Miten FCAS-ohjelma vetoaa Ruotsiin?

Ruotsi on nykyään kahden uuden sukupolven taistelulentokoneiden eurooppalaisen ohjelman, FCAS:n ja GCAP:n, kaikkien toiveiden kohteena. Tukholma ei kuitenkaan ole helposti vietellyt, vaan se on uskonut Saabin suorittamaan tutkimuksen, jonka avulla se voi sovitella näiden kahden ohjelman välillä tai jopa edistää itsenäistä kehitystä, kuten JAS 39 Gripenin tapauksessa.

Ilmeisesti Ruotsin viranomaiset antavat itselleen aikaa pohtia, säilyttääkseen parhaiten teollisen osaamisensa ja puolustuskykynsä tässä asiassa.

Kuinka näissä olosuhteissa FCAS-ohjelma voisi ennakoida näitä ruotsalaisia ​​odotuksia varmistaakseen Tukholman ja Saabin osallistumisen tähän strategiseen eurooppalaiseen ohjelmaan?

Tukholma uskoo Saabin tulevan taistelukoneensa esiselvityksen

Ruotsalainen lentokonevalmistaja Saab sai 22. maaliskuuta ilmoituksen Swedish Defense Equipment Administrationilta eli FMV:ltä sopimuksesta, joka koski tulevan Flygvapnet-ilmataistelujärjestelmän alustava ja käsitteellinen tutkimus, Ruotsin ilmavoimat.

JAS 39 Gripen
Vaikka sen suihkuturbiini on amerikkalainen, JAS 39 Gripen on edelleen lentokone, jonka DNA on ruotsalainen.

Tämä vuoteen 2025 asti kestävä tutkimus tehdään tiiviissä yhteistyössä FMV:n, Ruotsin ilmavoimien, puolustustutkimuslaitoksen sekä muiden teollisten kumppaneiden kanssa.

Sen pitäisi antaa Tukholmalle selkeä näkemys teknisistä, toiminnallisista ja budjettikysymyksistä, kaikista niistä, jotka liittyvät tulevina vuosikymmeninä tehokkaaksi tarkoitetun ilmataistelujärjestelmän suunnitteluun, mukaan lukien lentokoneiden suunnittelu, droonit ja taistelut järjestelmät ja koko järjestelmäjärjestelmä.

Ruotsi haluaa säilyttää hävittäjien suunnittelutaitonsa

Pohjimmiltaan Ruotsin viranomaiset, jotka tietävät, että sekä FCAS-ohjelma (Saksa, Espanja, Ranska ja Belgia) että GCAP-ohjelma (Italia, Japani ja Yhdistynyt kuningaskunta) kohdistavat niitä, haluavat poikittaisen ja objektiivisen näkemyksen. , vastaamaan samanaikaisesti sen tuleviin tarpeisiin ja tukemaan sen teollista osaamista.

On totta, että tällä alalla, kuten sukellusveneiden alalla, Ruotsilla on ainutlaatuinen asema maailmanmarkkinoilla. Vain 10,5 miljoonalla asukkaallaan ja alle 650 miljardin euron bruttokansantuotteellaan se on ylivoimaisesti pienin maa, jolla on kokemusta nykyaikaisten hävittäjien suunnittelusta, muuten erittäin menestyksekkäästä Gripen-perheen kanssa.

Saab Gripenin tehdas
Ruotsi aikoo säilyttää puolustusilmailuteollisuuden osaamisen ja osaamisen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. Erittäin hyvä idea on mahdollisuus kehittää yksinkertaisempi, halvempi yksimoottorinen lentokone, joka antaisi sekä Ruotsille että Ranskalle mahdollisuuden säilyttää kaikki vaivalla ansaitut taidot taisteluilmailun alalla.
    Toivotaan, että näitä kiehtovia artikkeleita lukevat poliittiset hahmot osaavat edistää niitä!

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit