Rafale ydinsukellusvenettä vastaan: Brasiliassa E. Macron yhdistää nämä kaksi aihetta

Syyskuussa 2009 Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ilmoitti virallisella vierailullaan Brasiliaan 36 hävittäjämääräyksen. Rafale maan ilmavoimien puolesta, mikä herättää presidentti Lulan hämmästyksen ja sitten raivoa. Itse asiassa, vaikka keskustelua aiheesta käytiinkin, tilaus oli vielä kaukana uudesta Dassault Aviation -hävittäjästä.

Tämä liike ei suinkaan pakottanut brasilialaisten kättä, vaan tuomitsi mahdollisuudet Rafale Brasiliassa. Kolme vuotta myöhemmin Brasília ilmoitti siirtyvänsä ruotsalaisen Saabin uuteen JAS 39 Gripen E/F -lentokoneeseen modernisoidakseen ilmavoimiaan. Tilauksella on ensimmäinen 36 lentokonetta paikallisella valmistuksella ja merkittävillä teknologiansiirroilla.

Sittemmin mahdollisuudet nähdä Rafale lentää brasilialaisen kokardin alla, tuntui roskalta. Presidentti Macron viittasi kuitenkin virallisella vierailullaan Brasíliaan tällä viikolla jälleen mahdolliseen Ranskan ja Brasilian väliseen yhteistyöhön Ranskan ilmailun lippulaivan ympärillä.

Ja hyvästä syystä toisessa asiakirjassa, ensimmäisen ydinsukellusveneensä rakentamisessa, Brasilia joutuisi teknologiseen umpikujaan, mikä vaatisi Ranskan apua, mikä asettaa Pariisin etuoikeutettuun asemaan, jotta se voisi yrittää uutta neuvottelua, joka koskee Ranskalainen hävittäjä.

Brasilian ydinsukellusvene Alvaro Alberto umpikujassa?

Brasília itse asiassa sitoutui suunnittelemaan ja rakentamaan sen ensimmäinen ydinsukellusvene, Alvaro Alberto. Tätä varten Brasilia kääntyi ranskalaisen osaamisen puoleen ja tilasi tilaisuuteen neljä Scorpène-tyyppistä tavanomaista sukellusvenettä.

sukellusvene Tonelero Brazil
Ranskan presidentti osallistui kolmannen, Naval Groupin avulla Brasiliaan rakennetun Scorpene-tyyppisen sukellusveneen, Toneleron, avajaisiin.

Presidentti Macron matkusti Brasiliaan tällä viikolla myös osallistuakseen tämän luokan neljännen yksikön, Toneleron sukellusveneen, avajaisiin, jolloin hän myös tapasi presidentti Lulan.

Mutta Emmanuel Macronin vierailu ei näytä rajoittuneen protokolla- ja diplomaattisiin näkökohtiin. Itse asiassa Ranskan presidentti julisti tässä yhteydessä, että Ranska olisi "vierellä" Brasilian sukellusveneidensä rakentamisessa, kun taas presidentti Lula on useaan otteeseen viitannut näihin viime viikkoihin Brasilian tuen tarpeessa. ydinosan, sen sukellusveneen taitotieto.

Sillä jos Ranska ja Naval Group ovat jo täysin mukana Alvaro Alberton rakentamisessa, joka alkoi viime lokakuussa, niiden oli tähän asti rajoituttava itse sukellusveneen suunnitteluun ja paikalliseen rakentamiseen. Ydinkattilahuoneen oli tarkoitus suunnitella brasilialaiset insinöörit ja teollisuus.

Tuki Ranskasta avasi amerikkalaisen ja brittiläisen AUKUS-aloitteen

Tämä jaosto vastasi neuvoteltaessa hiljaisia ​​kansainvälisiä ydinsukellusvenetekniikkaa koskevia sääntöjä. Itse asiassa yksikään viidestä tätä edistynyttä teknologiaa hallitsevasta maasta, Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenistä, ei ollut tähän mennessä suostunut myymään ydinkäyttöisiä sukellusveneitä ja vielä vähemmän siirtämään tarvittavia tekniikoita toiseen maahan, vaikka Neuvostoliitto ja sen jälkeen Venäjä olivat sopineet SSGN:n vuokraamisesta Intialle kymmeneksi vuodeksi.

AUKUS SSN
SSN AUKUS -ohjelma, joka kokosi yhteen Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Australia, rikkoi hiljaisen sopimuksen ydinkäyttöisen sukellusveneteknologian vientikiellosta, joka oli viittaus Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston viiden pysyvän jäsenen välillä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Puolustusanalyysi | Brasilia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

7 Kommentit

  1. Hyvää huomenta. Aseteollisuus ei ole hoitokarhujen maailma, mutta ranskalais-ruotsalainen yhteistyö saattaa olla hyödyksi Ruotsin liittämiseksi lopullisesti FCAS-ohjelmaan. Tällä kertaa Ranskan tehtävänä voi olla osoittaa uskollisuutensa yhteisen eurooppalaisen BITD:n rakentamisessa...

    • Nämä ovat kaksi erillistä kansiota. Älä usko, että Dassault tai Emmanuel Macron maksaa 7 tai 8 miljardia euroa 36:sta Rafale, säilyttää Saabin ja sen hyvät suhteet Tukholmaan. Koska Tukholma ei epäröi yrittää torpedoida neljän ranskalaisen sukellusveneen myyntiä Alankomaille, kaksi tuntia Haagin valinnan virallisen ilmoituksen jälkeen.

  2. Kuulen sen hyvin. Bisnes on bisnestä. Suuret poliittiset tavoitteet kohtaavat usein yritysten hyvin rationaalisia strategioita. Ja kun poliitikot pelaavat mahdollisuuksilla yhteisymmärryksessä näiden yritysten kanssa, saamme hieman skitsofreenisiä puheita. Lyhyt.

  3. Tiesimme, että Aukusista lähtien Navalgroup löysi itselleen mukavan saatavuuden SSN:lle arsenaaleja meidän valmistuksen jälkeen (mikä tehdään myös hidastettuna).
    Tämä on loistava tilaisuus heittää kivi lammeen.

    Varsinkin kun SSN:llamme on VALTAINEN etu kilpailijoihin verrattuna: se käyttää rikastettua uraania siviili- eikä sotilaallisella tasolla. Se on yksityiskohta, joka muuttaa kaiken.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit