Venäläinen 3M22 Tzirkon -ohjus ranskalaisen Aster 30:n ja American Patriotsin kantaman sisällä?

Venäjän armeijoiden viime vuosina käyttämistä uusista aseista hypersonic 3M22 Tzirkon -ohjus oli Avangardin hypersonic purjelentokoneen ohella läntisen leirin kannalta huolestuttavin.

Tällä ohjuksella, jonka kantama on 1000 kilometriä, oli itse asiassa mahdollisuus muuttaa perusteellisesti ilma- ja meritaistelun geometriaa lyhentämällä huomattavasti kohteena olevien alusten reaktioaikoja, samalla kun se oli lähes haavoittumaton ilma- ja ilmatorjuntaan. Nykyään olemassa oleva ohjuspuolustus, kuten amerikkalainen SM-6 tai ranskalainen Aster 30.

Siihen pisteeseen asti, että monet äänet ovat herättäneet kyseenalaiseksi suurten laivaston ilma- ja amfibiopintayksiköiden kestävyyttä, kuten lentotukialukset tai hyökkäyshelikopteritukialustoja, jotka on kuvattu tämän tyyppisten ohjusten suositeltaviksi kohteiksi.

Toisen, tai Moskovan sellaisenaan esittämän, Ukrainassa sijaitsevan Kinzhal-ohjuksen suorituskyvyn olisi luultavasti pitänyt olla varovaisempi tällä alueella, koska tämä ei osoittautunut yliääniseksi eikä puolustukselle haavoittuvaksi. -ohjuksia.

Moskova laukaisi hyperääniohjukset Tzirkon Ukrainaa vastaan

Jos Kinzhal pysyy valtavana ballistisena aseena, jonka sieppaaminen edellyttää, että ohjustorjuntapatteri on sijoitettava lähelle aiottua kohdetta, se menetti Ukrainassa voittamattomuuden auran, joka oli rakennettu häntä koskevasta kommunikaatiosta.

3M22 Tzirkon-ohjus
3M22 Tzirkon -ohjuksen laukaisu Admiral Gorshkov -fregatista testien aikana.

Ehkä tämä sai Moskovan käyttämään tällä viikolla toista Wunderwaffeniaan (ihmeasettaan) Kiovia vastaan, 3M22 Tzirkon-ohjuksia, vaikka se oli alun perin suunniteltu laivantorjuntaohjukseksi, joka iski maata kohti, ei pintana. -pintaan menevä risteilyohjus.

Toisin kuin Kinzhalissa, Tzirkonissa on super-statoreaktori ja ohjausominaisuudet, mikä tekee siitä todellisen hypersonic-aseen, joka pystyy kehittymään yli 5 Machin nopeudella estämään nykyaikaisimman vihollisen ilmatorjuntapuolustuksen, kuten American Patriotin. PAC-3 tai ranskalais-italialaisen SAMP/T Mamba -järjestelmän Aster 30.

Tzirkonin nopeus toimi odotetusti. Itse asiassa siellä, missä Kiovan asukkailla oli tähän asti ollut useita kymmeniä minuutteja päästä suojille hälytyksen antamisen jälkeen, he yllättyivät huomatessaan, että Ukrainan DCA:n räjähdykset ja sitten itse ohjukset saapuivat vain muutaman minuutin kuluttua. varoituksen jälkeen.

Ukrainan erikoislehdistön mukaan 3M22 Tzirkon -ohjuksen odotettua heikompi suorituskyky

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että ukrainalaisia ​​odotti näiden lakkojen suhteen muitakin yllätyksiä, mutta ei tällä kertaa huonoja. Todellakin, Ukrainan erikoislehdistön mukaan, jos Tzirkonilla todellakin olisi ollut yliääninopeus, se olisi hidastunut noin 4,5 Machiin viimeistä sukellusvaihetta varten.

Venäjän laivaston fregattiamiraali Gorshkov
Fregatti Admiral Gorshkov 3M22 Tzirkon -hyperääniohjuksen testien aikana

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ohjuspuolustus | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

 1. Olimme jo keskustelleet tästä aiheesta, kun tämä ohjus julkaistiin virallisesti.
  Se kannattaa laittaa samaan pussiin kuin Poseidon-torpedo tai Sarmat Mesc***illes.
  Nämä ovat aika karkeita propagandan tehopisteitä.
  5. luokan oppilas ratkaisee fysiikan tehtäviä osoittaakseen, että torpedo ei voi millään tavalla vapauttaa tsunamin energiaa ja että yli 5 machin ohjus on hallitsematon alhaisella tasolla (se ei vastustaisi suunnanmuutosta)

 2. Aihe ei ole kovin hyvin asetettu. Ei ole epäilystäkään ohjuksen kyvystä siepata nopeasti liikkuva ohjus. Ongelmana on sieppauskuori, joka on erityisen pieni. Tai Aster 30 kattaa alueen, joka on 160 km korkea ja 200 km leveä vihamieliselle vektorille, joka purjehtii Mach1:ssä, vektorille Mach 4 tai 5, alue on todennäköisesti 20 km korkea ja 50 km leveä. Etulinjan kattamiseksi tarvittaisiin siis lisää paristoja. Se on puhtaasti geometrinen. Ja tämä hidastusvaikutus loppuvaiheessa auttaa varmasti, mutta ei myöskään muuta ongelmaa täysin. Kahdeksasta järjestelmästä etulinjan kattamiseen tarvittaisiin 8 vastaavaa kattavuutta hypersonicia vastaan. Ei sama tarina tai samat kustannukset.

  • Tämä mainitaan artikkelissa, koska sanotaan, että Aster/Patriot/SM-6 akun on oltava lähellä aiottua kohdetta. Itse asiassa kysymys ei ole nopeudesta, vaan katosta. Nämä ohjukset ovat huipussaan 25-35 kilometrin korkeudessa, missä hypersonicit kulkevat 50-60 kilometrin korkeudessa, juuri välttääkseen Patriotsin, koska ne ovat liian korkeita, ja SM-3/THAAD:ia, koska ne ovat liian alhaisia.
   Itse asiassa ainoa tapa siepata heidät on, kun he sukeltavat ja ohittavat Aster/Patriot/SM6:n katon. Koska nämä ohjukset on suunniteltu sieppaamaan sukeltavia ballistisia kohteita, jotka liikkuvat 3 Machista 5:een, ne voivat siepata Tzirkonin. Toisaalta, koska ne voivat siepata vain 30 km +/- 5 km korkeudelta, heidän on pysyttävä hyvin lähellä ohjuksen kohteena olevaa aluetta.
   3M22:n, joka on ennen kaikkea laivantorjuntaohjus, tapauksessa tämä on kuitenkin hyvä uutinen, sillä fregattien ja hävittäjien osalta kohde ja akku ovat yhtä. Asetu vain lähelle todennäköisiä kohteita, kuten PAN, PHA tai BRF, ollaksesi vaaditun ampuma-alueen sisällä.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit