuttaa huippuristeilyn, eli tukee yliäänitasoa ilman jälkipoltinta. Tämä nostaa moottorin työntövoiman lähes 16 tonniin, mikä antaa hävittäjälle teho-painosuhteen, joka on suurempi kuin 1 taistelukokoonpanossa.

F-22 Rapotrin lentotukikohta Myanmarissa
F-22 Raptor suunniteltiin eurooppalaiselle teatterille, jolle 1000 km:n taistelusäde riitti.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit