Pentagonin vuoden 2025 talousarviossa ennakoidaan jännitteiden lisääntyvän Tyynellämerellä

Pentagonin vuoden 2025 talousarvion valmistelu on, kuten joka vuosi, erinomainen keskustelun ja lehtiartikkeleiden lähde. Ja hyvästä syystä! Tämä rakennetaan neljässä peräkkäisessä vaiheessa, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän julkisia ja kestävät useita kuukausia.

Ensinnäkin asevoimat ja Pentagon laativat ennusteen budjetin, joka on kehystetty toimeenpanovallan budjettitavoitteiden mukaisesti. Tämän jälkeen toimeenpaneva hallinto päättää ja vahvistaa tämän budjetin, joka sitten siirtyy kongressille. Jälkimmäisen on sitten, kohta kohdalta, vahvistettava se ja usein muutettava sitä.

Kun kongressi on vahvistanut pääbudjetin, massaa ei kuitenkaan sanota. Todellakin, sitten saapuvat luettelot armeijan rahoittamattomista pyynnöistä. Nämä ovat ohjelmia, joita ei ole sisällytetty toimeenpanopäätöksiin, mutta asevoimat pitävät niitä kriittisinä.

Tämä harjoitus antaa asevoimille erityisesti mahdollisuuden saada takaisin kongressin myöntämiä lisäluottoja ohjelmiensa rahoittamiseksi, mutta se antaa myös valmistajille mahdollisuuden painostaa itseään saadakseen lisätilauksia. Boeing onnistui tällä tavalla säilyttämään Saint-Louis-tuotantolinjansa vuoteen 2028 asti, vaikka Yhdysvaltain laivasto oli halunnut lopettaa koneen tilaukset useiden vuosien ajan.

Näennäisesti klassinen vuoden 2025 Pentagon-budjetti, mutta hyvin erilaisia ​​rahoittamattomia ohjelmia

Vuoden 2025 talousarvion valmistelu ei ole toistaiseksi ollut erityisen näyttävää. Budjetti pysyy varmasti erittäin korkeana, 850 miljardia dollaria, enemmän kuin Puolan tai Ruotsin BKT. Ilmeisesti se toi yllätyksiä, kuten yhden Virginia-luokan sukellusveneen tilauksen tai F-35-tilausten laskun.

Pentagonin kongressin budjetti 2025
Yhdysvalloissa kongressilla, ei toimeenpanovallalla, on viimeinen sana Pentagonin budjetista.

Tästä meidän ei kuitenkaan pitäisi etsiä Pentagonin ja asevoimien asennon kehitystä tulevina vuosina, vaan luettelo rahoittamattomista ohjelmista. Sen sijaan, että pyydettäisiin, kuten on tapana, hyvityksiä suurempiin varusteisiin, taistelulentokoneisiin, hävittäjiin, panssaroituihin ajoneuvoihin ja ohjuksiin, suurin osa näistä pyynnöistä liittyy tänä vuonna amerikkalaisten armeijoiden taistelunsietokyvyn vahvistamiseen.

Siksi Yhdysvaltain ilmavoimat pyytävät 3,5 miljardia dollaria lisää varaosien varastointiin sekä infrastruktuurin lujittamiseen ja laajentamiseen, erityisesti Tyynellämerellä, sekä lisäliikkeiden rahoittamiseksi tässä samassa teatterissa.

Myöskään Yhdysvaltain laivasto ei sisällyttänyt tähän luetteloon muita aluksia tai lentokoneita. Se kuitenkin pyytää lisää 2,2 miljardia dollaria yhdysvaltalaisten telakoiden muuttamiseen sekä Guamin tukikohdan infrastruktuurin vahvistamiseen ja lujittamiseen.

Yhdysvaltain armeija on esittänyt pyyntöjä, jotka rajoittuvat droonien vastaiseen puolustukseen, kun taas merijalkaväki puolestaan ​​vaatii 2,4 miljardia dollaria lisää, paljon tavanomaisempia, CH-53-ajoneuvojen tai puolustusajoneuvojen hankintaan. vaikka suurin osa sen pyynnöistä liittyy lisäinfrastruktuurin rakentamiseen erityisesti Tyynellämerellä.

Guamin laivastotukikohta
Guamin laivastotukikohdan puolustukseen on panostettu useiden vuosien ajan sekä Yhdysvaltain laivaston että merijalkaväen taholta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Yhdysvallat | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. Loistava analyysi mielestäni. Euroopassa lähes 80 vuotta kestänyt rauhantilanne on nukahtanut poliitikkojen ja erityisesti väestön mielet. Puolustusbudjetit ovat olleet hallitusten sopeutusmuuttuja neuvostoblokin kaatumisen jälkeen. Lisäksi tehokkaan Venäjän propagandan tai disinformaation, Moskovalle alistuvien äärioikeistopuolueiden nousun myötä Euroopan maat (EU-NATO-neutraalit) saavat töykeän heräämisen. Ja lukiessani kommentteja lehdistöartikkeleista eri sivustoilla, olen hämmästynyt Kremlin kantoja kannattavien ihmisten määrästä.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit