Yhdysvaltain laivasto on huolissaan hävittäjiensä liian harvoista ohjuksista…

Yhdysvaltain laivastolla on nykyään planeetan suurin risteilijöiden ja hävittäjien laivasto ja paras aseistettu. Se rivittää siten 84 risteilijää ja hävittäjää, 9 000 - 10 000 tonnin laivoja, jotka on aseistettu 90 - 96 pystysiilolla, eli yli puolet maailman pystysiiloista.

Vaikka eurooppalaiset asiantuntijat valittavat säännöllisesti näkevänsä aluksensa vain 16 tai 32 siilolla, voisi luulla, että Yhdysvaltain laivasto oli suhteellisen luottavainen saattaja-alustensa käytettävissä olevaan tulivoimaan.

Hän on kuitenkin juuri kiihdyttänyt mikroaaltotykin kehittämistä, joka on suunniteltu suojelemaan hävittäjiään tulevaisuudessa, peläten, että sen alukset ovat aliaseistettuja vastatakseen tämäntyyppisiin uhkiin, joka kohtaa merivoimien hyökkäysdroneiden ja laivojen vastaisten ballististen ohjusten saapumisen, kuten huthien Punaisellamerellä käyttämät ohjukset.

96 pystysiiloa Yhdysvaltain laivaston Arleigh Burke -hävittäjässä

Hyvin usein Yhdysvaltain laivasto on ollut eurooppalaisiaan edellä laivaston taistelutekniikoiden alalla. Näin oli erityisesti ilmatorjunta-alalla, jolloin saapuivat samanaikaisesti SPY-1-tutka, SM-2-ohjus ja AEGIS-järjestelmä, jotka oli suunniteltu vastaamaan kyllästymishyökkäyksiin, jotka Neuvostoliiton laivaston ilmailu voisi laukaista. Naton laivastoja vastaan ​​kylmän sodan aikana.

Yhdysvaltain laivaston SM-2 Arleigh Burke -hävittäjä
Arleigh Burke -hävittäjässä on 90-96 pystysiilota

Ensimmäistä kertaa risteilijä, Ticonderoga-luokka, ja myöhemmin hävittäjä, Arleigh Burke -luokka, pystyivät käsittelemään useita ilmakohteita samanaikaisesti ilman, että osoittimen tutkaa yhdellekään kohteelle tarvitsisi omistaa.

Vuosien varrella tämä tekniikka on levinnyt Euroopassa ja muualla. Kuitenkin Yhdysvaltain laivasto on pitkään säilyttänyt tehokkaimmat alukset ilmatorjunta-alalla, jossa yhdistyvät vaikuttavat rungot, tehokkaat tekniikat ja "lehtisyvyys", lentokoneessa olevien ohjusten lukumäärä, joka on vertaansa vailla, lukuun ottamatta Kirovia. Venäläiset, joilla on enemmän, mutta vanhoja järjestelmiä.

Ainakin siihen asti, kunnes saapuvat japanilaisen Kongo-luokan raskaat hävittäjät, eteläkorealainen Sejong the Great ja kiinalainen Type 055, jotka ovat nyt tasoissa sen laivojen kanssa.

Niinpä Yhdysvaltain laivaston uudet Arleigh Burke Flight III -luokan hävittäjät, 155-metrinen alus, jonka vetoisuus on lähes 10 000 tonnia, kuljettavat nykyään 96 pystysiiloa, jotka on ladattu pitkän kantaman ilmatorjuntaohjuksilla SM-2, SM-3. ballistiset ohjukset, ESSM lyhyen ja keskipitkän kantaman ilmatorjuntaohjukset (neljä per siilo), SM-6-monikäyttöohjukset ja Tomahawk-risteilyohjukset.

Tähän on lisätty 127 mm:n tykki, CIWS SeaRAM -järjestelmä ja Phalanx sekä kaksi kolminkertaista torpedoputkea, mikä tekee siitä epäilemättä yhden tämän hetken parhaista aseistetuista aluksista, vaikka se ei enää istuisikaan yksin. hierarkia. Huthien kokemus Punaisellamerellä pyrkii kuitenkin ravistelemaan tätä varmuutta Yhdysvaltain laivastossa.

Ohjusten kulutus Houthi-drooneja ja ohjuksia vastaan ​​huolestuttaa Yhdysvaltain laivastoa

Huolimatta tästä arsenaalista, joka saa kaikki eurooppalaiset alukset vihreiksi kateudesta, Yhdysvaltain laivasto uskoo nyt, että se voi kohdata nopeasti vakavia ongelmia, joita korostavat palaute Punaisellamerellä ja Adeninlahdella vastaan ​​​​houthi-ohjuksia ja droneja vastaan. Hänen viimeisillä ei ehkä ole tarpeeksi ammuksia.

Houthi drone
Houthi-drooneja ei ole vaikea siepata. Mutta he kuluttavat paljon ammuksia länsimaisille saattajille.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Système de défense antiaérienne | Analyses Défense | Armes Laser et énergie dirigée

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit