Yhdysvaltain armeija soi hinattavan tykistön kuolemansoiton

"Olemme nähneet hinattavan tykistön tehokkuuden loppumisen." Nämä ovat sanat, jotka US Army Futures Commandin johtaja kenraali James Rainey puhui Yhdysvaltain armeijan liiton Global Force -symposiumissa.

Amerikkalaisen kenraalin mukaan huolimatta äskettäin ilmoitetusta ERCA-ohjelman supertykistä luopumisesta, Yhdysvaltain armeija valmistautuu suuriin tykistömuutoksiin, mutta on nyt kääntymässä pois hinattavasta tykistöstä. katsotaan, ei ilman objektiivista syytä, liian haavoittuvaiseksi.

Ukrainan sota on nostanut tykistö takaisin ilma-maataistelun keskipisteeseen

Kuten panssarivaunujen ja koneellisen jalkaväen kohdalla, monet armeijat, erityisesti lännessä, ovat laiminlyöneet tykistöä viimeisten 30 vuoden aikana. Näin ollen suurin osa Naton armeijoista, mukaan lukien Yhdysvaltain armeija, käyttää edelleen kylmän sodan aikana suunniteltuja tykistöjärjestelmiä, kuten amerikkalainen M109, brittiläinen AS 90 tai 2S3 ja Neuvostoliiton 2S19 Itä-Euroopassa.

2S39 Koalitsiya-SV
Yhdysvaltain armeijan on reagoitava uusien tykistöjärjestelmien, kuten kiinalaisen PCl-181:n tai 2S35 Koalitsiya-SV:n, käyttöönottoon tehokkaammin kuin sen M109.

Nämä armeijat osallistuivat epäsymmetrisiin teattereihin ja kohtasivat vihollisia, joilla oli vähän tykistöä ja joilla ei ole ilmailua, ja ne kehittyivät tykistöstä ilmailun tai helikopterien antamaan taisteluun. Jopa suhteellisen intensiivisissä teattereissa, kuten Irakissa tai Syyriassa, lännen ilmavaltaa, kuten Venäjän ilmavaltaa Syyriassa, ei ole koskaan kyseenalaistettu.

Ukrainan sota on murtanut nämä paradigmat perusteellisesti. Vaikka Kiovalla on paljon pienemmät ilmavoimat, se on itse asiassa onnistunut pitämään sisällään yli kahden vuoden ajan Venäjän ilmavoimat ja sen tuhat taistelu- ja hyökkäyskonetta käyttämällä tiheää ja tehokasta ilmapuolustusverkostoa.

Sama koski Venäjän DCA:n Ukrainan ilmavoimia. Nämä ilmatorjuntapuolustukset pakottivat molemmat ilmavoimat toimimaan etäällä taistelulentokoneista tai hyökkäyshelikoptereista, mikä vaikeutti läheistä ilmatukea.

Tämä tehtävä kuului täysin tykistölle, kuten Neuvostoliiton opin lisäksi edellytti. Siitä tuli hyvin nopeasti Ukrainan sodan voimatasapainon kulmakivi mittapuuna saatavilla olevien putkien lukumäärän sekä 152 ja 155 mm:n kuorien varastojen kanssa.

Hinattava tykistö on liian herkkä vastapatterille ja droneille

Jos tykistö on saanut takaisin ratkaisevan roolinsa Ukrainan taistelukentällä, se on myös maksanut kovaa hintaa intensiivisestä käytöstä viimeisen kahden vuoden aikana. Siten Oryxin verkkosivuston mukaan 350 hinattavaa tykistöjärjestelmää, 700 itseliikkuvaa järjestelmää ja yli 360 venäläistä raketinheitintä ovat tuhoutuneet, vahingoittuneet tai hylätty helmikuusta 2022 lähtien, eli puolet Moskovan armeijoiden teoreettisesta inventaariosta konfliktin alkaessa.

M777 hinattava tykistö
Taloudellisempi, hinattava tykistö on myös paljon haavoittuvampi. Ukrainassa lähes puolet Yhdysvaltojen toimittamasta 186 M777:stä on jo tuhoutunut tai vaurioitunut.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Tykistö | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit