Voivatko Ranskan armeijat välttää vapaaehtoista asevelvollisuutta?

Kansainvälisten jännitteiden kasvaessa Ranskan armeijat kohtaavat yhä suurempia vaikeuksia vain säilyttää lukumääränsä, koska ehdokasmäärät vähenevät ja sotilassopimusten uusimatta jättäminen lisääntyy.

Jos lievittäviä toimenpiteitä on ilmoitettu osana LPM 2024-2030 -ohjelmaa, ei ole takeita siitä, että ne pystyisivät kääntämään tämän suuntauksen, kun taas samaan aikaan armeijat tarvitsevat enemmän kuin koskaan saadakseen takaisin massaa.

Skandinavian maissa usean vuoden ajan toteutettu uusi asevelvollisuusmalli, valikoitu asevelvollisuus, voisi tarjota tehokkaan, soveltuvan ja edistyksellisen ratkaisun näihin henkilöstökysymyksiin.

Massatarpeesta tulee kriittistä Ranskan armeijalle uhkien edessä

« Ukrainan sota avaa uuden kylmän sodan muodon". Näillä sanoilla puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornu aloitti 26. maaliskuuta pidetyn lehdistötilaisuuden arvioidakseen ministeriönsä, Ranskan asevoimien ja kansallisen puolustusteollisuuden ponnisteluja ja odotuksia. kehittyvistä uhista Ukrainassa, Punaisellamerellä ja muualla.

Ranskan armeijat Malissa
Ranskan armeijat muunnettiin 90-luvun lopulla merkittäväksi joukkojen projisointikapasiteetiksi, mikä perustui kansakunnan turvallisuuden pelkkään pelotteeseen.

Tämä nyt hyväksytty paluu erääseen kylmän sodan muotoon vaikuttaa välttämättä Ranskan armeijoiden malliin, joka on rakennettu 1990-luvun lopusta lähtien diptyykille, joka koostuu toisaalta pelotteesta ja projisoitavasta ruumiista. toisaalta ekspeditiivinen, reaktiivinen, mutta massaltaan rajoitettu.

Tämä malli ei ole, kuten usein mainitaan, ainoa seuraus budjettirajoituksista, jotka liittyvät kylmän sodan jälkeisen rauhan etuihin. Jos Venäjän uhan koetulla romahtamisella oli ilmeisesti ratkaiseva painoarvo tässä asiassa, ainakin yhtä paljon vaikuttivat vaikeudet, joita Ranskan armeija kohtasi sijoittaessaan homogeenisiä ja tehokkaita joukkoja Saudi-Arabiaan Irakia vastaan ​​ennen operaatiota Desert Storm.

Ranska osoitti siellä asearmeijoidensa rajoituksia, jotka on suunniteltu kohtaamaan Neuvostoliiton uhkaa, mutta jotka eivät rakenteellisesti sovellu vallan projisointiin, vaikka aktiivisten sotilaiden määrä oli silloin 50 % suurempi nykypäivänä.

Ammattimaistamalla Ranskan armeijat ovat siis lisänneet joustavuutta ja reagointikykyä. Samaan aikaan he ovat kuitenkin menettäneet huomattavan massan niin, että nykyään he eivät enää voi antaa valtionpäämiehelle " valitse sotisi ja voita ne" Charles de Gaullen maksiimin mukaan integroitumatta laajaan liittoutumaan.

Tämä Sébastien Lecornun ilmoittama paluu kylmään sotaan edellyttää siksi Ranskan armeijoiden mallin ja muodon perusteellista uudistamista tulevina vuosina, jotta se saa takaisin tämän pelotteen kannalta välttämättömän perinteisen uskottavuuden.

Henkilöresurssien haaste, joka haittaa Ranskan armeijoita

Jos havainto on suhteellisen triviaalia tehdä, siihen vastaaminen sen sijaan osoittautuu hyvin monimutkaiseksi. Itse asiassa budjettikysymysten lisäksi, jotka ovat ratkaisevia, mutta joita käsitellään muualla muissa artikloissa, nykyinen armeijamalli ei ole mukautettu merkittävään massahyötyyn.

Maistrance paraatit
Armeijoiden on yhä vaikeampi rekrytoida pätevää henkilöstöä, joka vastaa heidän odotuksiaan

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustuspolitiikka | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. Otetaan käyttöön Sveitsin valaliiton malli tai mukautus, joka mahdollistaa rekrytoinnin epäonnistumisemme kompensoinnin. Arvosta tätä hyvin erityistä ammattia, vähennä "kenraalien" määrää ja arvosta uudelleen sisäisiä ylennyksiä ja koulutusta sen sijaan, että ne tulevat kouluista ilman kokemusta mitalisteina.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit