Viro haluaa hankkia 12 CAESAR-asetta, kun taas KNDS tavoittelee 12 järjestelmää kuukaudessa

Belgian, Tšekin, Tanskan ja Liettuan jälkeen Viro valmistautuu tilaamaan 12 CAESAR-tykkiä KNDS-Nexteriltä vahvistaakseen tykistöään Viron puolustusministeri Hanno Pevkurin mukaan.

Jos tämä ilmoitus on epäilemättä erinomainen uutinen Nexterille, se ei todennäköisesti ole yllätys teollisuusmiehelle. Jälkimmäinen ilmoitti itse asiassa Yhdysvaltojen ulkoministerin Anthony Blinkenin Satory-sivustolleen vierailun yhteydessä, että se kaksinkertaistaisi jälleen CAESARin tuotantonopeudet saavuttaakseen 12 järjestelmää kuukaudessa. todennäköinen kansainvälisten tilausten lisääntyminen, kun taas Ranskan kaanoni näyttää merkittäviä suorituksia Ukrainassa.

Ukrainan sota paljastaa ranskalaisten laitteiden suorituskyvyn ja lisää niiden kansainvälistä houkuttelevuutta

Ranskan puolustustarvikkeiden erityispiirteet eivät pitkään aikaan onnistuneet vakuuttamaan Eurooppaa. Amerikkalaisten mallien vastaisesti tämä ranskalainen laite oli usein kevyempi, taloudellisempi ja keskitti lisäarvonsa eri kriteereihin kuin muilla länsimaisilla valmistajilla.

55 caesar-asetta Ukrainassa
Ukrainan joukkojen käyttämillä keisarilla on ratkaiseva rooli Venäjän hyökkäyksiä vastaan.

Ukrainan sota kahden viime vuoden aikana näyttää osoittavan, että ranskalaisten teollisuusmiesten ja sotilaiden vedot eivät olleet turhia. Ilman ihmeaseita niitä ei ole olemassa, Ukrainan joukkoille toimitetut AMX-10RC, SAMP/T ja muut VAB:t, joita monet tarkkailijat pitivät tietyllä tavalla halveksuen konfliktin alussa, osoittavat enemmän kuin tyydyttävää suorituskykyä, joskus jopa taistelussa merkittävä.

Se on erityisesti KNDS-Nexter CAESAR -aseen kotelo, joka on nykyään yksi Ukrainan vastustuskyvyn pilareista Venäjän hyökkäyksiä vastaan. Tehokas ja tarkka 52 km:n kantaman 40 kaliiperin putken ja dynaamisen ballistisen laskimen ansiosta ranskalainen kannettava ase loistaa ennen kaikkea suurella liikkuvuudellaan, mikä mahdollistaa sen välttämisen vastapattereiden ja droonien vastakkaisten voimien avulla. ankaria iskuja venäläisille linjoille ja laitteille.

Nämä taisteluesitykset, jotka liittyvät erityisen edulliseen hintaan, lisäävät ranskalaisen järjestelmän houkuttelevuutta kansainvälisellä näyttämöllä, myös Euroopassa, sitten Belgia, Tšekin tasavalta ja Liettua, olet jo tilannut sen. Toinen Baltian maa, Viro, on juuri ilmoittanut valmistautuvansa tekemään samoin Nexter on ilmoittanut, että se aikoo nostaa CAESAR-tuotannon 12 yksikköön kuukaudessa, verrattuna 6:een tänään.

Liettuan jälkeen Viro valmistautuu liittymään CAESAR-klubiin

Viron puolustusministeri Hanno Pevkur ilmoittikin 2. huhtikuuta, että hänen maansa aikoo hankkia 12 CAESAR-tykkiä, Postimees-tietosivustolle annetussa haastattelussa. Ne osoitetaan suoraan 1. divisioonaan, ja ne täydentävät 24 Etelä-Koreasta hankittua K9 Thunder itseliikkuvaa tykkiä sekä kuutta Yhdysvalloista tilattua HIMARS-järjestelmää.

Suomi K9
Viron armeijat käyttävät 24 eteläkorealaista K9 Thunder itseliikkuvaa tykkiä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Artillerie | Actualités Défense | Conflit Russo-Ukrainien

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

 1. Kiitos Mr. Wolf Tämä valaistus on aina mielenkiintoista ja dokumentoitua.

  Itse asiassa Caesarin insinöörien inspiraatio ja tämä tykistöhyökkäysten käytäntö saavat minut ajattelemaan vuosisadan vanhaa ranskalaista perinnettä, nopeaa tulitusta 75 ja sen " rafales » ennen vuotta 1914.
  Akut, joissa on pienempi määrä kappaleita, jotka pystyvät kyllästämään tietyn alueen 200 ammulla 5 minuutin tulessa kuluttamatta laitteistoa liikaa, panssaroituja vastapatterin tulipalon sattuessa, mutta kuitenkin kevyet paeta etukäteen.
  Liikutettaviksi suunniteltujen ranskalaisten aseiden oli tarkoitus edistää liikkumista avantgardistisen suunnittelunsa ansiosta ja ennen kaikkea välttää Mantsuriassa vuosina 1904-1905 havaittua juoksuhautaa.
  Ja se toimi saksalaisia ​​vastaan, ainakin jonkin aikaa, huolimatta ongelmasta, joka liittyi 75:n ahmattiisuuteen (myös odotettavissa, kuorilaatikoiden kanssa) ja tuolloin yhdistettyjen aseiden taistelun monimutkaisuudesta.
  Mutta tämä ei estänyt sotaa hautaamasta itseään syksyllä 1914 antaen etua (ei itse asiassa enää ratkaisevaa) raskaalle saksalaiselle kenttätykistölle, ylivoimaiselle (joksikin aikaa taas) ranskalaisille.

  Lyhyt. Tänään, kuten eilen, tämä Daavidin liikkuvuus, tämä "ketteryys" Goljatia vastaan ​​saa ne, jotka kiihkeästi haluavat lyhyttä ja ratkaisevaa sotaa (läänessä). Tai ne, jotka haluavat puolustaa (edempänä itään), joutuvat kohtaamaan paljon suuremman tulivoiman, koska heillä ei ole niin ylivoimaista voimaa kuin vihollinen. Lyhyesti sanottuna ne edistävät ranskalaisten aseiden taloudellista "rustiikisuutta", joka on todistettu (kuten 100 vuotta sitten) eksoottisessa maastossa. Niin paljon parempi.
  Mutta valitettavasti Euroopan maaperällä ei ole näköpiirissä mitään ratkaisevaa. ja vuonna 1914 kaivokset olivat vielä lapsenkengissään...
  Jätän tämän pienen historiallisen kehityksen tähän.
  Kiitos vielä kerran ilosta lukea sinua joka päivä.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit